bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Fanúšička

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Fanúšička

Cath je fanúšička seriálového hrdinu Simona Snowa.
Jasné, celý svet zbožňuje Simona Snowa... Ale Cath je fanúšičkou celý svoj život a je v tom fakt dobrá. So sestrou dvojčaťom Wren sa ešte ako deti ukryli v Simonovom svete a pomohlo im to zvládnuť matkin odchod.
Čítanie. Druhé čítanie. Vypisovanie na fanúšikovské fóra, písanie fanfiction, prezliekanie sa za postavy na každú filmovú premiéru.
Cathina sestra už z fandomu vyrástla, ale Cath to nedokáže. Ani nechce.
Obe sestry majú osemnásť a idú na výšku. Wren nečakane vyhlási, že nechce v internáte bývať s Cath, aby bola nezávislejšia. Dvojčatá sa rozdelia a Cath je vydaná napospas namosúrenej spolubývajúcej a jej očarujúcemu frajerovi. Jej profesorka si myslí, že fanfiction je koniec civilizácie, a pekný spolužiak sa chce rozprávať iba o slovách... Popri tom všetkom sa Cath ustavične bojí o milujúceho, no zraniteľného otca, ktorý ešte nikdy nezostal sám.
Otázka znie: Zvládne to Cath? Dokáže to, aj keď ju Wren nebude držať za ruku? Je pripravená žiť vlastný život? A chce vôbec vykročiť vpred, ak to znamená, že musí opustiť Simona Snowa?

Z anglického originálu Fangirl (St. Martin’s Griffin,
New York 2013) preložila Diana Ghaniová.

Dostupné verzie titulu

Fanúšička Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Fanúšička

Originálny názov: Fangirl

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (6)

Hodnotenie čitateľov

Pobavila (Michaela Kubalová, 29.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Autorku som si veľmi obľúbila už pri knihe Eleanor a Park, a tak som sa veľmi tešila aj na Fanúšičku. Musím povedať, že určite nesklamala. Kniha je písaná veľmi príjemne a budete ju mať rýchlo prečítanú. Od tejto knihy sa dalo len ťažko odtrhnúť. Hlavnú postavu Cath a jej dvojča Wren som si veľmi obľúbila. Dvojičky, a predsa úplne rozdielne osoby. Veľmi sa mi páčilo, ako autorka vsunula do deja krátke pasáže z Cathinej fanfikcie, bol to taký príbeh v príbehu a krásne to oživilo celú knihu. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi tínedžerské romány, Rainbow Rowell, fanfikcie, alebo len proste máte súrodenca (dvojča), ktorý vám lezie na nervy. Je to príjemné, oddychové čítanie, ktoré odporúčam aj na letné dovolenky. ;D

Fanúšička - začítajte sa do nej, je fajn ;) (Petra Poláková, 20.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, nerátala som s tým, že ma táto kniha osloví tak, ako to bolo v prípade Eleanor a Park .. No stalo sa. Možno aj preto som sa dnes rozpamätala na toto skvelé dielko a chcem sa podeliť o svoje pocity ... v čase sledovania futbalu lebo fandíme Slovensku na ME ;)Kniha je úžasná, číta sa rýchlo a ľahko. Postavy na papieri ožívajú, nie sú vyumelkované, človek si ich zamiluje aj keď majú svoje muchy (tak ako každý z nás). Hlavná hrdinka Cath naozaj nie je dokonalá, no ľahko sa mi s ňou stotožnilo, sympatické mi bolo najmä jej fandenie obľúbenými knižným hrdinom, niečím podobnými si prešlo asi veľa z nás za čias Harryho Pottera :) Z kníh Rainbow Rowellovej podľa mňa srší jej láska k písaniu, a ja sa už teraz neviem dočkať jej ďalších literárnych počinov. Hádam u nás vyjdú v preklade aj Landline a Attachmens. Fanúšička má napínavý, zábavný, reálny a hlavne zmysluplný dej. Je to naozaj TOP kniha od Rainbow. Fanúšičku by som najradšej zmenšila, strčila do kabelky a nosila ju všade so sebou, len aby som si dlhšie zachovala ten výnimočný pocit, ktorý som mala po jej dočítaní. Myslím si, že toto je taký vzácny typ knihy, ktorá sa bude páčiť večným romantikom ale aj tým, ktorí úplne nemusia presladené príbehy, kde je láska centrom všetkého. Tu je tých centier viac a ani jedno nie je zanedbané - je to kniha o sesterskom pute, o novom živote na vysokej škole, o prvej skutočnej láske, o láske ku knihám a fiktívnym postavám, o láske k písaniu. A celé je to akoby dochutené - na jednu stranu sviežim a inteligentným humorom a na druhú dávkou melanchólie. Ak si myslíte, že to znie príliš dokonalo a neuveriteľne, prečítajte si Fanúšičku sami :) Určite vo Vás zanechá krásne pocity ...

Výnimočná kniha (Neliss, 25.5.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výnimočnosť autorkinej tvorby spočíva v tom, že dokáže vymyslieť uveriteľný príbeh, vytvoriť trojrozmerné postavy a napísať milé, no nepresladené zamilované scény. Hlavná hrdinka Cath je introvertka, ktorá trávi veľa času na internete alebo písaním fanfiction. Internát, noví ľudia a vôbec, veci spojené so začiatkom života na vysokej, ju desia. Je možné, že vás niekedy bude iritovať, no faktom ostáva, že young adult žánru chýba viac hrdiniek ako je Cath. V určitých veciach som sa s ňou dokázala úplne stotožniť a verím, že nie som jediná. Cath navyše ostáva sama sebou aj po tom, čo sa do jej života zamotá láska. Skrátka, Fanúšička je jedinečný, realistický a skvele napísaný príbeh z vysokej školy popretkávaný láskou k písaniu a oddaným fandením. Nechýba v ňom ani dávka drámy či humor. Možno nenadchne všetkých, ale pre mňa je kniha hotový balzam na dušu a vrelo vám odporúčam dať jej šancu.:)

Nesúď knihu podľa obalu - kniha je ešte lepšia (blogerka, 20.5.2015) Odpovedať

Toto je spolu s knihami od Johna Greena jednoznačne vrchol súčasnej young adult tvorby, pričom ja sa za fanúšika Johna Greena až tak nepovažujem (ale viem oceniť kvalitu :D). Rainbow Rowellová sa do môjho vkusu zakradla pomaly a úplne nepozorovane ale o to viac na mňa zapôsobila. Láska v knihách býva často nereálna a aj keď sa o nej dobre číta, nedokážete si predstaviť, že by sa to mohlo stať práve vám. Cath a Levi sú neobyčajne obyčajný pár, ktorý vlastne ani vôbec dlho párom nie je. Ich vzťah sa buduje pomaly a postupne a je tak úžasne skutočný a v prvom rade uveriteľný... Cath je konečne knižná hrdinka, ktorá osloví knihomoľky po celkom svete. A nielen knihomoľky, ale všetky introvertky, ktoré sa v reálnom svete cítia neisté a stratené. Fanúšička je po slnku asi ten najlepší liek na dobrú náladu a úsmev od ucha k uchu :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Cath sedela na posteli a snažila sa nevyzerať ako tá chudera, čo sa vždy rozplače.
„Ideme na výšku,“ nástojila Wren. „Pointa výšky spočíva v tom, že sa zoznámime s novými ľuďmi.“
„Pointa sestry-dvojčaťa spočíva v tom,“ namietla Cath, „že nebudem čeliť neznámym úchylom, ktorí mi budú kradnúť tampóny, smrdieť ako šalátový dresing a fotiť si ma mobilom v spánku...“
Wren si vzdychla. „Čo to táraš? Prečo by mal niekto smrdieť ako šalátový dresing?“
„Ako ocot,“ nedala sa Cath. „Pamätáš sa na to stretnutie pre prvákov? Jedna baba páchla ako taliansky dresing.“
„Nepáchla.“
„Bolo to nechutné.“
„Ideme na výšku,“ vyhlásila podráždene Wren a zaborila si tvár do dlaní. „Ber to ako dobrodružstvo.“
„Už teraz je to dobrodružstvo.“ Cath sa pritúlila k sestre a odtiahla jej ruky z tváre. „Pomyslenie na výšku ma desí.“
„Zoznámime sa s novými ľuďmi,“ zopakovala Wren.
„Nepotrebujem nových ľudí.“
„Práve si dokázala, ako veľmi ich potrebuješ...“ Wren stisla Cath ruky.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x