bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Listy Oľge

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Listy Oľge

Dvadsiatnik Julo (z ktorého raz bude slávny Satinský) a o pár rokov mladšia Oľga (krásna tanečnica a budúca prekladateľka) sú obaja z Dunajskej ulice. Príbeh ich lásky sa začína zoznámením na lodi počas plavby na Dunaji v lete 1962. Prvých päť rokov od ich zoznámenia neboli vždy spolu v Bratislave, vďaka čomu sa zachovala táto korešpondencia. Oľga mala najprv angažmán v Košiciach, potom bol Julo na vojne, neskôr Oľga odišla na dlhší čas do Ameriky. Julo a Oľga si nepísali len ľúbostné vyznania či suché správy, ich listy sú plné postrehov, príhod a v neposlednom rade ilustrácií. Časť Julových listov je písaná vo forme časopisov, kde nechýbajú vlastnoručne kreslené fiktívne inzeráty a reklamy. Tie zostávajú v knižnom vydaní verne reprodukované. Kniha Listy Oľge pozostáva zo 155 Julových a 51 Oľginých listov z rokov 1962 – 1965. Listy vychádzajú päťdesiat rokov od napísania, desať a takmer tridsať rokov po smrti tých, čo ich písali.

Detaily o knihe

Názov: Listy Oľge

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Lara, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha s pútavým obsahom. Práve ju čítam. Kadžý deň len pár listov, aby sa mi rýchlo neminuli.

Julo je proste fenomén! (Monika Kádeková, 17.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj krásna kniha - obsahom i grafikou :-) Vďaka zachovanej korešpondencii nahliadnete do intimity dvoch mladých ľudí, ktorá dýcha ešte "starosvetskosťou". Julo ma svojou tvorivosťou, vynaliezavosťou a spôsobom, akým ukladal slová do listov úplne dostal :-) Úprimne, občas som Oľge v dobrom závidela :-D Nie sú to len suchopárne vyznania lásky, ale mnohé odbočky, vlastný štýl zdieľania informácií (napr. aj vydávaním fiktívneho časopisu). Naozaj, stačí si knihu len prelistovať a zistíte, že si ju musíte prečítať, pretože obsahuje veľa milých prekvapení.

Listy... (Michaela Ivancova, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Asi doposial najkrajsia romanticko-zabavna kniha, ktora moze svojim obsahom hrdo konkurovat svetovym romanom... Julo opat nezaprel svoj talent so slovohrami :) odporucam... je the best :)

Čarovná (Simona, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka ma ohúrila na prvý pohľad a to najmä vďaka veľmi pekne prepracovanej vizuálnej stránke, musím povedať, že som doteraz krajšiu knihu nemala, korešpondencia je veľmi obsiahla a človek si ju môže vychutnávať niekoľko dní, je plná nostalgie a častokrát som sa prichytila, že sa pri nej usmievam, navyše v sebe skrýva prekvapenie, len si ju treba poriadne poobzerať :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x