bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Harry Potter a prekliate dieťa

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Harry Potter a prekliate dieťa

Vždy bolo ťažké byť Harrym Potterom a nie je to ľahké ani dnes, keď je prepracovaným zamestnancom Ministerstva mágie, manželom a otcom troch školopovinných detí.
Harry zápasí s minulosťou, ktorá sa ustavične vracia. Jeho najmladšiemu synovi Albusovi pripadla ťarcha rodinného dedičstva, o ktoré nikdy nemal záujem. Keď minulosť a prítomnosť vytvoria hrozivú výbušnú zmes, otec aj syn musia čeliť nepríjemnej pravde, že raz sa temnota zjaví na nečakaných miestach.
Nová hra Jacka Thorna Harry Potter a prekliate dieťa vychádza z pôvodného nového príbehu J.K. Rowlingovej, Johna Tiffanyho a Jacka Thorna. Je to ôsmy príbeh o Harrym Potterovi a prvý, ktorý sa objavil na javisku. Toto knižné vydanie scenára prináša pokračovanie príbehu Harryho Pottera, jeho priateľov a rodiny bezprostredne po svetovej premiére hry v londýnskom West Ende 30. júla 2016.

Detaily o knihe

Názov: Harry Potter a prekliate dieťa

Originálny názov: Harry Potter and the Cursed Child

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Ušlo to (Dominika, 28.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Z knihy mám zmiešané pocity. Na jednej strane bolo fajn sa po rokoch vrátiť do HP sveta, no na druhej nebolo to, to práve orechové. Zápletka sa mi veľmi nepáčila. Syn Harryho Pottera z trucu takmer zničí svet.... Wtf... Hermiona ako ministerka mágie ma neoslovila (a pritom v klasických HP to je tak dobrá postava). Z Harryho, ktorý bol vždy dobrý priateľ a človek sa stáva naozaj otrasný rodič... Sú zle napísaní, alebo sa mohli hlavní hrdinovia natoľko zmeniť ako ľudia? Páčila sa mi však postava Scorpiusa, celkom fajn boli aj Ginny a Ron. Užila som si aj záver knihy, keď už boli v 81 roku. Bolo to možno práve preto, že som si nemusela vkuse ťukať na čelo, aký je ten Albus idiot.

HP8 (Katarína Krupeľáková, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslela som si, že 8. diel Harryho Pottera, to predsa už nebude ono! Ale mýlila som sa. Je to veľmi zaujímavý príbeh, ktorý nepustíte z ruky a rýchlo sa chcete dozvedieť, ako to všetko napokon dopadne. Sama som bola prekvapená, aký dobrý pocit som z knihy mala. Odporúčam.

Úžasné (Gizela Valentová, 6.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Veľmi som sa tešila na túto knižku zbožňujem Herry Pottera.Knizku som prečítala za pár hodín pretože je písaná ako divadelná hra nieje tam toho tak veľa nato že je taká hrubá.Užasny napínavý príbeh.

Harry Potter a prekliate dieťa (Zuzana Hanicová, 2.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Všetci sme netrpezlivo čakali na nové pokračovanie Harryho Pottera. V tomto príbehu sú všetky postavy dospelé a autor sa zameral na príbeh Harryho syna Albusa. Albus nastupuje na Rokfort tak, ako kedysi Harry. Všetci od neho očakávajú veľké veci, veď je synom slávneho Harryho Pottera. Jemu sa však ani zďaleka nedarí tak, ako by sme očakávali. Jeho najlepším priateľom sa stane Scorpius, syn Harryho nepriateľa z detských čias, Draca Malfoya. Spolu prídu na možnosť ako vrátiť čas. Lenže občas zabúdame, že keď v minulosti zmeníme niečo, čo nevyšlo podľa našich predstáv, spolu s tým zmeníne aj veci, ktoré by sme nikdy zmeniť nechceli. Odpoveď na to, ako to celé dopadne sa dočítate v tejto knihe. Je to napínavý príbeh, ktorému sa dá vytknúť snáď len to, že je písaný formou scenára, čo mne veľmi prekážalo. Určite by som uprednostnila namiesto toho normálnu knihu ako boli všetky predchádzajúce. Dej by bol viac rozpísaný a bolo by v ňom viac miesta na detaily. Takto to bolo príliš veľa postáv a príliš veľa deja na pár stránkach, čo je škoda, pretože tento príbeh by si zaslúžil niečo viac

Scrablle (Alica Harezníková, 12.4.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to velmi pekný tex páčila sa mi mám ho rada pozerávam filmy

Harry Potter a prekliate dieťa (Jan, 18.2.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Celkom dobrá kniha odporúčam kúpiť ALE šKODA, že nebola napísaná formou ako sú iné časti HP ale pobavila :)

Harry Potter a prekliate dieťa (Veronika K., 8.4.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som sa o knihe dopočula, vedela som hneď že ju chcem mať, keďže som fanúšikom Harryho Pottera :) je to síce napísané ako divadelná hra a nie ako celý text ale mne to neprekážalo :) a kniha sa mi naozaj páčila :) vrelo odporúčam prečítať si ak máte radi Harryho Pottera :)

Harry Potter a prekliate dieťa (Barbora Eliašová, 4.5.2017) Odpovedať

priemerná kniha
kúpila som si ju iba preto, že je to Harry Potter. inak by som knihu písanú takouto formou nečítala. kniha potešila, pobavila, zaspomínala som si na staré časy s HP a to je asi tak všetko:-) nebola najhoršia, ale ani najlepšia. taký priemer podľa mňa.

Super (Magdaléna, 29.9.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Super no ja som si objednala knihu pred 2 mesiacmi a príde mi až v 28 októbra to je už dávno v predaji takže ale dobrá už som si čítala svoju táto je pre sestru

Je to parádne, oživiť si príbehy, postavy a mená (Richardo, 16.8.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
čítam práve anglickú verziu, nemám dobrú angličtinu, takže sa skôr trápim. Preto si veľmi rád obstarám slovenskú knihu a anglickú niekomu darujem. je ale úžasné čítať o známych postavách, kam to dotiahli, čo teraz robia, ich mená, spomienky. Má to niečo do seba.

Richardo (Viktória Gaľová, 17.8.2016) Odpovedať

Rada sa tej knihy ujmem :) napis mi mail na viki.galova2610@gmail.com
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x