bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stalker

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Joona Linna (5.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stalker

Ak sú lampy rozsvietené, môže ťa stalker vidieť zvonku, ale ak sú zhasnuté, ty neuvidíš stalkera, ktorý je už vnútri.

Na e-mailovú adresu Úradu kriminálnej polície prišlo video. Niekto sa vkradol do záhrady rodinného domu a tajne nakrútil ženu cez okno. Na ďalší deň sa našlo jej telo, zomrela na následky rezných a bodných rán.
Polícia dostala ďalšie video, ale neobsahovalo nijaký záchytný bod, podľa ktorého by bolo možné ženu identifikovať. A potom už bolo neskoro.
Björn Kern našiel doma surovo zavraždenú manželku Susannu a utrpel takú ťažkú psychickú traumu, že vyupratoval celý dom a mŕtvu uložil do postele. Možno videl nejaký dôležitý detail, ale bol v akútnom šoku a policajti ho nemohli vypočuť.
Vyšetrovatelia pri pátraní po sériovom vrahovi povolali na pomoc psychiatra a psychoterapeuta Erika Mariu Barka a ten uviedol Björna do hypnotického stavu. Lenže to, čo mu muž v hlbokom tranze porozprával, spôsobilo, že Erik sa rozhodol polícii klamať.

Zatvorte dvere, zatiahnite závesy - majster trilerov Lars Kepler je tu opäť s knihou, od ktorej neodtrhnete zrak!
Krátko po vydaní v októbri 2014 sa Stalker stal najpredávanejším románom vo Švédsku, a to aj v kategóriách e-book a audiokniha.

Zo švédskeho originálu Stalker (Albert Bonniers Förlag, ScandBook AB, Smedjebacken 2014) preložila Anna Chelemendiková.

Dostupné verzie titulu

Stalker Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Stalker

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Super (Veronika, 10.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha bola velmi zaujimava, uvod nie je zdlhavy ako pri vela inych knihach, naopak, hned vtiahne do deja.

Odporúčam (Ildikó, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvá kniha, ktorú som čítala od tohto autora, bola presne táto. Vyborné dielo, napínavý príbeh s jedinečnou hl. postavou. Joona Linna je proste topka medzi vyšetrovateľmi vrážd. Kniha núti čitateľa čítať ďalej. Inšpirovala ma aj k prečítaniu ostatných "Kepleroviek". Už mám prečítané všetky a vrelo ich odporúčam :)

Stalker (Tatiana, 22.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zatial najlepsia zo serie knih. Sice som po precitani stale zatahovala zaluzie a zacala som sa bat zltych prsiplastov ale ten zazitok stal za to. Pribeh nuti citatela citat dalej a neprestat a tak som ju zhltla na jeden sup a skoncila som o piatej nad ranom. Nevyspata ale s uzasnym zazitkom. Skvele severske krimi nadchne svojim pribehom, napätim a zapletkamim kazdeho. :)

Napinave az do konca, pecka ;) (Eva, 11.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keplera milijem. Mam od nich vsetky knihy a mozem len odporucat. Co od nich kniha, tak vzdy len lepsia a lepsia. Stalker je zaujimava tema a samozrejme vrah je ako vzdy obozretny a nepredvidatelny. Nikdy neviem kto to je a ani tato kniha nie je vynimka, kto je vrah som zistila az pred koncom. Kniha je napinava a kratke kapitoly nutia citatela citat dalej a dalej, bez prestavky. No super, odporucam.

Nevieš prestať čítať (Megi, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napínavý príbeh, ktorý zaujme všetkých milovníkov kriminálnych príbehov, detektívok a drámy. Celkou knihou spoznávate charakter páchateľa-jeho psychologický profil, ale meno skutočného zločinca vás prekvapí na konci knihy. Samozrejme zločin neostane vyriešený iba zistením, kto je ozajstným Stalkerom, ale napínavým dejom o jeho dolapení a taktiež s prežívaním strachu o život s jeho poslednými obeťami. Autor má zmysel pre detaily a preto môže vaša predstavivosť pracovať na 100%. Kniha ma zaujala natoľko, že som ju prečítala za pár dní a chystám sa ju čítať opäť. Odporúčam všetkým. :)

Veľmi milé prekvapenie :) (Tomáš Senaj, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
O Stalkerovi som sa dozvedel práve od Vás, za čo sa Vám chcem hneď v úvode poďakovať. :) Bola to jedna z mnohých kníh, o ktoré sa u Vás súťažilo. Po prečítaní anotácie a vzhliadnutí book traileru (bol to prvý book trailer, ktorý som vôbec videl :D) som vedel, že túto knihu musím prečítať, aj keď dovtedy som nebol veľký fanúšik detektívok. Predtým som sa totiž sústredil výlučne na čítanie kníh z oblasti forenznej kriminalistiky ako vedy. Stalkera som bral iba ako také "ľahšie" čítanie. Keď sa mi táto kniha dostala do rúk, zaujala ma hneď od prvej strany. Priamy vpád do deja, žiadne zbytočné siahodlhé úvodné opisy a dynamický dej plný zvratov a neočakávaných situácií. Každá zmienka o novom videu mi nedovolila knihu ani na chvíľku odložiť. S napätím a plný očakávaní som čítal každú stranu tejto knihy. Naturalistické opisy miesta činu sú priam brilantne zvládnuté. Čitateľ si na ich základe dokáže reálne predstaviť s čím majú vyšetrovatelia do činenia, no zároveň vôbec nepôsobia nevkusne. Na tejto knihe sa mi najviac páči to, že som netrpezlivo a so zvedavosťou očakával čo bude na každej nasledujúcej strane, nie iba na záverečné rozuzlenie. Stalker si teda udržiava výbornú atmosféru plnú napätia od prvej až po poslednú stranu, vďaka čomu som ho celého prečítal asi v priebehu troch dní, aj keď ide o pomerne hrubú knihu a musím povedať, že ak by som nemal žiadne iné povinnosti, netrvalo by to ani toľko. Keďže to bola moja prvá kniha od Larsa Keplera, nepoznal som jednotlivé postavy ani ich predchádzajúce životné osudy, no komisár Joona Linna si ma hneď získal a ja som chcel o ňom vedieť viac. Taktiež aj o autorovi, pri ktorom ma prekvapilo, že pod menom Lars Kepler sa skrývajú až dve osoby. Po prečítaní knihy som hneď siahol po jej predchádzajúcich dieloch, ktoré som už prečítal pekne v poradí, v akom vyšli. Z môjho pohľadu sa Lars Kepler každým nasledujúcim dielom zlepšoval a Stalker bola pre mňa nie len najlepšou knihou z tejto série ale vôbec najlepšou knihou, akú som kedy čítal. Preto sa už teraz neviem dočkať na najnovšiu knihu od tohto autora - Ihrisko. Keď som sa o nej dozvedel, trochu ma zamrzelo, že nenadväzuje na túto sériu, no kto vie, možno ma rovnako milo prekvapí ako Stalker. Všetkým fanúšikom detektívok túto knihu jednoznačne odporúčam a ja sám sa k nej v budúcnosti určite vrátim, len najprv nechám čas, aby mi pomohol zabudnúť na priebeh deja, aby som ju o zopár rokov čítal s rovnakým napätím ako po prvýkrát. :)

Stalker (V. Berdáková Pavlík, 6.4.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
moja prvá kniha od tohto autora resp. autorov no určite nie posledná. Brilantné dielo, veľmi sa mi to páčilo. Je to hrubá kniha no číta sa ľahko, sama som sa miestami bála. Vraha by som nikdy netipovala na danú osobu. Teším sa na ďalšiu knihu...najbližšie sa chystám na Uspávača(-: Odporúčam.

Wau (Jana, 6.7.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi sa na ňu teším...
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V roku 1921 zverejnil francúzsky psychiater de Clérambault štúdiu o pacientovi, ktorý mal imaginárny milostný vzťah. Tento prípad považujú mnohí za prvú odbornú analýzu stalkera. Dnes sa za stalkerov označujú ľudia, ktorí trpia syndrómom prenasledovateľa, chorobnou posadnutosťou pozorovaním inej osoby. Takmer desať percent ľudí sa počas svojho života stalo obeťou nejakej formy stalkovania.

Susanna rukou utrela zahmlené sklo sklených dvierok, aby videla na kľučku kúpeľňových dverí.
Odrazu si spomenula, že vo chvíli, keď v spálni stiahla z postele prikrývku, aby si ňou zakryla telo, pravdepodobne niečo videla v okne.
Povedala si, že si to len vsugerovala. Je hlúpe takto sa strašiť. Potlačila v sebe strach a presviedčala sa, že cez okno predsa nebolo vôbec nič vidieť.
V izbe bolo priveľa svetla a v záhrade úplná tma. Na mieste, kde sa v okne odrážala tmavá prikrývka, sa jej však zdalo, že zahliadla tvár, čo na ňu civie.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x