bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kráľovná Tearlingu

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Kráľovná Tearlingu (1.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kráľovná Tearlingu

V deň svojich devätnástych narodenín sa princezná Kelsea, vychovávaná vo vyhnanstve, vydá na nebezpečnú púť. Márnivá a sebecká kráľovná Elyssa je mŕtva a Kelsea musí zasadnúť na trón, ktorý jej právom patrí. Na dievča s nezvyčajnou jazvou a magickým náhrdelníkom však z každej strany striehnu nepriatelia. Urobia všetko pre to, aby zabránili jej korunovácii za vládkyňu Tearlingu. Neboja sa použiť ani čiernu mágiu. Hoci Kelsei koluje v žilách kráľovská krv, necíti sa ako vodkyňa. Nepozná svoj ľud a nevie nič o krutovláde svojej matky ani všetkých hrôzach, ktoré sa v krajine dejú.
Kelsea sa nepoddáva, no stačí jediný trúfalý čin následníčky trónu a kráľovstvo zasiahne nemilosrdná pomsta tyranskej vládkyne susedného Mortmesnu, červenej kráľovnej, obávanej čarodejnice. Až vtedy sa ukáže, komu môže Kelsea skutočne dôverovať. Mladá vládkyňa sa tak podrobí skúške ohňom, ktorá z nej spraví legendu... ak sa jej podarí ostať nažive.
Kráľovná Tearlingu je fascinujúci dobrodružný príbeh utajenej kráľovnej a jej nebezpečnej cesty na trón. Je to príbeh o sile priateľstva, ktoré odolá aj najtemnejšej mágii.

Z anglického originálu The Queen of the Tearling (Harpercollins, New York 2014) preložil Martin Štulrajter.

Dostupné verzie titulu

Kráľovná Tearlingu Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Kráľovná Tearlingu

Originálny názov: Queen Of The Tearling

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (14)

Hodnotenie čitateľov

stojí zato (Monika, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak táto kniha ma dostala, milujem fantasy príbehy a tento je fakt veľmi dobrý. Hlavná hrdinka je zaujímavo vykreslená, ale mňa veľmi bavili ostatné postavy, najmä jej osobná stráž. Knihu som zhltla za jeden deň, jednoducho bomba

wow (Lenka, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha ma úplne dostala bola ako stvorená pre mňa a už sa neviem dočkať filmového spracovania. odporúčam je skvelá a zanechala vo mne skvelé nezabudnuteľné pocity. Autorke som veľmi vďačná za tento príbeh. ktorý si si zapamätám a pozitívne zmenil moje myslenie

:-) (Alena, 28.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha rozhodne stojí za pozornosť.  Je originálna, ma dobrý príbeh podaný dobrým spôsobom. Postavy sú dobre premyslené a tak nejako... uveriteľné. Každá z postáv má svoju silnú stránku, ale zároveň je evidentné, že nikto z nich nie je dokonalý. Hlavná hrdinka - Kelsea - má predpoklady sa raz stať silnou kráľovnou. Je silná, odvážna a pretože vyrastala mimo paláca vie, čo jej poddaní potrebujú lepšie ako jej predchodcovia. Zároveň je preto ale aj veľmi neinformovaná a žalostne naivná. Postava, ktorá ma ale úplne fascinuje je Červená kráľovná. Je krutá a mocná, ale neviem sa zbaviť pocitu, že je za tým ešte niečo. Táto séria pravdepodobne nebude taká kultová ako Harry Potter, ale ak bude pokračovanie aspoň tak dobré ako táto prvá kniha, rozhodne stojí za prečítanie. Samozrejme nie každému tento žáner sadne. Ja som ale bola veľmi spokojná. Naozaj sa veľmi teším na další diel :-)

Kráľovná Tearlingu (DP, 25.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Erika Johansenová prichádza s nie úplne obyčajným príbehom a už anotácia napovedá, že z Kráľovny Tearlingu sa môže stať nový fenomén. Hoci má tento príbeh nesmierne veľký potenciál, ktorého sa chopili aj filmové spoločnosti, myslím si, že bolo dielo až príliš preceňované a síce som si čítanie užil, očakával som o kúsok viac. Čo som na tomto románe ocenil, bola autorkina predstavivosť. Síce dejová línia, ktorá bola občas poriadne prepletená a zamotaná, sem-tam stagnovala, to, ako Johansenová dokázala vykresliť postavy a jednotlivé situácie, bolo naozaj ohromujúce. Jej potenciál totiž spočíva najmä v opisoch. Viac svižnejších scén by dozaista odstránilo hluché miesta, na ktoré ste mohli v príbehu naraziť. Treba len dúfať, že sa v pokračovaní autorka poučí z vlastných chýb a že druhá časť bude ešte lepšia.

Príjemné čítanie (Neliss, 24.1.2015) Odpovedať

Pozitíva: netradičný, zaujímavý nápad, v ktorom sa mieša budúcnosť pripomínajúca minulosť s nadprirodzenom; fajn štýl písania, ani v pokojných úsekoch som sa nenudila, páčili sa mi tematické úryvky z Tearlingskej tvorby na začiatku kapitol; autorka sa nebojí nechutných detailov a nepríjemných záležitostí – v primeranom množstve; rôznorodé postavy, ktoré mi neprekážali; hlavná hrdinka, ktorá nie je krásna a neodolateľná; zatiaľ žiadna romantická línia, len pár náznakov... chlapi skrátka nie sú to, čo riešite, keď máte na krku kráľovstvo a vojnu. Negatíva: nápad a svet bol trochu odsunutý na vedľajšiu koľaj, po dočítaní knihy mám stále akosi priveľa otázok; väčšinu knihy sa takmer nič nedialo; žiadnu postavu som si vyslovene nezamilovala; Kelsea ma o svojej výnimočnosti a „kráľovskovsti“ tak úplne nepresvedčila a jej obyčajnosť mohla byť zmieňovaná menej často; niektorým môže romantická línia chýbať; kniha ma emocionálne nedostala. Kráľovná Tearlingu nie je perfektná, výnimočná kniha, ktorá by vás emocionálne položila. Má svoje silné stránky, ale i tie slabšie a celkom určite nájdete v rámci žánru vydarenejšie knihy. Napriek tomu som bola milo prekvapená, ako veľmi som si knihu dokázala užiť. Považujem ju za príjemné čítanie a dávam jej 3,5 hviezdičky. Pokiaľ máte čas, príležitosť či chuť skúsiť niečo, čo spája YA a fantasy, pokojne jej dajte šancu, trebárs si vás získa.

Konečne :D (Katarína Gurská, 19.1.2015) Odpovedať

Konečne som sa dočkala prekladu tejto knihy, na ktorú sa naozaj teším a rada by som si ju prečítala, keďže na prvý pohľad má veľmi zaujala. Dúfam, že ma nesklame.

Zaujimavé (Daniela Baranovičová, 6.1.2015) Odpovedať

Táto kniha ma podľa opisu naozaj zaujala, takže si ju určite plánujem prečítať.

súťaž - koment (števa antalová, 5.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
chcela by som si ju prečítať, je velmi vychválená a aj ukážka ma zaujala
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ach, Tearling, ach Tearling, roky v nevýslovnej
strasti trpezlivý – voláš po kráľovnej.

Kelsea postrehla, ako sa po brieždiacej oblohe mihol čierny tieň a hneď zmizol. Zatlačila pätami Rakeovi do slabín a uvoľnila opraty, nakoľko si trúfala. Žrebec zrýchlil tempo, no bolo to márne; žiadny kôň s človekom na chrbte by nepredbehol loviaceho jastraba. Kelsea sa rozrušene obzerala na všetky strany, no nič nevidela, ani skupinku stromov, kde by sa mohli ukryť, iba nekonečné polia a v diaľke modrý pásik rieky. Siahla pod plášť po nôž.
„Dole! Prikrčte sa!“ skríkol spoza nej Palcát. Kelsea sa prikrčila a začula, ako vzduch nad jej hlavou preťalo svišťanie pazúrov.
„Lazarus!“
„Choďte, pani!“
Kelsea sa pritisla Rakeovi ku krku a celkom uvoľnila opraty. Ozlomkrky cválali krajinou, už ani nerozoznávala roľníkov na poli, boli iba jednou súvislou zelenohnedou šmuhou. Myslela na to, že je iba otázkou času, kedy ju kôň zhodí a ona si zláme väzy. Dokonca aj táto predstava však prinášala zvláštnu slobodu... napokon, nikto neočakával, že zostane tak dlho nažive.
Jastrab druhýkrát zaútočil sprava. Kelsea sa opäť prikrčila, no neskoro. Vták jej zaťal pazúry do krku...

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x