bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pýcha a predsudok

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pýcha a predsudok

Knihy, ktoré zmenia tvoj názor na klasiku. Prečo veselá a temperamentná Elizabeth Bennetová tak hrubo odmietne pekného a bohatého pána Darcyho? Čím ju urazil? Elizabeth je hrdá na to, že vie odhadnúť ľudí. Pán Darcy je zas hrdý na svoj urodzený pôvod. Keď sa ich svety stretnú, dôjde medzi nimi k roztržke. Nedorozumenia, zlý úsudok a podlé lži spôsobia rodine Bennetovcov vážne ťažkosti. Dokážu prekonať sklamanie a odpustiť si urážky? Zachránia sa Bennetovci pred hanbou, ktorá im hrozí? Zničia vzťah Elizabeth a Darcyho jej predsudky jeho pýcha?
Fantastická malá knižka, ktorá zmení Tvoj názor na svetovú klasiku. Klasický príbeh v novom šate z edície Svetové čítanievhodný pre čitateľov od 12 rokov.

Detaily o knihe

Názov: Pýcha a predsudok

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Milovaná klasika (Janka, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pýcha a predsudok je moja najobľúbenejšia klasika. Je to jedna z najkrajších kníh, aké boli kedy napísané. Príbeh o tom, ako môže príchod mladého muža prevrátiť hore nohami život v rodine s piatimi dcérami. K tejto knihe som sa vrátila už viackrát, no vždy ju zhltnem na jeden dúšok. Jane Austenová dokázala veľmi pútavo opísať život na anglickom vidieku v 18. storočí. Tak pútavo, že občas ľutujete, že ste sa nenarodili v 18. storočí. Toľko radosti sa v knihe nájde málokedy. Jane Austenová nám už pred dvesto rokmi ukázala, ako by mal vyzerať svet. A čo všetko človek získa, ak netrvá na svojej hlúposti a predsudkoch, ale je ochotný ich napraviť. Čítala som ju viackrát, a keď mi je niekedy ťažko, zakaždým sa k nej znovu vrátim. Kniha je zábavná, poučná a romantická. Tisíckrát lepšia ako film :) Vrelo odporúčam :)

Mini potešenie (Erika, 21.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Dnes po práci som sa rozhodla ísť do kníhkupectva a spríjemniť si čas nejakou malou knižkou, ktorá by mi zlepšila náladu. Vošla som dnu a zastavila som sa hneď pri prvom regáli, kde mali akúsi zmes žánrov a autorov. Chvíľu som očami blúdila po jednotlivých tituloch a pohľadom som zastala práve na tejto malej knižočke s peknou obálkou. Keďže som Pýchu a predsudok zatiaľ nečítala, aj keď som sa na to už dlhšie chystala, potešila som sa, že vidím jej skrátenú verziu. Bola som zvedavá na príbeh, ktorý je roky tak obľúbený a veľa ľudí je nadšených aj z jeho sfilmovanej verzie. Tak som si knihu vzala do rúk a pohodlne sa usadila na gauči priamo v kníhkupectve. Tak som sa začítala, že som takmer nevnímala ľudí a všetok ten ruch okolo seba. Ide síce len o prerozprávanie originálu, ktoré je miestami obohatené aj priamou rečou postáv, či listom, ktorý napísal pán Darcy pre Elizabeth, no aj tak sa to čítalo veľmi príjemne a dostala som chuť prečítať si celý originál, kde si budem môcť naplno užiť štýl konverzácie Austenovej postáv, ktoré rozprávajú veľmi vznešeným jazykom. Je to typické pre dobu, v ktorej sa príbeh odohráva a autorka má naozaj talent pohrať sa s postavami. Tým, že šikovne využíva jazyk, ich vie pekne vykresliť a nenápadným spôsobom odhaliť aj také charakterové vlastnosti, ktoré nie sú veľmi lichotivé. V knihe sa nachádzajú aj vtipné, aj dojemné časti a so záverom príbehu som bola spokojná. Ak ste túto knihu ešte nečítali, vrelo odporúčam!

Recenzia - Pýcha a Predsudok (Lenka Ďurčeková, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takže, kniha sa mi veľmi páčila, preto ju aj odporúčam ďalším. Myslím, že ju ocení starší, ale aj mladší čitateľ, len občas sa niekedy ťažko číta a daný rozhovor, ktorý postavy v knihe vedú si niekedy musíte prečítať dvakrát a poriadne sa sústrediť, aby ste vedeli, o čom sa rozprávajú. Všimla som si tiež, že táto kniha je taká "stará". Ale v dobrom slova zmysle. :) Myslím, že kniha je napísaná ako Anna Karenina I a Anna Karenina II. A páči sa mi to. :)Myslím si, že stojí za prečítanie :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x