bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







55

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:52

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: 55

54 obetí... Kto bude číslo 55?

Mestečko Wilbrook leží na okraji rozsiahlych, neprebádaných austrálskych pralesov. Policajný dôstojník Chandler Jenkins má svoj domov rád a je hrdý na to, že vo Wilbrooku vedie neveľké policajné oddelenie. Doteraz riešil iba drobné domáce konflikty a občas sťažnosti na hlučné správanie.
Jedného slnečného, horúceho dňa sa všetko zmení. Do policajnej budovy vstúpi zranený, zakrvavený muž. Predstaví sa ako Gabriel Johnson a rozpovie seržantovi svoj dramatický príbeh. Vraj ho muž menom Heath ako stopára omámil, uväznil a priviazal na reťaz v zrube kdesi hlboko v horách. Chladnokrvne mu oznámil, že bude číslom 55. A nemá sa báť, že umrie, lebo zakrátko umrie určite.
Keď sa rozbehne pátranie po masovom vrahovi, privedie na políciu starý, čudácky farmár muža, ktorý tvrdí, že sa volá Heath. Neznámy rozpovie seržantovi navlas rovnaký príbeh ako Gabriel. Aj on sa mal stať obeťou číslo 55. Kto z tých dvoch teda vraždil? A aký dôvod na to mal?

Z anglického originálu 55 (Simon & Schuster, UK, 2019) preložila Zuzana Gašparovičová.

Dostupné verzie titulu

55 Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: 55

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

horím zvedavosťou (inge, 25.8.2020) Odpovedať

som sklamaný(á)
som sklamaná ..nie zo štýlu ,ale z konca príbehu.čakám pokračovanie...je,bude??

Príjemné prekvapenie (Kristína Drážovská, 17.11.2019) Odpovedať

priemerná kniha
3,5* Táto kniha jednoznačne stála za prečítanie. Detektívky, či krimi nečítam veľmi často, no pri 55 som sa rozhodla urobiť si výlet von zo svojej komfortnej zóny... Nuž a neľutujem to. Štýl autora mi rýchlo sadol a do knižky som sa veľmi ľahko začítala. Postavy mi boli sympatické, aj keď občas mali svoje nelogické a krízové chvíľky (vo vypätých situáciách som to však dokázala chápať). Nuž a hlavná zápletka? Páčila sa mi! Kapitoly neboli dlhé a tak som neraz pri príbehu ponocovala a bola som zvedavá, ako sa to bude vyvíjať ďalej. Páčilo sa mi prelínanie sa spomienoko z minulosti s prítomnosťou. Dej sa tak skvele gradoval a moja zvedavosť bola veľká... S podobným nápadom som sa hádam ešte nikdy nestretla a mojim, ako by povedal Poirot, malým šedým bunkám dalo odhalenie pravého páchateľa zabrať. Avšak uhádnuť som ho uhádla, takže som bola spokojná so svojou dedukciou O:). Ja osobne knižku určite odporúčam. Na jesenné večery plné dažďa a tmy je ako stvorená!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Bolesť ho prinútila otvoriť oči, ale zároveň mu zahmlila zrak. Divoko, horúčkovito búšil päsťami okolo seba. Niektoré
údery zasiahli cieľ, iné rozdával naprázdno. Útočník mu ich vracal hlava-nehlava, trafil ho do lebky a do krku, až sa mu pred očami roztancovalo tisíce hviezdičiek. Vlasy mu už v zajatí vytrhal prenasledovateľ, teraz mu hlavu neľútostne tresol o kamenistú zem. Obchádzali ho mrákoty. Ak stratí vedomie, je po ňom! Načiahol sa po tmavej siluete nad sebou, chytil nepriateľovi ruky a prevrátil sa na bok. Pevná zem sa pod ním stratila a zrazu sa kotúľal dolu
svahom. Pád trval celú večnosť. Ocitol sa v bezváhovom stave, po úderoch do hlavy akoby na jeho mozog prestala platiť gravitačná sila. Zaplavil ho neuveriteľný pocit blaženosti. Bol koniec. Duša z neho vyletela. Prešiel na druhý breh a už sa na tom nedalo nič zmeniť.
Dopadol na tvrdé dno rokliny. Bolestivý náraz mu vyrazil dych a vrátil dušu do tela. Otvoril oči. Nad ním sa týčila
sivo-hnedá stena horského hrebeňa a nad ňou presvital opar bledomodrej oblohy. Odrazu všetky farby stmavli. Zamdlel.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x