bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zachráňte svoje črevo,Protiprdkavá kuchárska kniha

Vydavateľ: AKV - Ambulancia klinickej výživy, s.r.o (AKV - Ambulancia klinickej výživy, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:59

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zachráňte svoje črevo,Protiprdkavá kuchárska kniha

Nafukovanie, bolesti a kŕče. Reflux, Helicobacter a zápcha. Potravinové senzitivity, intolerancie a alergie. Celiakia, autizmus a Alzheimerova choroba... Čo sa to deje? Prečo je týchto problémov v poslednej dobe tak veľa? Ako spolu súvisia a ako ich zvládnuť?
To všetko vysvetľuje a pomáha riešiť nová kniha dr. Igora Bukovského a jeho kolegýň z AKV.
Tvoria ju dokonca dve knihy v jednej – špeciálne limitované vydanie! Teória a prax v jednom obale. Teória = informácie, prípady a rady z AKV. Prax = kuchárska kniha s 80 receptami!
V prvej časti „Zachráňte svoje črevo!“ sa dozviete o svojom tráviacom systéme aj veci, ktoré ste celkom určite ani netušili:
Črevný nervový systém: Prečo vám „zostane jedlo v žalúdku“ a čo s tým? Ako pomáha melatonín pri liečbe tráviacich problémov? Prečo úzkosť a panická porucha pochádza z čreva a čo s tým?
Hlad: Prečo potrebujeme hlad a „škŕkanie v žalúdku“? Ako neustále jedenie v kuse poškodí trávenie, imunitu a celé zdravie?
Črevná mikrobiota: Nový vesmír nášho vesmíru! Kto to je a čo urobil „Rytier s vaginálnym tampónom“? Prečo vzniká dojčenská kolika a ako ju riešiť? Odkiaľ zobrať nevyhnutnú maslovú kyselinu? Pomáha alkohol baktériam? Ktoré baktérie dajú vašim kostiam viac vápnika? „Nevyspaté baktérie“ = problém celého človeka!
Mozog a črevo spolu stále hovoria: Prečo, ako a o čom? Aký to má vplyv na trávenie, imunitu, mentálnu výkonnosť a psychické zdravie? Choroby čreva sú „infekčné“ aj pre mozog!
Reflux: Nový uhol pohľadu vás prekvapí! Lieky „proti kyseline“ nie sú lentilky – dlhodobé užívanie škodí viac, ako sme vôbec tušili!
Helicobacter: Dá sa to zvládnuť aj bez antibiotík?
SIBO: Infekcia čreva, o ktorej sme donedávna netušili – iba ďalšia moderná diagnóza alebo skutočne kritický stav našej civilizácie? Antibiotiká nie sú trvalé riešenie! Podrobný protokol AKV na riešenie SIBO.
Syndróm presakujúceho čreva: Príčina potravinových senzitivít, alergií, porúch imunity a chronického zápalu, ktorý všetko ničí! Špeciálny protokol AKV na hojenie čreva.
Nafukovanie: Spoznajte svoj typ problému – a vyriešte ho s nami.
Zápcha: Môže rozvrátiť celé zdravie a imunitu. Prečo sú laxatíva nebezpečné? Ako riešiť aj tie najzložitejšie stavy?
Syndróm dráždivého/dysfunkčného hrubého čreva: Ste prevažne hnačkový, zápchový alebo zmiešaný typ? Ponúkame vám najlepší spôsob liečby = FODMAP koncept! Táto kapitola všetko vysvetlí a v knihe nájdete aj praktickú pomoc – až 80 receptov s nízkym obsahom problémových FODMAP sacharidov.
Rakovina hrubého čreva a konečníka: Ako sa pripraviť na liečbu a ako zvýšiť svoje šance na vyliečenie?
V druhej časti „Protiprdkavá kuchárska kniha“ nájdete:
až 80 nízko-FODMAP-ových receptov, ktoré pripravili a dôkladne odskúšali spoluautorky Ivana Mesárošová, MSc a Mgr. Petra Gálisová – toto je prvá slovenská Low-FODMAP kuchárska kniha!
recepty na raňajky, polievky, šaláty, hlavné jedlá, dressingy, omáčky, nátierky a dezerty, ktoré sú nielen zdravé a chutné, ale hlavne pomáhajú riešiť syndróm dráždivého čreva (= nafukovanie, bolesti, kŕče, hnačkové a zápchové stavy)
FODMAP koncept je vo svete naujznávanejší a najlepšie preskúmaný prístup k liečbe syndrómu dráždivého hrubého čreva a inch porúch trávenia
všetky jedlá vás inšpirujú svojou farebnou fotografiou
recepty používajú bežne dostupné suroviny
väčšinu jedál si pripravíte do 25 minút
pomedzi recepty nájdete množstvo ďalších zaujímavých informácií o potravinách, baktériach, tráviacich poruchách a diagnózach!
„Sme krehkí, sme zraniteľní na toľkých miestach a v toľkých okamihoch života. Keď človek pochopí tieto základné informácie a uvidí aký zázrak sa skrýva za fungovaním jeho tráviaceho systému a črevného nervového systému, neverím, že s nimi bude zaochádzať tak zle ako doteraz.“ – Dr. Igor Bukovský
„Pôžitok zo sústavného jedla a sústavného trávenia sa zvyčajne končí sústavnými problémami s jedlom a trávením.“ – dr. Igor Bukovský
Táto kniha vás prekvapí, poučí, zabaví a nasmeruje k lepšiemu tráveniu, imunite a zdraviu.

Detaily o knihe

Názov: Zachráňte svoje črevo,Protiprdkavá kuchárska kniha

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x