bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Trilógia Millennium (PB) KOMPLET

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 03:03

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Trilógia Millennium (PB) KOMPLET

Set troch kníh v mäkkej (paperback) väzbe

 

Muži, ktorí nenávidia ženy

Novinár Mikael Blomkvist je odsúdený za ohováranie významného švédskeho podnikateľa a snaží sa uniknúť pozornosti médií hlavného mesta. Priemyselný magnát Henrik Vanger, žijúci v severnom Švédsku, ho poverí úlohou napísať kroniku svojej rodiny, ktorou v skutočnosti sleduje jediný cieľ: objasniť záhadné zmiznutie svojej netere Harriet v lete 1966. Blomkvist pri písaní kroniky, aj s pomocou geniálnej hackerky Lisbeth Salanderovej, čoraz hlbšie preniká do záhad rodiny a odhaľuje pravdu o mužoch, ktorí nenávidia ženy.
Prvý diel trilógie Millennium Muži, ktorí nenávidia ženy získal hneď po svojom vydaní cenu za najlepší severský kriminálny román roka a v deväťmiliónovom Švédsku sa ho dosiaľ predalo viac než 850 000 výtlačkov. Kniha bola krátko po vydaní preložená do tridsiatich jazykov.

Dievča, ktoré sa hralo s ohňom

V druhej časti série Millennium sa do centra diania dostáva Lisbeth Salanderová. Obvinia ju z trojnásobnej vraždy a stáva sa súčasťou kolotoča, ktorý siaha hlboko do temnej minulosti.
Lisbeth Salanderová sa po dlhých mesiacoch vracia do Švédska. Vďaka peniazom finančníka Wennerströma si nemusí robiť starosti o prežitie, no prichádza do mesta, kde nemá ani priateľov, ani rodinu. Mikael Blomkvist sa snaží odhaliť vraha svojich priateľov a Lisbeth Salanderová sa dostáva do situácie, keď sa rozhodne potrestať všetkých, ktorí si to zaslúžia. A tak sa ich cesty opäť stretávajú...

Vzdušný zámok, ktorý vybuchol

Vzdušný zámok, ktorý vybuchol je treťou časťou najslávnejšej série modernej švédskej literatúry. Hlavnú hrdinku Lisbeth Salanderovú po vyrovnávaní účtov dcéry s otcom, bývalým ruským agentom Alexandrom Zalačenkom, privážajú do nemocnice s guľkou v hlave. Záchranou jej života sa však začína boj, v ktorom ide o všetko. Jej súperom je tajná organizácia švédskej bezpečnostnej služby.
Novinár Mikael Blomkvist, ktorý Lisbeth Salanderovú našiel postrelenú na statku v Gosseberge a zachránil ju, začína písať knihu. Konečné zúčtovanie s ľuďmi, ktorí Lisbeth ohrozovali po celý život. Odhaľuje však, že korene zločinov siahajú oveľa hlbšie, ako čakal.

 

Set troch kníh v mäkkej (paperback) väzbe

Detaily o knihe

Názov: Trilógia Millennium (PB) KOMPLET

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x