bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Najtemnejší úsvit

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Najtemnejší úsvit (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 9,16 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 9,37 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,90 €
Ušetríte: 1,53 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Najtemnejší úsvit

 

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy NAJTEMNEJŠÍ ÚSVIT:

„Viem, že si ho milovala. A viem, že by si urobila čokoľvek, aby sa ti vrátil. No už niet čo.“

Študentke medicíny Charlotte unesú syna Lucasa. Stačila chvíľka nepozornosti v parku. Po desiatich rokoch je z Charlotte pneumologička, má posttraumatickú stresovú poruchu a nedokáže pracovať s deťmi.
Porter je otec malého Travisa. Chlapček má silnú astmu a chradne. Keďže Charlotte má povesť odborníčky, zúfalý otec chce, aby syna liečila ona. Charlotte je však neoblomná - žiadnych detských pacientov neprijíma.
Na pikniku, ktorý každoročne organizuje Charlottin kolega pre klientov, si Porter padne do oka s príťažlivou, dosť rezervovanou tmavovláskou. Vtedy ešte netuší, že sa zahľadel do Charlotte. Vrhnú sa do vášnivého ľúbostného vzťahu. Obaja sú poznačení tragédiami z minulosti a Porter sa trpezlivo snaží preniknúť pod Charlottin pancier. Stále sa však neodváži požiadať ju, aby Travisa liečila. Vie, že by Charlotte stratil. Mladá lekárka sa ani po toľkých rokoch so synovou stratou nezmierila. Verí, že raz sa Lucas nájde.
Najtemnejší úsvit je prvou časťou strhujúceho, iskrivého dvojdielneho románu pre ženy od bestsellerovej autorky.

Z anglického originálu The Darkest Sunrise (CreateSpace Independent Publishing Platform, USA 2017) preložila Veronika Bali.

Dostupné verzie titulu

Najtemnejší úsvit Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Najtemnejší úsvit

Originálny názov: The Darkest Sunrise

Objednávací kód NA203881

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Kniha ktorá chytí za srdce (Danka Masicová, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Najtemnejší úsvit, ma chytila za srdce hneď od začiatku. Toľko emócii, koľko sa nachádza v tejto knihe Vás určite dostane. Je to príbeh dvoch ľudí, ktorí si prešli v živote toho veľa. Charlotte, je mladá doktorka- pneumologička. Ešte ako mladej študentke medicíny jej uniesli syna. Prešlo Desať rokov od tejto udalosti a ona ešte stále trpí posttraumatickou stresovou poruchou a nedokáže pracovať s deťmi. Porter je otec mladého Trevisa a malej Hanny. Trevis trpí silnou astmou a jeho stav je veľmi vážny. Porter , sa rozhodne vyhľadať Charlotte pretože ona jediná by mu dokázala pomôcť. Lenže aj Trevis si prešiel v živote toho veľa, zomrela mu manželka a skoro prišiel o obe deti. Spolu sa pokúsia prejsť ich traumami. Lenže udeje sa niečo, čo nikto ani v najmenšom nečakal a vzťah Portera a Charlotte sa zmení od základou. Charlottin syn nie je mŕtvy, ako každý predpokladal...

Perfektna! (Melinda Štrbová, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha, nevedela som ju položiť. Odporúčam čítať ju rovno aj s druhou časťou (Najjasnejší súmrak), nech to má človek pokope. Prečítala som ju za jediný deň. Prežívala som to s Porterom a so Charlotte.. Páčil sa mi ich sarkastický humor i to, ako si k sebe postupne hľadali cestu a viac sa spoznávali. Rovnako sa mi páčilo, že kniha bola písaná z pohľadu oboch hlavných hrdinov. Ich minulosť sa priebežne odhaľuje a postupne spája do spoločnej budúcnosti. Teším sa, keď sa k nej zas vrátim :)

Oddychové čítanie (Dominik, 31.1.2019) Odpovedať

príjemné čítanie
Najtemnejší úsvit poukazuje na dôležitosť nádeje v živote človeka. Neraz sa totiž hlavné postavy dostávajú do náročných situácií, a majú pocit, že sa im všetko rúca pred očami. Obdivuhodná je však ich sila bojovať ďalej a nevzdávať sa. Na knihe som ocenil viaceré pekné myšlienky, ktoré boli hodné zamyslenia. V prípade Najtemnejšieho úsvitu bolo pre dejovú líniu nesmierne dôležité striedanie rozprávačov, takzvaných POV (points of view). Čitateľ sa tak oboznamuje s príbehom Charlotte a rovnako aj Portera, ktorých spojila bolestivá minulosť. Treba povedať, že autorka počas príbehu neprišla s ničím výnimočným ani originálnym, čo by ste v inej knihe nenašli. Celý príbeh ale podáva príťažlivým spôsobom a kniha sa číta veľmi dobre. Druhá polovica románu je navyše oveľa dynamickejšia než tá prvá; a smeruje k napínavému záveru, ktorý prináša množstvo ďalších otázok.

Odporúčam (Drominička číta, 26.1.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Do knihy som sa zahĺbila hneď od prvej strany. Veľmi pútavý príbeh, ktorý nebudete chcieť odložiť. Charlotte aj Porter majú za sebou ťažkú minulosť. Obaja žijú v temnote. Hoci navonok sa tvária, že je všetko v poriadku. O svoj smútok sa začnú deliť navzájom a prerastie to do vzťahu. Minulosť ich však dobehne... Skvelý román, v ktorom nechýba vášeň. Má iba jednu chybu. Je na pokračovanie a druhý diel ešte nevyšiel. Určite však odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x