bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Strácame sa v sebe

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:52

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Strácame sa v sebe

Keď tragicky zomrel Kyle Calloway, jeho priateľka Nell bola spočiatku taká zronená, že sa k nej nikto nesmel priblížiť, ani jej najlepšia priateľka Becca de Rosová. Becca sa zo všetkých síl snažila Nell pomôcť prekonať žiaľ, ale ani ona nemá jednoduchý život a svoje pocity radšej nesmelo vkladá do veršov. Všetko, čo doteraz poznala, sa odrazu zmenilo.
Jason Dorsey, Kylov kamarát, talentovaný futbalista, pozval Nell na rande, to sa však nikdy nekonalo. Nell ho odmietla, a tak sa rozhodol pozvať na schôdzku jej najlepšiu priateľku, šestnásťročnú Beccu. Vtedy netušil, čo všetko s Beccou prežije a či sa práve ona nestane jeho životnou láskou. Beccin prísny otec nesúhlasil, aby začala chodiť s chlapcom v takom mladom veku. A Jasonov otec, vojnový veterán, mal zas problém s alkoholom. Keď sa opil, svoj hnev namieril práve proti synovi a uštedril mu nejednu krutú ranu.
Obaja mladí ľudia si hľadajú svoje miesto v zložitom svete, v ktorom sa tragédie, trápenia a depresie striedajú s radosťou, nádejou a láskou.

Z anglického originálu Falling Into Us
preložila Miriam Ghaniová.

Dostupné verzie titulu

Strácame sa v sebe Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Strácame sa v sebe

Originálny názov: Falling into Us

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Strácame sa v sebe (Emília Balková, 6.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Prvú časť - Strácam sa v tebe - som čítala už dávno, takže bolo pekné vrátiť sa aj k osudu Nell a Coltona. Teraz čítame o Becce a Jasonovi. Obaja mali v živote niečo, s čím si pomohli, keď ich osud zviedol dokopy. Alebo by sa mali vlastne za to poďakovať práve Nell. Páčilo sa mi preniesť sa opäť do veku sladkých šestnásť a prežívať niečo ako tínedžer. Prvá láska a bozky a milovanie. Bolo to veľmi milé. Veľmi pekne napísané. Nebolo to nijako divoké, alebo tak. Boli tam nejaké detaily, ktoré mi trochu nesedeli, ale inak to bolo veľmi fajn. Väčšina knihy sa odohrávala časovo s prvou časťou, ale zvyšok bol nový a videli sme tu prepletený aj osud Nell a Colta. Ako aj v bežnom živote, stretávame sa tu aj s niečím smutným, aj s niečím radostným a prekvapivým. Bolo to zaujímavé a veľmi sa mi páčil vzťah, ktorý medzi sebou hlavné postavy mali. Vlastne to bola prvá a osudová láska. Krásne. Opäť sa mi potvrdili kvality tejto autorky. A aj keď mi k záveru chýbala aspoň malá zmienka o Jasonových rodičoch, hoci som ich vlastne nemala rada (nie, ani matku), tak knihu odporúčam, hlavne ak ste čítali aj prvú časť, tak určite dajte šancu aj tejto.

<3 (Karolína Čechmanová, 12.1.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, knižka sa mi veľmi páčila, preto by som sa chcela spýtať, či sa náhodou nechystá aj ďalší diel. Za odpoveď vopred vďaka.

<3 (bux.sk, 13.1.2017) Odpovedať

Dobrý deň, a Strácam sa v tebe ste už čítali? :) www.bux.sk/knihy/214622-stracam-sa-v-tebe.html Prípadne iné knihy od autorky, všetky rovnako výborné. Plné vášne, erotiky aj napätia: www.bux.sk/autori/53196-jasinda-wilderova.html

<3 (Karolína Čechmanová, 18.1.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, áno predchádzajúci diel som čítala, preto som bola zvedavá aj na ďalšie knižky z tejto, takpovediac, série.

Skvela romantika od Jasindy Wilderovej! (Alca, 17.7.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zboznujem knizky od Jasindy Wilderovej! Je to jedna z mojich oblubenych autoriek! Jej knizky su plne romantiky, vasne, uprimnej lasky, srdcervucich momentov, zaujimavych charakterov hlavnych postav a napatia, ako vyusti pribeh, ktory vzdy skonci prekvapivo. Nie je to inak ani pri serii "Falling". Najhorsie je, ze sa neviem rozhodnut, ci sa mi viac paci "Stracam sa v tebe" alebo tento pribeh Jasona a Beccy. Obe su svojim pribehom velmi silne, romanticke, vasnive, plne bolesti, ktore v sebe skryvaju mladi ludia a snazia sa ju prekonat skrz uprimnu lasku. Pri autorkinych knizkach sa citatel vobec nenudi. Toto su diela, pri ktorych je cloveku luto, ked sa od nich musi odtrhnut...

Super (Slávka Beňáková, 14.7.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako prvá časť, ani táto nesklamala. Veľmi krásny príbeh. Tak isto ako v prvej časti aj táto je má svoje smutné časti pri ktorých sa tisnú slzy do oči, ale práve to je na knihe krásne že ukazuje aj tu časť života, ktorej sa nikto z nás nevyhne a tou je smrť.Hlavný hrdinovia z jednotky a z dvojky si boli svojim spôsobom dosť podobný a to hlavne svojim ťažkým osudom. Na tejto knihe sa mi veľmi páčilo to ukončenie. Čitatel si nemusí po prečítaní "lamať hlavu" čo je ďalej s hlavnými postavami. A veľmi ma potešilo, že je tam aj akoby ukončenie prvej časti, čo mi v jednotke chýbalo, ale takto je to aj oveľa lepšie nakoľko keby to bolo v jednotke, vedeli by sme už aj ako skončí druhá časť. Knihu vrelo odporúčam si kúpiť hneď aj s prvou časťou.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Becca:
Skončila som s ekonómiou a práve som bola v polovici projektu z literatúry osemnásteho storočia, ktorý bol dôležitý aj kvôli prijímačkám na vysokú školu, keď mi zazvonil mobil. Rodičia mi ho napokon povolili, aby som aj ja mala nejaký spoločenský život. Mala som teda mobil a esemesky som mohla zasielať v neobmedzenom množstve. Jediným problémom bolo, že mi ho rodičia občas vzali a kontrolovali správy, aby sa ubezpečili, že v mojom živote sa nedeje nič nevhodné – či už šlo o zábavu, alebo čokoľvek vzrušujúce a zaujímavé.
Dokonca aj moje osobné myšlienky mi zneli ako numerické rovnice.
Jediné, čo som skrývala pred rodičmi, bola moja poézia.

Jason:
Položila a ja som hľadel na účtenku s desiatimi číslicami, narýchlo načarbanými na zadnej strane. Becca? Nebol som si istý, či je dobrý nápad pozvať ju na rande. Málo som ju poznal, dobre, teraz mi to došlo. Mal som pocit, že pochádza z veľmi prísnej rodiny, chodila vždy slušne oblečená, nikdy si príliš neodhaľovala telo, skôr ho zakrývala dlhými rukávmi a sukňami po kolená. Nenosila nič s hlbokým výstrihom, nič nad kolená. Nikdy sa nenaťahovala s chalanmi, nikdy sa nesprávala vyzývavo, nechodila na večierky. Bola tichá, taký študijný typ, milá a zdvorilá. Ľudia ju nechali na pokoji alebo boli k nej dobrí jednoducho preto, že sa kamarátila s Nell Hawthornovou.
Vraj je do mňa buchnutá? Naozaj? Ako to, že som si to nikdy nevšimol?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x