bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mafiánsky princ

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mafiánsky princ

„... nikdy som sa nezachoval bezcitne, teda okrem toho, že som zabil zopár ľudí. Ale o tom je náš život. To je naša práca.“
Philip Leonetti

Mafiánsky princ je osobným svedectvom „Magora Phila“ Leonettiho. Ten so svojím strýkom „Krpcom Nickym“ Scarfom viedol filadelfský klan mafiánov. Leonetti sa ako tridsaťtriročný stal najmladším zástupcom bosa La Cosa Nostry v dejinách a osobne sa podieľal na vzostupe aj páde americkej mafie v osemdesiatych rokoch. Práve vtedy prenikol organizovaný zločin do Atlantic City, mesta hazardu. Leonetti sa neskôr obrátil proti vlastným a v roku 1990 sa prvý raz postavil pred súd, aby svedčil proti štyrom bývalým členom skupiny. Podrobne opísal zločinecké operácie, ktoré sám kedysi viedol. Leonetti sa nakoniec priznal k desiatim vraždám a vypovedal o fungovaní tajnej organizácie, zákonoch mlčanlivosti, vydieraní, úžere aj hazardných hrách. Tento krok si vyžiadal nepredstaviteľnú dávku odvahy a nemá v dejinách mafie obdobu.

Svedectvo Philipa Leonettiho viedlo k uväzneniu mnohých vysokopostavených členov mafie vrátane Johna Gottiho, Vincenta Giganteho, no najmä vlastného strýka Nicka Scarfa, čím sa začal postupný rozklad a úpadok La Cosa Nostry.

Mafiánsky princ prináša pohľad na posledný rozkvet mafiánskych štruktúr v osemdesiatych rokoch a opisuje ich krvavý pád. A to všetko očami osoby, ktorá stála pri tom.

Z anglického originálu Mafia Prince (Running Press Books Publishers, Philadelphia 2012) preložila Matúš Kyčina.

Dostupné verzie titulu

Mafiánsky princ Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Mafiánsky princ

Originálny názov: Mafia Prince

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Boli nedotknuteľní. Aspoň sa tak zdalo.

Britva poveril strýka, aby do Filadelfie doviezol dodávku, v ktorej prevážali telo – bolo sa jej treba zbaviť a s ňou aj dôležitého dôkazu o vražde. Strýko sa rozhodol vziať ma so sebou, vraj bude menej nápadné, ak v aute bude sedieť malý chalan. To som mal osem rokov. Cestou mi prezradil, že predchádzajúci večer zabil veľmi zlého muža a teraz potrebuje moju pomoc, aby sa mohol zbaviť auta, v ktorom prevážali telo. Takže som tam sedel, osemročný, a chlapíci, ku ktorým som vzhliadal, ma žiadali o pomoc. Mal som pocit, že robím správnu vec, veď strýko tvrdil, že to bol veľmi zlý človek, že porušil všetky možné pravidlá, a keď niekto poruší pravidlá, musí predsa takto skončiť. O tom je La Cosa Nostra – o pravidlách. To mi došlo prakticky hneď. Strýko stále spomínal nejaké pravidlá a že ich nikdy nesmieme porušiť. Porozprával mi, ako toho chlapa zabil, ako do neho napálil šesť rán a bodal ho ihlicou na ľad, a aj čo mu ten muž povedal. Keď sa na to spätne pozerám, nezdalo sa mi, že by na tom bolo niečo čudné.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x