bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Iskrivá

Vydavateľ: Ediposs (Ediposs - vydavaťeľstvo)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 06.05.2024 02:58

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Iskrivá

Vo svete, v ktorom sa len zopár ľudí vyznačuje mimoriadnou schopnosťou známou ako obdarenie, umožnilo kráľovi Leckovi jeho obdarenie klamať tak, že mu každý bez výnimky veril. Keď sa Bitterblue stala vo veku desať rokov kráľovnou, myslela si, že vražda jej otca navždy ukončila jeho násilnícky a neľudský vplyv na celú spoločnosť.
Mýlila sa.

Netrpezlivo očakávané pokračovanie bestsellerov podľa denníka New York Times, ktoré na Slovensku vyšli pod názvom Výnimočná a Ohnivá, je dokonca ešte viac „zúrivé, vznetlivé, no miestami aj zádumčivé,“ a plné romantiky.

Osemnásťročná kráľovná Bitterblue má pocit, že jej radcovia sa ju snažia príliš ochraňovať pred celým svetom, a tak začne podnikať tajné výlety z hradu. Sama a v prevlečení sa túla nočnými ulicami svojho mesta a riskuje nielen vlastný život, ale aj svoje srdce.

Iskrivú si obľúbite aj bez toho, aby ste si predtým prečítali Výnimočnú a Ohnivú. No ak ste ich nečítali, nebudete sa vedieť dočkať, kedy
tak budete môcť urobiť.

Detaily o knihe

Názov: Iskrivá

Originálny názov: Bitterblue

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Wau (Šárka Smetanová, 21.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu Iskrivá som nedávno dočítala a môžem povedať, že rovnako ako ďalšie dve knihy z tejto série Výnimočná a Ohnivá ma vôbec nesklamala. Práve naopak. Nemohla som sa od nej odtrhnúť, takisto ako z predošlých dvoch. Táto kniha je najhrubšia z tejto série, ale zato pútavo napísaná, takže ju prečítate dosť rýchlo. Už od začiatku vás vtiahne do deja. Odporúčam pre fanúšikov fantasy :)

Na Iskrivú som čakala príliš dlho. Na Iskrivú som sa tešila. Iskrivú mám prečítanú a úplne ma pohltila (Michaelaaa, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na Iskrivú som čakala príliš dlho. Na Iskrivú som sa tešila. Iskrivú mám prečítanú a úplne ma pohltila. Na začiatok vsuvka, ako sa mi podarilo vypustiť niečo z môjho básnického čreva :D. Nikomu a ničomu nerozumiem," povedala Bitterblue skormútene. "Thiel, ako mám byť kráľovnou v tomto kráľovstve čudákov?" Knihy od Kristin Cashore sú niečím výnimočné. Majú spád, veľmi dobre sa čítajú a autorka má neskutočne dobrú predstavivosť. Keď sa raz začítate, neviete prestať. Platí to o Výnimočnej, platí to o Ohnivej a určite v neposlednej rade o Iskrivej. Kristin Cashore je autorka s veľkým A. Nádherne opisuje scenérie, ako aj postavy, ich pocity a medzi tým zauzľuje dej. A keď si už myslíte, že hádanku máte vyriešenú, ste na veľkom omyle. Všetko je domotané a celý príbeh sa otvára veľmi pomaly a po malých kúskoch. Ako to do detailu premyslela som si uvedomila na konci celého príbehu a aj keď by som mala čakať ako to dopadne, je úplne zvláštne, že som na knihu pozerala s otvorenými ústami a poslednú kapitolu prečítala ešte raz.

na knihu pozerala s otvorenými ústami a poslednú kapitolu prečítala ešte raz. (→Michelle ;)←, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na Iskrivú som čakala príliš dlho. Na Iskrivú som sa tešila. Iskrivú mám prečítanú a úplne ma pohltila. Knihy od Kristin Cashore sú niečím výnimočné. Majú spád, veľmi dobre sa čítajú a autorka má neskutočne dobrú predstavivosť. Keď sa raz začítate, neviete prestať. Platí to o Výnimočnej, platí to o Ohnivej a určite v neposlednej rade o Iskrivej. Otvorením knihy sa dostávame k rieke Hvozd, do tajomného hradu, kde sa autorka rozrozprávala o kráľovnej Bitterblue. Jej výnimočný príbeh je do detailu premyslený a od pomalého začiatku, pekne nadväzuje na ostatné časti. Čo je však v knižných sériách neobvyklé, knihy majú na seba náväznosť, no v konečnom dôsledku sú písané aj ako samostatné príbehy a tým pádom nevadí, keď ste nečítali predchádzajúce knihy. Ale garantujem, že ak si prečítate ktorúkoľvek z nich samotnú, budete sa chcieť dostať aj k ostatným. Verte mi...je to jednoducho holý fakt. Kristin Cashore je autorka s veľkým A. Nádherne opisuje scenérie, ako aj postavy, ich pocity a medzi tým zauzľuje dej. A keď si už myslíte, že hádanku máte vyriešenú, ste na veľkom omyle. Všetko je domotané a celý príbeh sa otvára veľmi pomaly a po malých kúskoch. Ako to do detailu premyslela som si uvedomila na konci celého príbehu a aj keď by som mala čakať ako to dopadne, je úplne zvláštne, že som na knihu pozerala s otvorenými ústami a poslednú kapitolu prečítala ešte raz. Iskrivá vo mne zanechala všetky emócie. Bola som v napätí, bola som smutná, rozhorčená ale aj veselá. Takto sa to robí. Gratulujem Kristin!

iná (Kristína Hanicová, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa od ostatných kníh o tejto zemi, odlišuje nielen dĺžkou ale aj celkovým dejom. V dvoch predchádzajúcich, sa buď snažilo zabrániť vojne, alebo sa bojovalo voči zlu. Avšak táto kniha sa viac podobá na detektívku, kde kráľovná odhaľuje všetky odporné veci čo napáchal jej otec a aj to čo jej zatajili jej radcovia, ktorý kedysi slúžili jej otcovi. Je to napínavé a prešpekulované, autorka ma kopu krát prekvapila. Aj keď sa mi viac páčila Ohnivá, som rada že som si prečítala aj túto časť, kde sa vlastne všetko odhalilo. Odporúčam :)

Ach! (Ali, 16.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neviem si vybrať, ktorá kniha z tejto série Sedem kráľovstiev je mojou najobľúbenejšou. Tak ako prvá časť bola výnimočná, druhá zas ohnivá a táto tretia určite iskrivá. Cashore je naozaj skvelá autorka, čiže dúfam, že od nej budem mať doma aj ďalšie vynikajúce knihy. Sú nielen krásne zvnútra,ale ešte aj tie obaly sú čarovné. Každá časť končí síce dobre, ale tak nečakane dobre...

Nádherná, očarujúca a výnimočná (Jana Mráziková, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh Bitterblue je fascinujúci. Príbeh o mladej princeznej ktorá znáša následky krutovlády svojho otca. Kniha je skvelo napísaná, postupne odkrýva charaktery ľudí.. Jednoznačne odporúčam pre mladé fanušíčky Fantasy ;)

Skutočná iskra (Erika Kučáková, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Medzi mnou a touto knihou naozaj prebehla iskra. Nevedela som sa od nej odtrhnúť a dokonca som po dlhšej dobe čítala dlho do noci s baterkou pod perinou :D Čítala som aj Výnimočnú a krásne sa to dopĺňa. Chystám sa najbližšie aj na Ohnivú a len dúfam, že Krisitn Cashore bude písať aj naďalej :)

Užasná ! (Adriána Kačmárová, 26.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som si prečítala jej predchodkyne a zistila som, že má výjsť táto už v poradí 3 kniha od Kristin Cashore, hneď som si povedala, že si ju musím kúpiť. A svoje rozhodnutie neľutujem tak isto, ako pri predošlých dvoch. Autorka sa vyznačuje veľmi ľahkých, nie príliš zložitým štýlom písania, ktorý ma hneď vtrhol do deja. Túto o niečo viac než 600 stranovú knihu som jednoducho nemohla pustiť z rúk a čítala som ju dovtedy, dokedy som ju nedočítala o štvrtej ráno. Dej sa odohráva v krajine zvanej Monsea, kde predošlí panovník kráľ Leck, ktorého obdarenie bolo klamať napáchal nepredstaviteľné ukrutnosti. No Leck je mŕtvy a na trón zasadá 10 ročná Bitterblue. Po ôsmych rokoch,18 ročná Bitterblue si myslí, že Leckov vplyv už na spoločnosť nemá vplyv, no ani nevie ako sa mýli. Táto kniha nás unesie do sveta mladej Bitterblue, ktorá má starosti so svojou krajinou no aj so samou sebou. Nenechajte si ujsť tento čarovný príbeh plný napätia, dobrodružstiev, humoru a štipky romantiky.

Neskutočný príbeh! (Jana, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha. Zapadá ako puzzle k predošlím dvom dielom a pritom je jedno či si túto prečítate ako prvá alebo poslednú. Má síce 600 strán, ale ja som ju prečítala ako keby nemala ani 200. Nemohla som sa od nej odtrhnúť. Chcela by som si vymazať pamäť, aby som si ju mohla opäť prečítať s takou nepoznanou dychtivosťou. Potrebujem ďalšiu dávku. Vrelo odporúčam všetky tri knihy. Dúfam, že budú aj ďalšie.

Perfektná kniha (Jana, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha, od ktorej sa nedá otrhnúť... Jednoznačne odporúčam...:)

Iskrivá (Maťa, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná knižka. Nádherne zakončila trilógiu a Bitterblue som si strasne obľúbila. Rozhodne odporúčam, je to naozaj kvalitná a premýšená kniha. A nezabudnite aj na Ohnivú a Výnimočnú ;).

Očarujúca... (Nikoleta Kačániová, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dlho som sa tešila na túto knihu a musím povedať ,že nesklamala. Je iná ako Výnimočná či Ohnivá ,ale zároveň je s nimi prepojená. Znamenité čítanie.

Originálna so zaujímavým dejom (Miriama Džupinková, 12.11.2012) Odpovedať

Predvčerom som okolo tejto knihy krúžila a asi dvakrát som sa vrátila v obchode ku regálu s touto knihou. Nevedela som sa rozhodnúť, či si ju kúpiť. Nakoniec ma zlákala jej pekná obálka a jej hrúbka (a samozrejme poznanie, že aj predchadzajúce časti boli skvelé). NEĽUTUJEM jej kúpu :) krásna kniha naozaj. Od prvej strany ma fascinoval ten originálny svet, ktorý autorka vytvorila. Potešil ma komplikovanejší dej, ktorý autorka dokonale zvládla opísať a ja som si fakt musela davať pozor, aby som sa nezamotala - ale tak to má byť, kniha vás má držať v strehu. Kniha mi prišla veľmi zaujímavá pretože vždy sa v nej čosi dialo, vychádzali na povrch klamstvá, rôzne konflikty, či zrady. Tak asi si viete predstaviť aká je ta kniha dobrá, keď som ju prečítala za dva dni. Odporúčam si však prečítať najprv predchádzajúce časti Výnimočnú a Ohnivú, tie sú tiež neuveriteľne krásne napísané.

Zaujímavá a iná - Zaiskrilo to medzi nami:) (Ida Bírová, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zbožňujem takáto hrubé knihy. Táto séria je super v tom, že do seba tak super zapadá. Každá časť je iná a skvelá. Pre mňa je asi úplne naj prvá časť (Výnimočná) práve pre "iskrenie" medzi Katsou a Poom, ktorých nájdeme aj v tejto časti, ale táto je zas výborná skvelým opisom života na hrade, ťažké kráľovanie mladej Bitterblue a postupné odhaľovanie temnej minulosti kráľa Monsey. Skvelá bodka za celým príbehom a krásne ilustrácie v knihe i obal.
Všetky komentáre (14)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x