bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Priateľky z mokrej štvrte

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Priateľky z mokrej štvrte

Hildy Goodová žije od narodenia vo Wendoveri, pôvabnom starosvetskom mestečku na Severnom pobreží severne od Bostonu, a pozná tam skoro každého. Vie o všetkom, čo sa v meste odohrá, a keďže je úspešnou realitnou agentkou, matkou a babičkou, cez deň sa takmer nezastaví. No keď si jej dcéry vezmú do hlavy, že priveľa pije, a donútia ju absolvovať protialkoholické liečenie, Hildine večery začnú byť veľmi osamelé.
Jej život sa zmení, keď sa do mestečka prisťahujú bohatí manželia McAllisterovci. Hildy sa s Rebekou McAllisterovou spriatelí. Spoločne zaháňajú smútky neškodnými klebietkami a potajomky aj fľašou vína pri kozube.
Lenže onedlho sa v meste začne klebetiť aj o Rebeke. Hildy sa ju pokúša chrániť, no jej dávny priateľ Frank Getchell ju pred Rebekou varuje. To, čo spočiatku vyzeralo ako nevinné tajomstvo, sa postupne prepletá s inými tajomstvami a udalosti naberú nečakaný spád.

Z anglického originálu The Good House
(Picador, New York 2012) preložila Zdenka Buntová.

Dostupné verzie titulu

Priateľky z mokrej štvrte Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Priateľky z mokrej štvrte

Originálny názov: The Good House

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Príbeh Hildy Goodovej Vás chytí za srdce. (Mária Stašková, 30.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej knihy je veľmi pútavý a plný lásky. Lásky k alkoholu, lásky k dávnemu priateľovi, lásky k novej záhadnej susede, lásky k vnukovi, lásky k starej láske... Ani láska k vnukovi nedokáže zvíťaziť nad láskou k alkoholu. Hildy je liečená alkoholička, ktorá pod vplyvom svojej novej priateľky Rebeky znovu podľahne závislosti. Autorka precízne vykresľuje vnútorný svet postáv a ich pocity. Zaujal ma najmä námet alkoholizmu. Aj keď si Hildy uvedomuje o čo všetko ju jej závislosť pripravuje, nedokáže odolať. Je presvedčená, že s alkoholom môže kedykoľvek skončiť, žiaľ opak je pravdou. Až keď sa stane tragédia, uvedomí si, že jej každodenné popíjanie nie je až také nevi nné a rozhodne sa definitívne prestať. Téma alkoholizmu a tajného popíjania v pohodlí domova je v dnešnej dobe veľmi aktuálna. Kniha je svojím spôsobom poučná, zobrazuje každodenné útrapy nielen alkoholičky ale aj jej najbližších. Mňa od alkoholu určite odradila. Závislosť na knihách je predsa oveľa lepšia ako závislosť od alkoholu. :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Našla som si kamarátku. Až do toho večera s Rebekou som si neuvedomila, že nejakú potrebujem. V skutočnosti som sa pokladala za ženu s množstvom priateľov. Väčšina ľudí vo Wendoveri by vám povedala, že sa so mnou priatelia. Ale od návratu z liečebne som žila medzi dvoma svetmi. Cez deň podnikateľka, podporujúca miestne charitatívne spolky, „priateľka“ svojich susedov, klientov a kolegov z realitného biznisu. Ale večery začali byť dosť osamelé. Málokedy som sa s niekým stretla. Už nijaké vysedávanie do noci u Mamie. Ani hojne zapíjané obedy a večere na oslavu úspešne zavŕšeného kšeftu. Pozvania do spoločnosti som väčšinou odmietala, a odkedy som znova začala piť, vyhýbala som sa im úplne.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x