bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Expedície 1973-1982

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:128
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

Lepšia cena: 20,92 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 21,41 € (vrátane DPH)
Bežná cena:24,90 €
Ušetríte: 3,49 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Expedície 1973-1982

Kniha obsahuje šesť samostatných kapitol - expedícií, ktoré sú autentickými záznamami z letných turistických ciest. Prvé štyri expedície sa uskutočnili v 70. rokoch 20. storočia na území celého Slovenska. Účastníkmi expedícií boli, okrem rozprávača - zapisovateľa Satinského, striedavo aj Vlado Bednár, Tomáš Janovic, Karol Mičieta a Peter Oravec. Ďalšie dve expedície sa uskutočnili v 80. rokoch a účastníkmi boli rodinní príslušníci (brat, synovec, švagor a pod.).
Jedna mapuje cestu po južných Čechách, druhá po švajčiarskych Alpách. Satinský sa vo všetkých expedíciách prejavuje ako nadšený pozorovateľ a objaviteľ (nielen) prírodných krás. Cestovné denníky Júliusa Satinského sú plné veselých anekdot i trefných spoločenských postrehov. Publikáciu dopĺňajú Satinského autentické denníkové ilustrácie, pohľadnice i fotografie z expedícií.

Detaily o knihe

Názov: Expedície 1973-1982

Objednávací kód NA325979

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Turistike zdar! (Meny, 26.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krasna kniha - zvonku i zvnutra! Skvele vizualne spracovanie - fotky, zapisky, komentare. :) Obsah je dokonale vtipny, trefny a vhodne stručny. Casto som si pri citani s usmevom spominala na Pana Klobasu s jeho svojskym a jedinecnym humorom!

vyrážame :) (Eva Fiľarská, 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižôčku som dostala na Vianoce a ešte stále si ju vychutnávam po kúskoch. Vždy, keď sa do nej začítam, mám chuť zbaliť batoh a spacák a vyraziť po Slovensku. Tieto zbierky výletov zaujmú hneď na prvé čítanie nielen svojím obsahom, ale aj vizuálnou stránkou. Veľa fotografií, ilustrácií a mapiek, zaujímavá obálka. Vrelo odporúčam ďalšieho Satinského :)

Klasika s úsmevom... (EvCe, 14.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
..hovorí sa, že Biblia by nemala chýbať v žiadnej domácej knižnici. Rovnako by nemala chýbať táto knižočka v každej slovenskej domácej knižnici. Síce útla veľkosťou, ale veľká obsahom. Pobavila, rozosmiala, rozplakala. Od smiechu! Naučila nové veci, ukázala nové miesta, predstavila obyčajných ľudí v neobyčajnom svetle. Som rada, že som sa k nej dostala a tým obohatila svoje JA o niečo nové. Pán Satinský patrí rozhodne k špičke slovenskej literárnej scény a na tom sa nič nezmení. Nikdy. Rozhodne si knihu zaobstarajte a prečítajte. Ak fandíte dvojici L+S, toto je tá správna cesta ako sa dostať o krok bližšie jednému z nich...Rozhodne neváhajte a zháňajte,pretože kniha sa pomaly, ale isto vypredáva zo skladov.

No rating :) (Kita Stankovianska, 26.8.2012) Odpovedať

Dávnejšie som "prečítala" Expedície a asi prvýkrát v živote niečo neohodnotím. Veď, príde mi nefér vychváliť alebo, naopak, nazvať nudným niečo, čo nikdy nebolo písané pre čitateľskú verejnosť. Predstavte si, že by niekto vydal nejaký Váš denník, kde si zapisujete, čo Vám napadne, s časovo následnosťou či bez.. Ak mám však Expedície (zámerne ich označujem názvom, nie ako "knihu") okomentovať, vydavateľstvo sa pochlapilo a naozaj, ako tu už bolo viackrát napísané, forma je naozaj pekná a vierohodná zápiskom (akoby aj nie, keď sa drží originálu :)) a obsah? Poznáte to, vymyslíte si nejakú zábavku, istý čas sa jej venujete a po čase Vás to nadšenie pomaly, ale isto, prechádza. A taký pocit som mala aj z jednotlivých expedícií. Či to bolo naozaj časom, alebo pestrosťou tých ktorých trás, zážitkov.. tak ako pri každej správnej túre, aj s Expedíciami to šlo "dejovo" ku koncu z kopca :) Sama som z Liptova a vášnivou turistkou, a preto viem oceniť zápisky p. Satinského. Pravdou však je, že pobavia najmä tých, ktorí sa venujú podobnej "záľube" resp. tých, ktorí osobne poznajú/prešli niektoré zo spomínaných miest Expedícií.

Expedície (Mária Janková, 21.3.2012) Odpovedať

Tiež sa musím priznať knihu som nečítala, ale Júliusa Satinského si pamätám odmalička,... vyrastala som na jeho rozprávkach, humore. Rada by som si promenula tieto krásne časy, aj prostredníctvom tejto knihy.

Expedícia (Lucia Bajerová, 21.3.2012) Odpovedať

Knihu som ešte nečítala.. ale zatiaľ som na ňu počula len chválu. Veď čo mohol Julko Satinský spraviť zlé? :) Musím doplniť do knižnice. ďakujem za odporúčania

Tak som práve dočítala (Gabika Soukupová, 20.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
a vrelo odporúčam, čiže 5 hviezdic. Už na prvých stránkach som mala chuť vyraziť na podobnú turistiku ako Julo Satinský. Veď toto bolo pred 40 rokmi, úžasný kus prešli, prišli zlé dni, ťažké, ale prekonali to a stálo to za to. Kniha je napísaná vynikajúco, ľahko, čítavo a pútavo. Julo tam vsunul svoje typické kúsky ako pri Holubyho chate maďarské decká, či babka, ktorá ich predbehla...napísané láskavo, rozprávačsky, hoci je to prioritne denník. A to spracovanie je geniálne - myslím, že jedna z najlepších kníh,ktoré som mala v poslednom čase v rukách. Mapky a zoznam vecí na konci, denníkový vzhľad, vnútorné stránky tiež...no proste paráda.

Expedícia (Anna Juráková, 24.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi dobre spracovaná kniha. Obsahová stránka je kvalitná a svojim autentickým jazykom vtiahne čitateľa do deja a aj on/ona sa bude chcieť pridať k jednej z expedícií. Okrem obsahovej stránky je táto knižka atraktívna i svojim vzhľadom, ktorý len podčiarkuje celkový dojem. Palec hore!

Expedície (Lucia Bujňáková, 16.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
super kniha,hneď som ju prečítala,a dobre som sa na nej pobavila :) vrelo odporúčam !
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x