bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ohnivá

Vydavateľ: Ediposs (Ediposs - vydavaťeľstvo)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 07.05.2024 02:58

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ohnivá

Prequel (pozn.druhá kniha odohrávajúca sa časovo ešte pred prvou) ku Výnimočnej sa odohráva naprieč horami smerom na východ siedmych kráľovstiev, v skalnatej, vojnou zničenej krajine nazývanej Dells. Žijú tam nádherné stvorenia nazývané príšery. Príšery majú podobu normálnych zvierat: horských levov, vážiek, rýb, koňov, ale ich srsť alebo perie sú väčšinou nádherne sfarbené - tyrkysové, trblietavo bronzové, perleťovo zelené - a ich mysle majú moc kontrolovať mysle ľudí. 17- ročná Fire (Oheň) je posledná príšera s ľudskou podobou v Dells. Krásne príšerná telom aj mysľou, s ľudskou schopnosťou odhadnúť čo je správne a čo nie, je nenávidená a vzbudzuje nedôveru takmer u každého. Táto kniha je jej príbehom. Rozmýšľate, prečo sa kniha označuje ako prequel? Ohnivá sa odohráva 30-niečo rokov pred Výnimočnou a má s ňou jednu spoločnú postavu - malého chlapca s dvojfarebnými očami, ktorý pochádza z nikto-nevie-odkiaľ a má zvláštnu schopnosť, ktorú čitatelia Výnimočnej budú považovať za povedomú a znepokojujúcu.

Detaily o knihe

Názov: Ohnivá

Originálny názov: Fire

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

parada (evita, 22.3.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu vrelo odporucam vsetkym citatelom. Je putava od zaciatku, vela dobrodruzstva, napatia, lasky ... Od zaciatku az do konca sa vzijete do deja, ci je to prva, druha alebo tretia zaverecna kniha :)

Toto je TÁ PRAVÁ ! (Valéria Sokolíková, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak váhate a snažíte sa vybrať skutočný prínos do svojej knižnice, môžem vám naozaj prisľúbiť, že neoľutujete. Ohnivá patrí medzi TOP 10 kníh z fantasy žánru, ktoré som kedy čítala a to naozaj nie som nováčik. Mám za sebou skvosty ako Pán Prsteňov, Zaklínač, či Metro a táto knížka sa medzi ne radí. Kristin Cashore nerobí z hlavnej hrdinky ideálnu postavu a zároveň ju neradí ku klišé hrdinkám dnešnej doby ako napríklad Bella Swan, či Triss Prior. Ohnivá je proste výnimočná a jedinečná, proste TÁ PRAVÁ !

Len štyri pímená - ÚŽAS !!! (Tereza Škrípová, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som skôr milovníčka čisto romantických príbehov, no napriek tomu, ma táto kniha neskutočne uchvátila! Prečítala som ju v priebehu troch, či štyroch dní.. Dej je na začiatku pomalší, ale keď sa to rozbehne a začnete vnímať detaily a súvislosti je to paráda :) Určite ju odporúćam prečítať hocikomu, kto má rád romantiku, dobrodružstvo ale aj fantasy tématiku :))

Super kniha ! (Sandra Simková, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma úplne pohltila, nemohla som z nej spustiť oči niekoľko dní! Autorka znovu ukázala ako perfektne dokáže písať. Tuto knihu si proste musíte prečítať!! :)

Najlepšia! (Daniela Legátová, 28.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu vrelo odporúčam každému kto má rád dobré fantasy. Kristin Cashore patrí medzi mojich najobľúbenejších autorov a najviac, Ohnivá ma zaujala hned na prvý pohľad. Strieda sa v nej napätie, nádherné opisy a láska ktorá dej úžasne oživuje. Páči sa mi že autorka vymyslela nový príbeh s novými, odlišnými postavami a nepokračovala vo Výnimočnej. Vrelo odporúčam!

Zaujímavý príbeh (Lenka Susová, 16.3.2013) Odpovedať

Príbeh je skvelo napísaný a pútavý. Skvelé čítanie a úplne sa vžijete s hrdinkou.

I love it!! (Niki Kántorová, 15.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takže, túto knihu vrelo odporúčam všetkým čitateľom fantasy. Je plná vzrušenia už od začiatku. Autorka dokonalo vykreslila hrdinku a aj zápletka je dobrá. Láska kotrá vzniká z nenávisti. Aj keď sa musím priznať že výnimočná sa mi páčila o kus viac, no aj táto kniha patrí do poličky "dokážem prečítať aj stokrát a výdy ma niečo prekvapí". Má ju kamoška no nedbala by som ju mať doma... Časť knihy sa mi síce zdá akoby zahmlená, keďže hlavná hrdinka je tam na pokraji zrútenia (ja mám radšej ničoho nebojácne hrdinky). No keď si odmyslím túto časť, kde dosť plakala a všetko bolo zahmlené, kniha je super. Dej sa odohráva vo vymyslenej krajine, čomu pridávam ďalšie body, keďže svet je domyslený a je tam aj mapka. Páčia sa mi aj "obludy" je to nezvyčajné a také fantastické. :D Ja som sa do tej knihy úplne začítala a knihu som nevedela pustiť z ruky. Aj keď obálka sa mi viac páčila zahraničná, dávam plný počet bodov... :D

Láska ako hrom :D (Nikoleta Kačániová, 13.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z mojich najobľúbenejších kníh. Má všetko, čo od dobrej knihy očakávate. Nebezpečie, tajomstvá,súboje,lásku, silné postavy...Ale hlavne má niečo špeciálne to, čo sa nedá pomenovať. Jednoducho to kniha buď má, alebo nie. To kúzlo či šarm...Neviem ako to pomenovať. Páči sa mi odvaha a nezvyčajnosť, pretože aj keď je to vymyslený svet ani na moment som nezapochybovala o jeho existencii. To čo hrdinovia zažívajú, s čím sa musia vysporiadať je mimoriadne reálne a niekedy až príliš bolestivé. Autorka nikoho nešetrí a vy celý čas veríte len v to najlepšie a prajete postavám (ktoré sa už stali vašou súčasťou) všetko dobré. Ale život nie je prechádzka ružovým sadom a to ani pre nich...

Krása (Dia, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je zo série Sedem kráľovstiev a je to voľné pokračovanie Výnimočnej. Ako som bola Výnimočnou uchvátená, to isté môžem povedať aj o Ohnivej. Kniha je pomerne hrubá, ale to je len výhoda, keďže dej zaujme, niekedy je viac napínavý a tak =) Kniha je krásne napísaná (vidno, že Kristin Cashore je talentovaná spisovateľka) a postavy sú komplexné, zväčša sympatické. Vatru som si obľúbila a podľa mňa to bola silné hrdinka. A Brigan?? ♥ :) :) Krásne sa všetko vyvíjalo :) Určite si rada prečítam aj 3. pokračovanie - Iskrivú, na ktorú sa veľmi teším :)

Perfektné ! :) (Romana Holíková, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu by som hodnotila veľmi pozitívne. Nenašla som v nej takmer žiadne negatíva. Už z Vyvolenej som bola unesená a teraz neviem povedať, ktorá bola lepšia. Kristin Cashore ako dokázala nielen vo Výnimočnej, ale aj v Ohnivej, dokáže dokonale vykresliť charaktery a povahy postáv. Počase ich tak spoznáme, že vieme odhadnúť ich chovanie a stávajú sa našimi priateľmi. Žiadna bezduchá hlavná hrdinka, ktorá sa zaľúbi do nadprirodzeného hrdinu. Autorka vytvorila úžasný nový svet, ktorý ma svoje pravidlá, zemepisnú mapu a ľudí dobrých a zlých. Pritom nikto z nich nie je vyslovene zlý a vyslovené dobrý. Každý ma aj dobré aj zlé stránky. Dej nie je vôbec nudný, aj keď miestami sú to len súhrnné opisy dní, či mesiacov. No hlavná hrdinka všetko opisuje pútavo a najmä vieme tam rozpoznať jej vlastné myšlienky a pocity, ktoré vyplývajú z jej situácie a úlohy v príbehu. Dialógy sú plnohodnotné a my sa vždy najmä tešíme na rozhovory Vatry a Brigana, sledujeme ako sa medzi nimi rodí láska, ktorá nie je typickým sladkým románikom, ale hlbokou (aj duševnou) láskou, ktorá obsahuje viac romantiky ako niektoré presladené scény v iných knihách. Celá kniha sa nesie v perfektnej atmosfére prichádzajúcej vojny, Vatriných pochybností o samej sebe, o duševnom rozvoji postáv. Postavy sa rozvíjajú - nestagnujú. Menia časom svoje názory tým ako pochopia určité skutočnosti. Taktiež ma fascinovala kráľovská rodina, ktorá si nezakladala na hlúpych pravidlách. Ale naopak správala sa tolerantne a nebrala ohľad na spoločenské predsudky.V závere románu sa dozvedáme ako budú ďalej žiť aj ostatné postavy nielen hlavná hrdinka a hrdina. Myslím, že autorka všetko veľmi dobre premyslela, prepracovala a vytvorila kvalitnú knihu s neobyčajným príbehom. Takže moje hodnotenie je 5 bodov z 5.

Skvelá (Jana Suchá, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia skvelá kniha z pera Kristin Cashore. Opäť zahviezdila svojim umením napísať skvelé fantasy. Začiatok je trošku zdĺhavejší, kým sa príbeh dostane do gradácie, ale to neuberá na jeho kvalite. Hlavná hrdinka je veľmi sympatická a jej výzor rozpúta fantáziu čitateľa na plné obrátky. Nepáči sa mi jedine preklad jej mena, ktorý sa odkláňa od originálu a teda aj názvu knihy. Určite odporúčam!

Najobľúbenejšia autorka! (Evelin Kissová, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka sa zase perfektne predviedla! Kniha je krásne detailne prepracovaná a odohráva sa v čase pred 1. knihou z tejto série, takže máme úplne iné postavy. Príbeh sa číta veľmi ľahko a dobre, je napínavý, akčný. Táto autorka je mojou najobľúbenejšou!
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x