bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ty, ja a tí druhí

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:52

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ty, ja a tí druhí

Hovorí sa, že všetky rodiny majú svoje tajomstvá. Dobre ukryté tajomstvá.

Čo sa však stane, keď sa tieto tajnosti jedného dňa nezadržateľne vynoria na denné svetlo? Tak to bolo aj v prípade Adama a Beth, manželov štyridsiatnikov s devätnásťročnou dcérou Meg, ktorí si nažívajú vcelku spokojne až šťastne. Odhalenie prvého tajomstva však znamená začiatok dlhého sledu udalostí s neodvratnými dôsledkami.
Občas sa potrápime predstavami, čo najhoršie sa môže stať našej rodine. Netušíme však, že niektoré tajomstvá nám môžu od základov zmeniť život. Ako si vôbec naplánovať budúcnosť, keď celú minulosť máme prevrátenú naruby?

Z anglického originálu You, Me & other People (Harper, an imprint of HarperCollinsPublishers, London 2015) preložila Zuzana Dudíková.

ZUZANA KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy TY, JA A TÍ DRUHÍ:

 

 

Dostupné verzie titulu

Ty, ja a tí druhí Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Ty, ja a tí druhí

Originálny názov: You, Me and other People

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (4)

Hodnotenie čitateľov

Kvalita (JP, 29.11.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní ukážky som si nebola istá, či to bude niečo pre mňa, ale nakoniec naozaj neľutujem, že som do čítania šla. Kniha Ty, ja a tí druhí tak trochu netradične začína srdcebôľom a ja mám pocit, že práve začiatok sa mi čítal najťažšie. Musela som sa trochu premáhať, aby som sa dostala cez moju nechuť čítať takúto anti-romantickú vec, ale nakoniec som sa vôbec nemusela báť, lebo ono to vlastne vôbec nie je anti-romantické. Narozdiel od kníh od Liane Moriartyovej, ku ktorým by som túto knihu aspoň čiastočne prirovnala a ktoré sa sústredia na niekoľko navzájom popreplietaných príbehov a vzťahov, Kearneyová sa zamerala na jeden vzťah a na tri pohľady naň - manželkin, manželov a v neposlednej rade pohľad ich dospelej, 19-ročnej dcéry Meg. Bolo to plné drámy, tajomstiev a nečakaných odhalení a v podstate môžem len a len odporučiť :)

fajn čítanie (Sue, 27.11.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Poznáte ten pocit, keď sa do knihy pustíte s obrovskou vervou, pretože anotácia vás ohúrila a obálka očarila? Presne s týmito aspektmi som išla do čítania tejto knihy. No, ale prerátala som sa. Toľko klišé som v jednom príbehu už dávno nevidela. Začiatok bol vlažný, kde som len krútila hlavou, aby sa tam už konečne začalo niečo poriadne diať. Kniha sa síce čítala plynulo, ale ani to nevyvážilo stagnujúci dej. V podstate všetky zvraty som vedela predvídať a práve preto mi chýbal okamih prekvapenia. Autorka má príjemný štýl písania a aj preto som knihu tak rýchlo prečítala, ale poviem vám, už si ani pomaly nepamätám, ako sa volali postavy. Keď máte skvelú knihu, myslíte na ňu ešte dlho po dočítaní, no keď som dočítala tento príbeh, v tom okamihu som naň zabudla a teraz sa musím rozpamätať, čo sa tam vlastne stalo. Pre mňa taký fajn priemer.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Beth:
Pod nohami mi škrípe štrk a ja hľadím na dom, ktorý milujem. Uvažujem, či ho nebudem musieť predať a nakoniec neskončím v maličkej chatrči v nejakom zapadákove. Pošúcham si škvŕkajúce brucho a do mysle sa mi už po neviem koľký raz vkradne Adamova čašníčka. Jej obraz je nejasný, na okrajoch rozmazaný. Neviem, či má dlhé alebo krátke vlasy, svetlé či tmavé, kučeravé alebo rovné. Koľko má rokov – tridsať, štyridsať? Len nie dvadsať, prosím! S tým by som sa ťažko vyrovnala, a o Meg ani nehovorím. Skutočnosť, že jej milovaný otec preťahuje niekoho, kto si v Topshope kupuje rovnaké šaty ako ona, by asi nezvládla.
Mimovoľne si predstavujem, že sa spolu milujú. Aj ona pri vrchole vždy vykríkne tak ako ja? Chytí ju za vlasy na krku, ako to robí mne? Po lícach mi zrazu tečú slzy. Musím s tým prestať... Utriem si ich rukávom a zadívam sa na Adamovu záhradu. Celkom rýchlo dospejem k záveru: Nedovolím mu predať dom! Ak ma chce z neho dostať, tak jedine v truhle.

Adam:
Hneď ako som ju prvý raz uvidel, vedel som, že sa to zle skončí. Začalo sa to raz večer na posedení našej pracovnej skupiny v reštaurácii, kde Emma pracuje. Flirtovala so mnou. Nenápadne žmurkala, usmievala sa. Najprv som si myslel, že sa mi to len zdá, až kým ma môj kolega Matt nepristavil pred toaletou.
„Adam, nerob to,“ povedal.
„Čo?“
„Nepúšťaj sa do toho. Si taký hotový z toho, že sa páčiš nejakej blonďavej pipke, že sa po celý večer pod stolom hráš s obrúčkou.“
„Nehrám!“
„Nebuď magor, Adam. Ty a Beth máte pekný vzťah, nepokaz ho.“
Lenže keď som sa potom v taxíku viezol s Emmou domov, okolnosti rozhodli za mňa a obrúčka skončila vo vrecku.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x