bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ohnivá kázeň

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ohnivá kázeň

O štyristo rokov po jadrovom výbuchu, ktorý zničil civilizáciu aj prírodu, sa stal zo Zeme primitívny svet. Hoci sa radiácia stratila, z neznámeho dôvodu sa rodia iba dvojčatá. Jedno dvojča je vždy alfa – po všetkých stránkach telesne dokonalé; a druhé omega – postihnuté väčšími či menšími deformáciami. Spoločnosti vládne Koncil álf, ktoré si privlastnili to málo zdrojov, čo zostalo na svete, zatiaľ čo omegy odvrhujú a vypaľujú im na čelo značky. Alfy hlásajú svoju nadradenosť, no napriek všemožnému úsiliu nevedia uniknúť pred krutou skutočnosťou: keď zomrie jedno z dvojčiat, zahynie aj druhé.
Cass je vzácny typ omegy postihnutej jasnovidectvom. Zatiaľ čo jej brat Zach získa moc v alfskom Koncile, ona sa odváži snívať najnebezpečnejší sen zo všetkých: sen o rovnosti. Za to, že si predstavuje svet, v ktorom by si boli alfy a omegy seberovné, má ju na muške Koncil aj hnutie odporu omeg.

Z anglického originálu The Fire Sermon (Gallery Books 2015) preložil Martin Štulrajter.

Dostupné verzie titulu

Ohnivá kázeň Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Ohnivá kázeň

Originálny názov: The Fire Sermon

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (4)

Hodnotenie čitateľov

Recenzia (Sandra, 1.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha bola časťami zaujímavá ale aj fádna. Do koži hlavnej hrdinky sa vcítite. Úplne iný svet na aký sme zvyknutý. Oddelené dvojičky, svet bez strojov,znetvorené deti, naročná cesta za pravdou, nádej, láska a odlúčenie. Kniha končí otvorene, ale pokial viem druhá časť buď nieje alebo nieje preložená. Knihu aj tak odporúčam už len kvôli nápadu na takúto tému.

na uvažovanie (Monika, 1.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je rozvláčna v niektorých častiach až fádna, síce s nečakaným záverom čo v podstate nič nerieši. Na druhej strane ak sa čitateľ hlbšie zamyslí na témou ako takou a ma dosť predstavivosti tak príde naa to že kniha ukrýva vlastne posolstvo pre súčasnú i budúce generácie..

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Dlho si nás všetkých vodila za nos, dievča. Nebyť tvojho brata, možno by si z nás urobila bláznov.“ Želiezko strčil do uhlíkov s takou silou, že na kovovej mreži vyskočili iskry. „Vari si si myslela, že si iná ako ostatné špinavé omegy?“ Ani nepustil rukoväť. „Lepšia ako ony len preto, lebo si jasnovidka?“ Vytiahol želiezko z ohňa. „Vidíš toto?“ Už ma držal pod krkom. Želiezko bolo iba niekoľko centimetrov odo mňa, oškvŕklo mi niekoľko prameňov vlasov. Pach a horúčava spôsobili, že som zažmúrila oči. „Vidíš toto?“ zopakoval a zamával mi želiezkom pred zatvorenými očami. „Toto si.“
Keď mi ho pritlačil na čelo, nevykríkla som.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x