bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Náhodní hrdinovia

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Náhodní hrdinovia

Pri bezpečnostnej kontrole na Letisku JFK v New Yorku nájde agentka Bernice Adamsová v prepravke pohľadnicu so zvláštnym, znepokojivým odkazom. Bernice informuje o náleze nadriadenú, no tá nad jej obavami iba mávne rukou. Bernice však dá na intuíciu a zburcuje bezpečnostné oddelenie. Čoskoro dorazí Ben Waterman, agent vnútornej bezpečnosti, ktorý sa stále trápi pre nevydarený zásah, pri ktorom zahynuli rukojemníci. Aj Ben začne mať podozrenie. Kto nechal na letisku tú pohľadnicu a čo presne odkaz znamená?
Ben si prezrie zoznam cestujúcich a zameria sa na lietadlo A321, ktoré má pilotovať Helen Smithová. Predtým pracovala v armáde a bola mimoriadne úspešná, lenže potom jej v Iraku zahynul manžel a ona zostala sama s tromi deťmi. Na palube lietadla je aj slávna filmová hviezda, pilot vo výslužbe či nervózny otec so synom, ktorého uniesol svojej žene. Ben prehľadáva údaje a inštinkt mu čoraz viac napovedá, že práve v Heleninom lietadle sedí človek, ktorý plánuje niečo hrozné. Cestujúci, posádka aj experti na zemi sa musia z minúty na minútu stať hrdinami, aby odvrátili hroziacu katastrofu.

Z anglického originálu Accidental Heroes (Delacorte Press, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2018) preložila Miriam Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Náhodní hrdinovia

Originálny názov: Accidental Heroes

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vtedy si Bernice spomenula na pohľadnicu, ktorú našla v prepravke. Vytiahla ju zo zásuvky a znovu si ju prezrela. Bol to odkaz od niekoho blízkeho? Spomienka na skvelý víkend? Alebo azda varovanie? Nevedela sa rozhodnúť, no čím dlhšie hľadela na slová, tým drsnejšie jej zneli. Bolo to ako príkaz, aby si príjemca pohľadnice zapamätal jej pisateľa naozaj navždy. Nebola v tom neha ani romantika. Alebo brala vec príliš vážne? Cítila sa hlúpo, no predsa sa vybrala za svojou nadriadenou, aby jej pohľadnicu odovzdala. Denise sedela sama a tvárila sa znudene.
„Čo si myslíš o tomto?“ spýtala sa jej Bernice nevinným tónom. Denise pozrela na kartu a mykla plecami.
„Je to pohľadnica. Prečo?“
„Viem, čo to je,“ odvetila a snažila sa k nej byť ďalej milá. „Našla som to v prepravke z röntgenového prístroja. Nepripadajú ti tie slová ako vyhrážka?“
„Vyhrážka?“ Denise pozrela na Bernice, akoby bola úplne hlúpa. „Čo ti na tom pripadá ako vyhrážka? Zrejme to napísal nejaký namyslený idiot s veľkým vtákom,“ povedala a zasmiala sa, no Bernice to zábavné nepripadalo.
„Aj ja som si to najprv myslela. Po druhom prečítaní mi to znelo akosi čudne. Mám z toho zlý pocit.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x