bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zápisník jednej lásky, 3. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:3.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zápisník jednej lásky, 3. vydanie

Dojímavo nežný príbeh o trvalej sile lásky. Noah Calhoun rozpráva príbeh lásky svojej ťažko chorej manželke, ktorá stráca pamäť. Číta ho z denníka, ktorý si viedol v čase ich mladosti. Noah stretol Allie už ako 16 – ročný, prežil s ňou krásne leto a miloval ju väčšmi než ostatné. Vojna a spoločenské predsudky milencov vtedy rozdelili. Keď sa po rokoch Allie vracia, je zasnúbená a má sa vydávať, ale chce si ujasniť city k obidvom mužom. Tak ako skladačka vnútri inej skladačky sa príbeh tejto dvojice vlastne iba začína. Napokon prežijú spolu dlhé roky a ich manželstvo je prežiarené vrúcnym vzťahom a vzácnou krásou. Podľa románu bol nakrútený úspešný film.

Z anglického originálu The Notebook (Warner Books, New York 1996) preložil Otakar Kořínek.

Detaily o knihe

Názov: Zápisník jednej lásky, 3. vydanie

Originálny názov: The Notebook

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mila romantika (Melinda Štrbová, 31.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Bola to prva kniha od autora, ale film som videla uz niekolko raz. Mam ho velmi rada. Bolo vsak zaujimave citat cely ten pribeh Noaha a Allie. Ako sa minulost prepleta s pritomnostou. Je to krasny pribeh lasky, ktory napriek vsetkym zivotnym situaciam vydrzi a i po dlhom odluceni si hrdinovia uvedomuju, ze spolu im je najlepsie :)

In_capture_of_books (Zuzana Varcholová, 13.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak máte radi klasickú romantiku tak toto je kniha práve pre vás. Knihu som mala kúpenú už dlhšiu dobu ale stále som ju odkladala a čítala niečo iné. CHYBA. Niektoré lásky sa nikdy neskončia a vydržia navždy. Táto kniha a jej príbeh je príkladom jednej takejto lásky. Noah a Allie sa do seba zaľúbili aj napriek rozdielom, ktoré medzi nimi boli. Prešli dlhú a hrboľatú cestu aby mohli byť navždy spolu. Krásny príklad toho ako sa drží sľub, že spolu budete v zdraví aj v chorobe.

Nicholas Sparks - Zápisník jednej lásky (Monika, 5.5.2022) Odpovedať

Nicholas Sparks je jedným z mojich najobľúbenejších autorov. V knižnici mi nechýba ani jedna jeho kniha. Hoci je Zápisník jednej lásky len tenučká 168 stranová knižočka, o to viac vyniká po obsahovej stránke. Je mimoriadne dojímavá a čitateľa chytí za srdce. Autor i tu dokazuje, že stále má čo ponúknuť, nech sa rozhodne spracovať hocijaký príbeh. Zvláštnosťou "Sparksoviek" sú krásne romantické opisy prírody a prostredia v pozadí deja. Preto sú jeho knihy tak výnimočné a obohacujúce. Hoci mám už prečítaných nespočetne veľa príbehov o láske, Nicholas Sparks jednoznačne vedie. Každá jedna kniha zanecháva vo mne hlboký dojem, ktorý pretrváva a spomeniem si naň aj po dlhšej dobe. Aj Zápisník jednej lásky mi utkvel v pamäti. Ponúka pre mňa nový pohľad na alzheimerovu chorobu. Je brilantne spracovaný. Autor príbeh interpretuje v dvoch dejových líniách, ktoré sa navzájom prelínajú. Sparks v tomto prípade spracováva príbeh lásky dvoch ľudí, ktorí sa po rokoch stretávajú znova a zisťujú, že si stále nie sú ľahostajní. Klasika, ktorú môžeme nájsť vo veľkom množstve príbehov o láske - aj to by sme si mohli povedať na začiatku. No nie je to tak. Práve to perfektné vyhranie sa s pozadím príbehu dodáva jeho knihám iný rozmer a nadčasovosť. Je neuveriteľné, koľkými možnými spôsobmi sa dá spracovať jednoduchý príbeh o láske. Kvetnaté opisy prírody a prostredia, ktoré prežívanie samotného deja len znásobujú, to je to pravé orechové, to je Nicholas Sparks. Podať tak jednoduchý príbeh takýmto spôsobom, to už je čo povedať. Rozprávačom príbehu je samotný hlavný hrdina Noah, ktorý svoje posledné roky na sklonku života dožíva v domove pre seniorov. Zo "Zápisníka jednej lásky" každý večer pravidelne predčítava svojej manželke, ktorá trpí alzheimerovou chorobou. Je to ich vlastný príbeh. No ona už svet okolo seba nevníma, manžela nespoznáva. Sú dni, keď si zriedkavo na niečo zo svojho života spomenie a manžela spozná, no je ich žalostne málo. Vtedy sa jej oči vždy rozžiaria láskou a nehou, hlavne, keď jej Noah čítava básne, ktoré má tak rada. Aj keď Noah a Allie dožívajú svoje posledné roky spolu, Alliena choroba ich od seba oddeľuje a vytvára medzi nimi hlbokú priepasť. Noah s veľkou bolesťou sleduje, ako táto nevyliečiteľná nemoc ovplyvňuje život jeho milovanej a ako sa s nimi zahráva. O to viac sa teší a váži si každý jeden okamih, keď sa mu Allie na krátky čas vracia, lebo ich nie je veľa. Sú to preňho vzácne chvíľky, lebo vtedy je to tá Allie, ktorú celý život ľúbi a taká, akú si ju pamätá. Veľmi krásne posolstvo, ktoré poukazuje na to, aby sme si vážili každý jeden deň so svojimi blízkymi a boli za ne vďační.

Zápisník jednej lásky, 3. vydanie - Nicholas Sparks (Zuzana Hanicová, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu Zápisník jednej lásky som si kúpila potom, ako som prečítala knihu Najdlhšia cesta od Nicholasa Sparksa. Kniha bola úžasná a tiež film. A preto som sa rozhodla skúsiť aj niečo ďalšie od tohto autora. Musím povedať, že aj táto kniha bola rovnako dobrá. Je to krásny romantický príbeh Noaha a Allie, ktorá stráca pamäť a Noah sa jej pomocou denníka snaží pripomenúť časy, na ktoré už zabudla. A možno dúfa, že si Allie na niečo z toho spomenie. Je to tiež príbeh nekonečnej lásky Noaha k Allie, s ktorom trávi svoj čas a má ju rovnako rád ako na začiatku aj keď ona ho už ani nepozná. Autor ma týmto príbehom nielenže nesklamal, ale naopak presvedčil, že potrebujem mať všetky jeho knihy. Sparksove romány čítam pravidelne a musím povedať, že sa stal mojim najobľúbenejším autorom. V mojej knižnici má čestné miesto a vždy sa teším, keď vydá niečo nové. Takže nielenže odporúčam všetkým Zápisník jednej lásky, ale Nicholasa Sparksa všeobecne. Je to autor, ktorý má vždy nový nápad, postavy a dej sú vždy originálne a záver nečakaný. Ja osobne by som sa nevedela rozhodnúť, ktorá z jeho kníh je najlepšia. Tento človek jednoducho nedokáže napísať zlú knihu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x