bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ženy z rodu Springovcov

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ženy z rodu Springovcov

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy ŽENY Z RODU SPRINGOVCOV:

Meg, Jo, Beth a Amy sú sestry. Každá je iná, ale trápia ich rovnaké starosti – otec na misii v Iraku a mama skrývajúca tajomstvo. Túžia po živote, za ktorý sa nebudú hanbiť, celkom inom, aký práve vedú. Pred sebou majú rok, ktorý rozhodne o ich budúcnosti.
Najstaršia Meg sa chystá vydať za dôstojníka a vstúpiť do armádnej spoločnosti ako mnohé ženy, ktoré uznáva, ak ju v rozlete nezastavia jej vášeň a reputácia.
Beth je usilovná ako včielka, ale bojí sa vychádzať z domu a hrozí sa predstavy, že nikdy nepríde na to, kto vlastne je.
Jo chce jednoducho odísť. Kiežby mohla preskočiť maturitu, pretože sníva o živote v New Yorku a kariére novinárky. Chce, aby tu po nej niečo zostalo. Nič ju nezastaví, ani láska.
Najmladšia Amy zas s obdivom hľadí na svoje sestry a učí sa od nich, ako nakladať so životom. Ženy z rodu Springovcov sú drzé, romantické aj teatrálne a každá z nich je stratená v snoch o budúcnosti.

Z anglického originálu The Spring Girls (Gallery Books, a Division of Simon & Schuster, Inc., New York 2018) preložila Anna Kolčiterová.

Dostupné verzie titulu

Ženy z rodu Springovcov Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Ženy z rodu Springovcov

Originálny názov: The Spring Girls

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Moze byt (Melinda Štrbová, 15.10.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Toto bola moja prva kniha od autorky a celkom som sa na nu tesila, lebo som si ju, tusim, objednala na zaklade recenzii. Kniha zachytava pribeh styroch sestier, ktore ziju s matkou. Pacilo sa mi, ze je kniha pisana z roznych pohladov (sestry a mama). Bolo fajn vidiet suvislosti medzi kapitolami a zaroven sa dozvedat viac o tychto mladych damach. Sice som necitala Male zeny, ale neviem preco, mam pocit, ze sa to na ne podoba :D Co ma ozaj mrzelo bol zaver. Pre mna taky.. Vlastne nijaky.. Cakala som po tej knihe nieco viac, zdalo sa mi to viac neukoncene ako ukoncene. A co ma este mrzelo (neviem ci to bolo len mojim kusom alebo vydanim) trochu sa mi tazsie citala, lebo som tam videla mnoho chyb (gramatickych/stylistyckych), co mi rusili pozitok z citania. Bezne mi to nezvykne vadit (napr. dvakrat sa za sebou a pod.), ale toto bolo uz aj na mna privela :D Dejovo bola zaujimava, skoda len toho nedotiahnuteho zaveru :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Nechcela som sa s dcérami rozprávať o dospeláckych témach. Chcela som, aby ostali čo najdlhšie deťmi, ale zároveň aby veciam rozumeli. Hovorila som im o všetkom, čo sa okolo nich dialo. Diskutovali sme o aktuálnych udalostiach, o vojne. Snažila som sa im vysvetliť nástrahy a radosti života ženy, ale čím boli staršie, tým to bolo ťažšie. Musela som im vysvetliť, že chlapci a muži to majú v živote občas jednoduchšie, aj keď to tak nemá byť. Naučila som ich brániť sa, ak by im niektorý z chlapcov alebo mužov chcel ublížiť. Byť matkou štyroch dievčat vo veku dvanásť až devätnásť rokov bol nielen jeden z najťažších záväzkov, aké som kedy mala, ale bola to aj jedna z najdôležitejších úloh v mojom živote. Nechcela som, aby si ma pamätali len ako manželku vojaka. Zostanú po mne štyri spoľahlivé, zodpovedné a schopné ženy, ktoré pripravím do tohto sveta.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x