bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Odvaha žiť naplno

Vydavateľ: Citadella SK (Citadella SK)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:59

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Odvaha žiť naplno

Keď som prvýkrát čítala tento citát, pomyslela som si, Toto je zraniteľnosť. Všetko, čo som sa naučila z viac ako desaťročného výskumu o zraniteľnosti, mi prinieslo presne toto ponaučenie. Zraniteľnosť neznamená okúsiť víťazstvo alebo porážku, je to pochopiť nutnosť oboch; je o zapojení sa. Znamená to dať do bytia všetko. Zraniteľnosť nepredstavuje slabosť a neistotu; riziko a emocionálne vystavenie, ktorým každý deň čelíme, si nevolíme. Našou jedinou voľbou je otázka zapojenia. Naša ochota spolupracovať s našou zraniteľnosťou, pripustiť si ju, určuje hĺbku našej odvahy a jasnosť nášho účelu; to, do akej miery samých seba chránime pred zraniteľnosťou, je meradlom nášho strachu a odpojenia. Ak strávime naše životy čakaním na dobu, keď budeme dokonalí alebo nezničiteľní, aby sme vstúpili do arény, obetujeme nakoniec vzťahy a príležitosti, ktoré už možno nebudeme vedieť získať naspäť, premárnime náš drahocenný čas a obrátime sa chrbtom našim schopnostiam, tým jedinečným prínosom, ktoré vieme uskutočniť len my. Dokonalí a nezničiteľní sú neodolateľní, ale v reálnom svete ľudí neexistujú. Musíme vojsť do arény, nech už to O D VA H A Ž I Ť N A P L N O znamená čokoľvek – nový vzťah, dôležité stretnutie, náš tvorivý proces, alebo náročný rodinný rozhovor – s odvahou a ochotou byť ich súčasťou. Radšej ako sedieť na vedľajšej koľaji a chrliť zo seba úsudky a rady, sa musíme odvážiť prejaviť sa a dovoliť, aby nás mohli vidieť. Toto predstavuje zraniteľnosť. Toto znamená mať odvahu žiť naplno.

Poďme spoločne hľadať odpovede na tieto otázky:
• Čo je príčinou nášho strachu zo zraniteľnosti?
• Ako sa chránime pred zraniteľnosťou?
• Akú cenu platíme, keď vypneme a prestaneme sa
angažovať?
• Ako uplatňujeme a prežívame zraniteľnosť, aby
sme mohli začať meniť spôsob, akým žijeme, milujeme,
vychovávame deti a vedieme ľudí?

„Úžasná kniha: bezodkladné, podstatné a zábavné čítanie. Nevedel som sa od nej odtrhnúť a stále vo mne rezonuje.“ Seth Godin, autor knihy Linchpin patriacej k New York Times Bestsellers.

„Geniálne bystrá Brené Brownová vychádza zo svojho rozsiahleho výskumu a osobných skúseností, aby prebádala paradoxy súvisiace s odvahou: Stávame sa silnými, keď prijímame našu zraniteľnosť, sme odvážnejší, keď si uvedomujeme náš strach. Nedokážem prestať myslieť na túto knihu.“ Gretchen Rubinová, autorka kníh The Happiness Project a Happiness at Home patriacich k New York Times Bestsellers.

„V knihe Odvaha žiť naplno sa Brené Brownová stavia do polohy kartografa, rovnako aj do polohy cestovateľa. V mojej knihe ju to robí sprievodcom. A ja verím, že svet potrebuje viac takých sprievodcov, ako je ona, ktorí nám odhaľujú rozumnejšiu cestu k nášmu vnútru. Ak chcete definovať spôsob vášho života tým, že budete odvážnejší a viac prepojení, zúčastnení a flexibilní, nechajte GPS doma. Kniha Odvaha žiť naplno je jediná navigácia, ktorú budete potrebovať.“ Maria Shriverová, autorka knihy Just Who Will You Be? patriacej k New York Times Bestsellers.

„Odvaha žiť naplno predstavuje významnú knihu – včasné varovanie pred hrozbou usilovania sa predovšetkým o dosiahnutie istoty a kontroly. Brené Brownová nám všetkým ponúka návod, ako získať skutočnú odmenu výmenou za zraniteľnosť: väčšiu odvahu.“ Daniel H. Pink, autor kníh Drive a A Whole New Mind patriacich k New York Times Bestsellers.

Doktorka Brené Brownová je spisovateľka, bádateľka a profesorka. Pôsobí na katedre sociálnej práce na Univerzite v Houstone. Posledných desať rokov sa zaoberá výskumom prežívania hanby a strachu. Usiluje sa nájsť odpovede na otázky: „Ako sa dá žiť, keď je človek sám sebou a uvedomuje si svoju hodnotu? Ako si vypestujeme odvahu, súcit a spojenie, ktoré potrebujeme na to, aby sme prijali svoju nedokonalosť a spoznali, že sme dostatočne dobrí - že si zaslúžime lásku, spolupatričnosť a radosť? Vystupuje na mnohých konferenciách a verejných podujatiach. Hosťovala napríklad v šou Oprah Winfreyovej, napísala články pre rozličné americké noviny a časopisy, medzi inými pre ELLE. Houston Women Magazine ju v roku 2009 umiestnil do rebríčka 50 najvplyvnejších žien. Okrem tejto knihy je Brené autorkou kníh: Myslela som si, že sa to týka len mňa (2007), Spojenia (2009) a Dary nedokonalosti (2010). Brené žije v Houstone so svojim manželom Stevom a dvoma deťmi Ellen a Charliem.

Detaily o knihe

Názov: Odvaha žiť naplno

Objednávací kód NA614653

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x