bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pegas

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pegas

Nemeckí aristokrati Nicolas von Bingen a Alex von Hemmerle sú od detstva najlepšími priateľmi. Muži sami vychovávajú svoje deti na bohatých rozľahlých panstvách pokojného bavorského vidieka. Kým Nick sa oddáva radovánkam a koníčkom, Alex zasvätil život chovu ušľachtilého lipicanského plemena nevyčísliteľnej hodnoty, vychýrených snehobielych koní so vzácnym rodokmeňom. Obrovský zlom v živote mladých vdovcov spôsobí výstraha od priateľa Nicolasovho otca, vysokopostaveného generála wehrmachtu. Tajomstvo z minulosti vypláva na povrch a vystaví rodinu nebezpečenstvu, keďže v Nemecku sa dvíha vlna nacizmu: Nickova matka, ktorú nikdy nepoznal, bola polovičná Židovka.
Nicolas je nútený zo dňa na deň utiecť z Nemecka a vytrhnúť z domova aj svojich synov. Preplavia sa cez Atlantický oceán v ústrety novému životu. V Amerike ich prežitie závisí od vzácneho Alexovho daru – jedinej záruky do budúcnosti: ôsmich čistokrvných koní, medzi ktorými sú dva úchvatné lipicany. Krutý osud ich však zastihne aj tam. Aj Alex von Hemmerle sa musí popasovať s neľahkou úlohou – ochrániť milovanú dcéru pred fašistami.
Pegas, román plný nádeje a obetí, tragédií, výziev a znovuzrodenia, pútavá kronika zachytávajúca osudy ľudí počas polstoročia, je majstrovským dielom jednej z najčítanejších autoriek.

Z anglického originálu Pegasus (Delacorte Press, New York 2014) preložila Zuzana Gašparovičová.

Dostupné verzie titulu

Pegas Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Pegas

Originálny názov: Pegasus

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

PEGAS (JAROSLAVA, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prave som docitala tuto knihu,velmi ma zaujala a mozem ju odporucit nielen zenam ale urcite si ju mozu precitat aj muzi,verte ze vas dejom nesklame.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V miestnosti zavládlo nekonečne dlhé ticho, len Paulove slzy kvapkali na stôl. Obaja muži sedeli nepohnute, Nick civel na otca, potreboval si urovnať, čo si práve vypočul.
„Myslíš to vážne? Musím odísť? To je smiešne! Nie som Žid! Matka možno bola, no ty nie. Ani ja nie som. Veď som o tom ani nevedel! A chlapcov sa to netýka.“
Nickova manželka bola katolíčka, ba dokonca biskupova príbuzná.
„Nie podľa Hitlera a jeho prisluhovačov. Ak máš v sebe čo len kvapku židovskej krvi, je úplne jedno, aké náboženstvo vyznávaš, pre nich si Žid,“ roztrpčene vyriekol Paul. „Toto nie je o náboženstve, je to o rase a ty nemáš čistú árijskú nemeckú krv.“
„To je absurdné!“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x