bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ani omylom

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ani omylom

Režisérka Sidney Ryanová odštartovala najsledovanejší dokumentárny seriál v televíznej histórii. Hľadá v ňom odpoveď na jedinú otázku: Zavraždila pred desiatimi rokmi Grace Seboldová svojho priateľa, alebo je len obeťou okolností a nedôsledného policajného vyšetrovania? Grace strávila celé roky vo väzení a márne upozorňovala na svoju nevinu. Po toľkých rokoch záujem o jej prípad opadol a ona v zúfalej snahe dokázať pravdu požiada o pomoc Sidney.
Režisérka postupne odhaľuje prekvapujúce dôkazy, naráža na mnohé nezrovnalosti, ktoré sa počas vyšetrovania prehliadli. Dokument vyvolá búrlivé reakcie divákov a pod ich nátlakom polícia prípad opätovne otvorí. Ale keď sa seriál blíži do finále, Sidney dostane list, v ktorom ju pisateľ upozorňuje, že sa fatálne zmýlila a všetko je celkom inak.
Sidney práve presvedčila svet, že Grace je nevinná. Naozaj dopomohla na slobodu vrahyni? Zavŕta sa hlbšie do Graceinej minulosti a vrstvu po vrstve odhaľuje podvod. Ale ako sa Sidney dostáva k jadru veci, ocitá sa pred rozhodnutím, či vypátranie pravdy naozaj stojí za to, aby riskovala kariéru a najmä život.

Z anglického originálu Don’t Believe It (Kensington Books, New York 2018) preložil Milan Kopecký.

Dostupné verzie titulu

Ani omylom Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Ani omylom

Originálny názov: Don´t Believe It

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Tazka praca (Danka, 20.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pecka. Nemam co vytknut. A aj keby som nieco nasla tak to neriesim. Nespomeniem. Naco...nechcem,nebudem si kazit wau efekt z toho co som prave docitala. Poznate, zazili ste niekedy ten pocit ked chcete dej v knihe poznat rychlejsie ako viete citat? Ze vas to laka precitat si bud zaver alebo popatrat niekde inde co a ako bude dalej pretoze sa vam zda ze citate dlho a pritom citate nad pomery? Po dlhom, velmi prevelmi dlhom case som toto pocitila. A neskutocne som sa musela drzat aby som niekde na nete nepohladala spojler. Ale fu, odolala som a sama sebe teraz gratulujem. Som dobra. Kniha je dobra. Je vynikajuca. Je jedna z top co som zatial tento rok citala. Rozpisovat sa nebudem, takto to skratka citim. A teraz prichadza tazka uloha - najst nieco, co ma zaujme rovnako. Nuz a nebude to lahka praca...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Trestanci o sebe s obľubou vyhlasujú, že sú nevinní. Nejeden usvedčený zločinec sa odvoláva, kým mu to len zákon dovolí. Máloktorí z nich však uspejú. Tí, čo sledujú osudy nespravodlivo odsúdených, dobre poznali Grace Seboldovú. Založili niekoľko webových stránok s cieľom dokázať jej nevinu. Organizovali zbierky, aby bolo z čoho platiť advokáta. Grace mala dokonca toľko šťastia, že upútala pozornosť ľudí z Project Innocence, nezávislej organizácie, ktorá pomáha nespravodlivo obvineným a neprávom odsúdeným. Pred rokmi ju vzali pod krídla a niekoľkokrát zaútočili na súdny systém Svätej Lucie, ktorý podľa nich použil nezákonné vypočúvacie postupy a na základe krivých svedectiev expertov dosiahol usvedčujúci rozsudok. Vláda Svätej Lucie, ako tvrdí nezávislá organizácia, mala záujem čo najrýchlejšie uzavrieť prípad Juliana Crista, aby neutrpel turistický ruch na ostrove. No aj napriek vynaloženému úsiliu všetky predchádzajúce pokusy oslobodiť Grace zlyhali.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x