bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Parížske slnko

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Parížske slnko

Láska si nevyberá farbu pleti, náboženstvo, ba ani krajinu, v ktorej nás zasiahne. A udrie v momente, keď to neočakávame. Podobnú skúsenosť má šarmantná Sofia, zamilovaná do umierneného moslima. Nadir vyštudoval na Slovensku a zostal žiť v Bratislave. Sofiina konzervatívna rodina nepraje vzťahu s príslušníkom iného náboženstva. V prekrásnom prostredí Francúzska, priamo v údolí rieky Loiry, spoznáva Sofia Nadirových príbuzných. Neskôr však stretne Slováka Martina, ktorý spôsobí v jej živote poriadny rozruch. O mladú ženu majú odrazu vážny záujem dvaja muži. Každý z nich je iný – národnosťou, vierovyznaním a čiastočne aj farbou pleti. Dokáže sa Sofia vzoprieť okoliu a zariadiť si život s Nadirom? Alebo Martin opantá jej srdce natoľko, že sa rozhodne preňho? Kým Sofia zvažuje, s kým bude žiť, krutý osud jej skomplikuje situáciu ešte viac. Je teda navždy odsúdená trápiť sa? Alebo konečne pocíti radosť zo života?

LUCIA HURAJOVÁ číta z knihy PARÍŽSKE SLNKO:

Dostupné verzie titulu

Parížske slnko Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Parížske slnko

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Láska a napätie (Alena Precechtelová, 14.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Parížske slnko - Zamilovala som sa do moslima-napísala skvelá slovenská autorka Alica Eštoková. Ako už názov napovedá ide o lásku dvoch úplne odlišných národností . Ako a či sa z jej láskou zmieri okolie ? Čo všetko Sofia vo svojom živote prežije? Dozviete sa , keď si prečítate túto super knižku . Poviem Vám iba, že Francúzsko je obľúbená krajina spisovateľky a preto pri čítaní budete mať pocit , že ste vo Francúzsku a prežijete aj veľa lásky, ale aj napätia.

Alica Eštoková - Parížske slnko (Monika J., 20.5.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy s podobnou tematikou rozdielnosti rasy, farby pleti a vierovyznania mám veľmi rada. Vždy som zvedavá, ako sa s ňou autorka popasuje a aký príbeh ponúkne. Ani táto ma nesklamala. V romantickom prostredí Paríža sa odohráva príbeh lásky dvoch mužov k jednej žene. Obaja sú úplne iný a mladé žieňa stojí pred obrovskou dilemou, pre ktorého z nich sa rozhodnúť. Priznám sa, ja sama som bola veľmi zvedavá, ako sa príbeh skončí, ktorý z dvoch obdivovateľov dostane napokon zelenú a boj o Sofiu vyhrá. Preto ma dosť prekvapil sled udalostí, ktorým sa dej vlastne rozuzľuje, nakoľko som čakala, že príbeh dopadne úplne ináč. Zaskočila ma smrť jedného z mužov, lebo týmto sa celá situácia vyriešila vlastne sama. Skôr by som očakávala iný zvrat udalostí, boj oboch mužov o túto ženu a niečo v tom zmysle. Sama neviem, ako by som to spracovala, no tá smrť mi tam jednoducho nesedí. Inak perfektné, pútavé a ničím nerušené čítanie. Za prečítanie určite stojí a v budúcnosti iste siahnem aj po autorkiných ďalších tituloch.

Výborná kniha (Mária, 22.5.2017) Odpovedať

Velmi dobra putavá kniha a zaujimavo spracovaná téma, mne sa velmi zapacila, ja som ju doslova zhltla.

Vyborne citanie (Olinka, 28.4.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to perfektná kniha so skvelym napinavym dejom a je sprevadzana krasnymi opismi prirody a Francuzska. Odporucam precitat.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Nadir ju sledoval, popíjajúc mätový čaj. Cítil, že ich vzťah je v slepej uličke. To nechcel! Nevedel si predstaviť, že Sofiu nebude denne vídať, tešiť sa s ňou z maličkostí... Ach, aké jednoduché by to mal v Sýrii! Žiadna žena by si nedovolila rozísť sa s ním. Rodičia by jej prikázali vydať sa a bolo by po probléme.
Sofia má pravdu, arabský svet je stavaný pre mužov. Chlap sa v ňom cíti ako kráľ. Občas sa v ňom ozvala túžba podmaniť si ju, nech sa aspoň tvári, že ho obdivuje, že on je pán tvorstva, ten dôležitejší. Tak ho to doma učili.
Lenže Nadir bol chytrý muž a po dvadsaťročnom pobyte v Európe vedel rozpoznať, že práve jej vzdor a samostatnosť ho na nej priťahujú. Spočiatku je možno pohodlné mať poslušnú manželku a popri nej hľadať uspokojenie pri iných ženách. Pri Sofii však zistil, že chlap môže mať v manželke oveľa viac. Nielen atraktívnu ženu, ale aj bytosť schopnú protirečiť mu, diskutovať s ním, poradiť mu, vďaka čomu ju vníma ako rovnocenného partnera.
Nech sa akokoľvek zamýšľal, zakaždým dospel k záveru, že Sofie sa nedokáže vzdať. A to ani napriek nepriateľskému postoju jej rodiny.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x