bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prozreteľnosť

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prozreteľnosť

Vysokoškoláčka Nina krátko po smrti milovaného otca spoznáva sympatického, trochu tajomného mladíka. Čoskoro sa ukáže, že ich stretnutie na autobusovej zastávke nebolo náhodné. Jared Ryel ju pozná lepšie než najbližší priatelia z internátu. Čoskoro medzi nimi preskočí iskra, lenže Jared akoby sa obával naplno prejaviť svoje city, pretože táto láska je z kategórie zakázaných... Jedného dňa Ninu na ulici osloví neznámy muž a dožaduje sa dokumentov o prevode časti otcovho rozsiahleho majetku. Po vyhrážkach od bývalých otcových spoločníkov sa Nina dozvedá, že otec v skutočnosti žil dvojakým životom. Hoci to znie neuveriteľne, zaplietol sa do nebezpečnej hry so samotným peklom. Temný vojvoda sa dožaduje niečoho, čo im vzal, a Nina spočiatku nemá ani potuchy, o čo ide. Ochrániť ju môže iba Jared, ktorý má neuveriteľné, priam nadľudské schopnosti a s ktorým ju spája viac než priateľstvo.

Z anglického originálu Providence (Jamie McGuire, LLC,
Enid 2010) preložil Michal Jedinák.

 

Dostupné verzie titulu

Prozreteľnosť Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Prozreteľnosť

Originálny názov: Providence

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (15)

Hodnotenie čitateľov

Jednoznačne skvelá! :) (Simona Pristačová, 18.6.2015) Odpovedať

Istým spôsobom som vyberala túto knihu naslepo,nevedela som vôbec,o čom je - proste ma zaujala a neľutujem :) je to úžasná kniha,ktorú som z rúk nevedela pustiť,pútavý príbeh,skvelé postavy,výborné zápletky :) má v mojej knižnici významné miesto, odporúčam každému

v jednoduchosti sa ukrýva krása :) (Terézia Machová, 1.2.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som hľadala knižku žánrovo fantasy-romantickú. Veľmi ma zaujala jej jednoduchosťou .....veď v jednoduchosti je krása :) Každý deň som sa tešila na čítanie tejto úžasnej knižky. Napĺňala ma šťastím a hlavne láskou. Urcite by som ju doporučila ďalším čitateľom, ktorí majú radi nadprirodzené sily zakonpovane s láskou. Už teraz sa teším na ďalšiu časť.

„Prozreteľnosť“ skvelá voľba na čítanie (Martin, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prozreteľnosť sa od predošlých autorkiných knižiek trochu odlišuje - zatiaľ čo Krásna katastrofa rozpráva príbeh dvoch mladíkov, ktorí si padli do oka, Prozreteľnosť rieši o niečo dôležitejšie témy. Nina prišla o svojho otca, ktorého nadovšetko miluje, ale až po jeho smrti zistí, že o ňom nevedela všetko. Do toho všetkého dej zamieša tajomný Jared, ktorý môže byť kľúčom k Nininim otázkam. Páčilo sa mi, že bol príbeh napínavý, akčný, no napriek tomu sa čítal ľahko a plynulo. A práve štýl je to, čo som si na autorke obľúbil najväčšmi. To, ako príbeh rozpráva, že sa nehrá na bezchybnú spisovateľku a jej knihy som si obľúbil najmä pre ich jednoduchosť a nenáročnosť. Sú písané veľmi príjemne – FAJN nápad ;)Teším sa na druhý diel. Príbeh sa pekne zamotal a veľa vecí ostalo nedoriešených, takže som už veľmi zvedavý. ;) Kúpa knihy a jej prečítanie je určite skvelou voľbou ... ODPORÚČAM!!!

prozreteľnosť hovorí prečítať (Rastislav Kačmár, 26.5.2014) Odpovedať

Jamie McGuire, znovu sa ti to podarilo! Túto knihu som mal na svojom Kindle už dlhšiu dobu, ale priznám sa, že som si ani nebol istý, o čo v nej ide. Napokon som sa do nej pustil a vôbec to neľutujem. Prostredníctvom príbehu spoznávame Nina, študentku Brownu, ktorej zomrel otec. V deň jeho pohrebu stretáva Jareda Ryel, ktorý je veľmi milý, priateľský, ale zároveň záhadný. Keď postupom času Jared odhalí svoje tajomstvo, Nina sa ocitá v nebezpečenstve. Obe hlavné postavy sa mi veľmi páčili, Nina je sympatické mladé dievča, ktoré si zamilujete. Samozrejme, zamilujete si aj Jareda, a to práve vďaka úlohe, ktorú v príbehu hrá. Navyše, medzi nimi funguje naozaj skvelá chémia. Vedľajšie postavy sú takisto skvelé, najmä Jaredova rodina, ktorá vždy stojí za sebou. Kniha je teda aj napriek viacerým klišé vynikajúca a ak by som bol dievča, zrejme by som sa do Jareda bezhlavo zamiloval.

Paranormálna romanca s potenciálom (Neliss, 24.5.2014) Odpovedať

Jedná sa síce o jedno z autorkiných starších diel, no napísaná bola príjemne, obzvlášť niektoré scény sa mi páčili. Aj nápad bol fajn. Mytológia tu nezohrávala práve dôležitú úlohu a nebola komplexná, svoj účel však splnila a objavilo sa v nej zopár dobrých myšlienok. Hlavná hrdinka Nina mi bola sympatická, mala dokonca vtipné chvíľky. Jej kamaráti a Jaredova rodina tiež, hoci nedostali veľa priestoru. Samotný Jared ma osobne vôbec neočaril. Príbeh sa mohol vyvíjať rôzne, avšak ako to v tomto žánri často býva, autorka sa sústredila na romantiku, pred vzťahom Jareda a Niny všetko ustúpilo do úzadia. Dvojica so sebou priniesla príliš rýchlu lásku, veľa bozkov, vety zaváňajúce klišé,... Akcia prišla na rad až ku koncu knihy a tie stránky som naozaj zhltla. Kiežby ich bolo viac. Celkovo Prozreteľnosť vnímam ako príjemnú oddychovku a verím, že si svojich čitateľov nájde. Je skvelou voľbou, pokiaľ hľadáte romantiku s trochou paranormálna, prípadne ak si chcete prečítať niečo milé a jednoduché.

zaujímavé čítanie (Dominik Petriska, 19.5.2014) Odpovedať

Mám veľmi rád knihy od Jamie McGuire a Krásna katastrofa patrí medzi moje obľúbené. Prozreteľnosť je ale iná - jednak žánrovo, keďže disponuje nadprirodzenými prvkami (aj keď iba v malom množstve) a jednak koncepciou príbehu, ktorá bola o poznanie napínavejšia než tá v Krásnej katastrofe. Najväčšou prednosťou, ktorou môže Jamie McGuire svojich čitateľov zaujať, je mládežnícke vyjadrovanie, ktoré je veľmi príbuzné fanúšikom jej kníh. Prozreteľnosť som si užil a teším sa na pokračovanie :-)
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Jared sa sklonil a pobozkal ma. Bol to vrúcny, vášnivý bozk. Takto ma bozkával predtým, než som išla za mamou – akoby sa so mnou navždy lúčil.
Zdráhavo sa odtiahol a pozrel na mňa. „Rozhodol som sa tak čisto zo sebeckých pohnútok. Chcel som, aby si mala čas lepšie ma spoznať.“
„Nerozumiem.“
„Keď som ti hovoril o talehoch, poznamenala si, aké je praktické, že Gabe chránil Jacka a ja teba. Spomínaš si?“
Prikývla som. „Áno. Vysvetlil si mi, že skupiny anjelov sa združujú okolo rodín alebo ľudí, ktorých niečo spája.“ Keď mi to pripomenul, bolo to logickejšie. „Claire ochraňuje Ryana, pretože je môj priateľ?“
Jared vzdychol a nepokojne sa zavrtel. „Nie, znamená to, že Ryan má byť súčasťou tvojho života. Natrvalo.“
Usmiala som sa a pokrútila hlavou. „Čo tým naznačuješ? Že Ryan mi raz bude rodina?“ Jared počkal, kým sa mi nerozšírili oči. „Podľa teba sa zaňho vydám? To je hlúposť!“
„Je to jediné vysvetlenie,“ odvetil vážne.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x