bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ten, ktorý klope

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ten, ktorý klope


VLADO KOBIELSKY číta z knihy TEN, KTORÝ KLOPE:


Advokát Martin Benner obľubuje starožitnosti. Po smrti dobrého priateľa Henryho dostane ponuku, ktorá sa neodmieta — prevziať Henryho podiel v starožitníctve v New Yorku. Nadšenie však netrvá dlho. Martina vyhľadá muž, ktorý tvrdí, že Henry nepodľahol chorobe. Bol zavraždený. Zakrátko si Martin všimne, že ho ktosi sleduje a v okolí domu nachádza podozrivé stopy. Pod tlakom okolností sa púšťa do horúčkovitého hľadania pravdy o Henrym. Pátranie ho privádza k cirkvi s priveľkým vplyvom a k starožitníctvu s nekalými obchodnými praktikami. Martinovi robí čoraz väčšie problémy rozlíšiť pravdu od lži, priateľa od nepriateľa.

Kto bol vlastne Henry Schiller? A čo sa stalo v deň jeho smrti? Ten, ktorý klope, tretí román s ústrednou postavou advokátom Martinom Bennerom, je napínavý a spletitý kriminálny príbeh o tom, že ani dávne stopy nemožno zahladiť. Je to aj rozprávanie o lojálnosti rodinných príslušníkov a o tom, aké ťažké je zachovať ju.

Zo švédskeho originálu Henrys hemlighet (Piratförlaget, Štokholm 2019) preložili Zuzana Inczingerová a Lenka Kočišová.

Detaily o knihe

Názov: Ten, ktorý klope

Originálny názov: To Him Who Knocks

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nebola to moja šálka kávy (Kristína Drážovská, 17.3.2021) Odpovedať

Martin a Henry sú dvaja priatelia. Martin obľubuje starožitnosti a je právnik. Henry je starožitník a obchodník, takže nie je prekvapením, že ich spoločné záujmy viedli k priateľstvu. Henry však umiera a tým sa začína celý príbeh tejto knižky. Pretože bola to skutočne choroba, ktorá ho zniesla zo sveta? Alebo sa za tým ukrýva niečo temnejšie a menej náhodné? Martin dostane ponuku ďalej viesť obchod po jeho priateľovi, avšak už čoskoro zisťuje, že svojho priateľa až tak dobre nepoznal a že jeho smrť ani zďaleka nie je objasnená. A tak sa my čitatelia dostávame do spleti hľadania, riešenia, do obchodných praktík a k cirkvi s priveľkým vplyvom... To všetko znie skvele, až na to že tentoraz som pri výbere knižky netrafila svoju šálku kávy. Príbeh mi žiaľ nesadol a nedokázala som sa vcítiť do deju, či začítať sa hlbšie, pretože tak ako štýl písania, ani samotná atmosféra mi žiaľ nesadla. V tomto prípade sa však skutočne jedná o knihu pri ktorej viem, že som len malá ryba v mori, pretože mnohým iným ľudom sadne... a veľmi :)!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Keď pracujete v právnickej brandži už dlhšie (ako ja), viete, že s najväčšou pravdepodobnosťou sa na vás začnú lepiť blázni. Občas sa pri vás zjavia na večierkoch a šepkajú vám do ucha, že vedia, kto zavraždil Kennedyho a Palmeho. Inokedy vás presviedčajú o tom, že katastrofy, ako napríklad potopenie trajektu Estonia, sa nikdy nestali. A niekedy vám aj vysvetlia dôvod. Nech sa na to pozriete akokoľvek, iba vo výnimočných prípadoch vám povedia niečo múdre. Toho sivovlasého muža, ktorý ma konfrontoval so svojím príbehom na Henryho pohrebe, som takmer okamžite zaradil medzi bláznov. Pravdupovediac, kto by už len chcel zavraždiť Henryho?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x