bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Maľovaný svet pre všetky zvedavé deti

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Maľovaný svet pre všetky zvedavé deti

Kto nakreslil obrázky?
Ilustrátor Gabriel Filcík sa narodil v roku 1946 v Prahe. Tu vyštudoval Strednú umeleckopriemyselnú školu aj Vysokú školu umeleckopriemyselnú (1971) a dodnes v Prahe žije a tvorí. Ilustroval niekoľko desiatok kníh pre deti, sám si vymýšľa knižky, skladačky, hlavolamy, vystrihovačky a papierové hračky. V roku 2002 vyšiel prvý výber jeho ilustračnej tvorby pod názvom Každý deň dobrý deň. Za ilustrácie ku knihe Michala Černíka Knižka pre deti od dvoch do piatich získal v roku 2004 Zlatú stuhu, ktorou sa v Českej republike každý rok odmeňujú najkrajšie detské knihy. Gabriel Filcík patrí medzi najlepších súčasných českých ilustrátorov pre deti.

Kto napísal texty?
Spisovateľ Michal Černík sa narodil v roku 1943 v Čelákoviciach v Českej republike, kde žil štyridsať rokov. Vyštudoval Pedagogickú fakultu Karlovej univerzity (1964). Od roku 1988 žije v Prahe. Pracoval ako redaktor v časopise alebo knižnom vydavateľstve. Vydal desať kníh poézie, šesť publicistických kníh a dve desiatky knižiek veršov a rozprávok pre deti, napríklad Prvé rozprávky (1995, 1996), Rozprávky o kohútikovi a sliepočke (1996, 2002), Rozprávková knižka od Ladu a od Ježiška (2001), Za rozprávkou rozprávka pre chlapcov a dievčatká (2002) a Knižka pre deti od dvoch do piatich (2003).

Komu je kniha určená?
Kniha je pre deti, ktoré ešte nechodia do školy alebo už sú prváčikmi. Ktoré sú zvedavé a stále sa na niečo vypytujú. Ktoré sa tešia, keď sa niečo nové dozvedia. Ktoré si rady prezerajú obrázky a nachádzajú na nich všeličo zaujímavé. Ktoré rady objavujú svet okolo seba. Týmto deťom je určená naša kniha. A ak ešte čítať nevedia, patrí aj rodičom, prarodičom a pani učiteľkám v škôlke a škole. Budú deťom čítať a s nimi na obrázkoch hľadať a nachádzať. Objavovať svet je predsa vždy zážitok a dobrodružstvo! Táto kniha vám práve otvára dvere do sveta.

Obrázky a grafická úprava Gabriel Filcík.
Text Michal Černík.
Z českého originálu Malovaný svět a já ho chci uvidět (Euromedia Group k. s. – Knižní klub, Praha 2005) preložila Alica Wursterová.

Detaily o knihe

Názov: Maľovaný svet pre všetky zvedavé deti

Originálny názov: Malovaný svět

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x