bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Firma, 5. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:5.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Firma, 5. vydanie




Úspešný absolvent práva na Harvardovej univerzite Mitch McDeere má vo vrecku niekoľko lukratívnych pracovných ponúk – medzi nimi aj od neznámej, zato solventnej firmy z Memphisu. Spoločnosť Bendini, Lambert a Locke je mimoriadne štedrá. Mitchovi prisľúbi vysoký plat, slušný podiel zo zisku a okrem iných výhod aj možnosť stať sa spoločníkom. Nečudo, že novopečenému, ale chudobnému právnikovi sa z rozprávkovej ponuky zakrúti hlava a rozhodne sa práve pre túto firmu. S nadšením sa pustí do práce, aby splnil náročné požiadavky svojich zamestnávateľov a zároveň realizoval vysoké osobné ambície. Mitchov štart je vynikajúci až do chvíle, kým ho neosloví agent FBI, neupozorní ho na podozrivé praktiky firmy v oblasti prania špinavých peňazí a nepožiada ho o spoluprácu pri zhromažďovaní usvedčujúcich dôkazov. Mladý právnik si začne všímať svoje pracovisko a zistí, že tam niečo nehrá. Zaráža ho priveľké percento smrteľných nehôd starších kolegov, jeho dom i auto odpočúvajú a podozrivé sú aj niektoré právnické prípady. Mitch McDeere stojí pred rozhodnutím: buď si zvolí bohatstvo, alebo dodrží právnickú prísahu a dá sa do služieb spravodlivosti.

Román Firma patrí ku kultovým trilerom z právnického prostredia a zaslú-žene vyniesol Johna Grishama medzi svetovú spisovateľskú elitu. Pod úspech sa popísala aj filmová adaptácia knihy v réžii Sideneyho Pollacka v hlavnej úlohe s Tomom Cruisom.

Z anglického originálu The Firm (Bantam Doubleday, New York 1991) preložila Tamara Chovanová.

Detaily o knihe

Názov: Firma, 5. vydanie

Originálny názov: The Firm

Objednávací kód NA204408

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dobrý autor detektívok (Dana, 3.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napínavo vykreslený dej, príbeh sa odohráva v právnickom prostredí, podrobne opísané aktivity hlavného hrdinu. Veľmi dobre sa čítala, prakticky som ju za dva dni prečítala.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Uprene ho pozorovali, chceli mať istotu, že to dokonale pochopil. Všetky okolnosti a podmienky boli dôležité, ale najdôležitejšie zo všetkého bolo, aby ho definitívne presvedčili a získali pre firmu. Na ďalšie vysvetlenia bude čas aj neskôr.
Pravda, vedeli o ňom oveľa viac, ako mohli otvorene priznať. Napríklad, že jeho matka žije v lacnom kempingu na Panama City Beach, je druhý raz vydatá za šoféra kamiónu na dôchodku a ťažkého alkoholika. Vedeli, že po tom výbuchu v bani dostala 41 000 dolárov, z ktorých väčšinu utratila, a po smrti najstaršieho syna vo Vietname zošalela. Vedeli, že matka Mitcha zanedbávala a že ho v chudobe a biede vychoval brat Ray ? ktorého sa im nepodarilo vypátrať ? a zopár dobrodružných príbuzných.Tá chudoba bola bolestná a správne usúdili, že práve v tomto období sa v ňom zrodila naliehavá túžba vyniknúť. Tridsať hodín týždenne robil poskoka v obchode s nočnou prevádzkou a okrem toho hral futbal, pričom dosahoval vynikajúce výsledky v štúdiu. Vedeli, že takmer nespával. Vedeli, že žije v biede. Bol to ich človek.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x