bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Adaptácia

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:264
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Lepšia cena: 10,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,28 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,95 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Adaptácia

Dystopická verzia budúcnosti v najnovšom románe Miroslavy Varáčkovej Adaptácia, má až odstrašujúco blízko k realite, ktorá nám môže zaklopať na dvere už zajtra.

Zoya mala všetko: domov, rodinu, kamarátov. A potom ľudstvo zdecimovali epidémie a vojny. Teraz nemá nikoho: ani rodinu, ani kamarátov, ani priateľa. Prišla aj o domov. No prispôsobila sa. Vpred ju poháňa len mapa a nádej, že ju dovedie do posledného útočiska na Zemi.
Ľudia skúšaní vojnou i chorobami sa tiež adaptovali na nový svet – bojujú o každú minútu života. A osamelé dievča putujúce neznámou krajinou predstavuje priľahkú korisť. Keď Zoyi pomôže neznámy Simon, poruší tým krehkú rovnováhu povojnového spoločenstva, za čo musí zaplatiť životom. A tak sa Zoya, Simon a jeho malá sestra vydávajú naprieč zdevastovanou krajinou s nádejou, že ich mapa po jej mŕtvom priateľovi naozaj dovedie pred brány mesta, kde ešte vládne ľudskosť. Teda, mala by...

Desiata jubilejná kniha Miroslavy Varáčkovej, jednej z najúspešnejších a najčítanejších slovenských autoriek pre mladých, opäť hľadí do postapokalyptickej budúcnosti. Jej prvá dystópia Prežila som svet patrí dodnes medzi čitateľmi najobľúbenejší a zároveň jej najlepšie hodnotený román.

Detaily o knihe

Názov: Adaptácia

Objednávací kód NA344230

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

fantastická (Silvia Silnajová, 13.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dystopia a slovenská autorka? Tu sa to podarilo na výbornú. Ba ešte aj o kúsok lepšie. Dej, akcia, láska, dráma.... Všetko v tom správnom pomere. Vrelo ju odporúčam.

TOPkove (Miroslava Jurášková, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak akou veľkou náhodou som sa dostala k tejto knihe tak veľmi som si ju obľúbila... Nemyslela som si že obsah knihy bude až tak zaujímavý. V knihe prežijem asi fakt všetky možné pocity a veľa nečakaných zvratov.... Kniha ukrýva viac než sa na prvý pohľad tvári. Oplatí sa prežiť celý príbeh Zoyi a jej cesty ktorá neodkryje len jej pravú tvár ale posunie ďalej aj iné postavy ....

Výborné čítanie (Monika Mihalačová, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som hľadala niečo na čítanie, zaujala ma. Slovenská autorka, dystopia, a zaujímavý obsah. A tak som sa do nej pustila. A urobila som viac ako dobre. Výborný dej, zvraty na správnych miestach, napätie, láska, strach,......... všetko tak skutočné, pre mňa asi najrealistickejšia dystopická kniha akú som kedy čítala. Odporúčam všetkými desiatimi.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x