bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Svedkyňa ohňa

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Joona Linna (3.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:360
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Svedkyňa ohňa

Pravdu ukrýva rieka rútiaca sa do ohnivého jazera

Flora Hansenová o sebe tvrdí, že je médium, a živí sa tým, že organizuje seansy a predstiera rozhovory s mŕtvymi. Po záhadnej vražde v Birgittagårdene, domove pre mládež s poruchami správania, však odrazu trpí víziami, ktoré sú až príliš reálne. Zavolá na štokholmskú políciu  a ohlási neuveriteľné skutočnosti. No len jeden jediný detektív je ochotný počúvať ju – Joona Linna.

Linna podrobí miesto činu dôkladnej obhliadke. Prípad je na prvý pohľad celkom jasný, hoci svedkov niet: jedna z chovankýň v noci unikla z domova a zanechala po sebe krvavú posteľ s kladivom pod vankúšom. Ale prečo Flora trvá na tom, že vražednou zbraňou bol kameň, nie kladivo? Linna odmietne prijať jednoduché riešenia. Lenže pátranie prebudí ničivé sily, tie sa neúprosne dajú do pohybu a zavedú Joonu do nebezpečného konfliktu s osobou z jeho dávnej minulosti.

Podobne ako Hypnotizér  (Ikar 2010) a Zmluva podľa Paganiniho (Ikar 2011) aj krimiromán Svedkyňa ohňa vydržal celé mesiace na prvom mieste medzi najpredávanejšími knihami vo Švédsku. Ako napísal švédsky denník Dagens Nyheter, začítate sa do knihy „v metre cestou domov, pokračujete v čítaní aj pri večeri a neprestanete až do skorého rána“. Román vyšiel vo viac než pätnástich krajinách a stal sa rovnako ako predchádzajúce Keplerove knihy medzinárodnou senzáciou.

Zo švédskeho originálu Eldvittnet (Albert Bonniers Förlag, Stockholm ScandBook AB, Falun 2011) preložil Miloš Švantner.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dostupné verzie titulu

Svedkyňa ohňa Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Svedkyňa ohňa

Originálny názov: Eldvittnet

Objednávací kód NA201897

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Poctivé severské krimi (Mária Takáčová, 11.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
V treťom dieli zo série kriminálnych príbehov o vyšetrovateľovi Joona Linnovi už „Keplerovci“ vychytali muchy z predchádzajúcich dielov a tak sa všetci čitatelia môžu tešiť na skvelý kriminálny zážitok. Táto kniha ma vtiahla priamo do deja hneď od prvých strán a napätú atmosféru si zachovala až do samého konca. Brutálna vražda v dievčenskom ústave v Brigittagårdene vyvoláva množstvo otázok a kto iný by na nich mal odpovedať, ak nie skúsený detektív Joona Linna? Odpovede ale „dávkuje“ primerane, takže ma až do posledných strán držal v napätí a očakávaní, či sú moje predpoklady správne. Spočiatku pre mňa trochu nepochopiteľne vstupuje do deja postava Flory Hansenovej, ktorá sa snaží zarobiť si zinscenovanými spirituálnymi seansami. Postupne však sama uverí v to, že s ňou nadviazala kontakt jedna z obetí . Záver však priniesol nečakané rozuzlenie a Flora Hansenová zohrala v príbehu oveľa dôležitejšiu úlohu, ako som si spočiatku myslela. Túto knihu som čítala so zatajeným dychom a pre tých, ktorí ešte nečítali nasledujúce diely musím povedať, že Svedkyňou ohňa sa zlepšovanie u „Keplerovcov“ nekončí, no o tom až v ďalšej recenzii...

Jasny rukopis Keplerovcov (Rasto Mikácsy, 7.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bol to pre mna po Hypnotizerovi a Zmluve podla Paganiniho treti titul v poradi od tejto manzelskej autorskej dvojice a aj tentokrat to bola trefa do cierneho. Uz len namet na prostredie, v ktorom sa odohrava dej tejto krimi, je zvlastny - nepovedal by som, ze sa da aj v takomto prostredi rozohrat tak napinavy dej s tak prekvapivym rozuzlenim. Novinkou pre mna bolo par informacii a udalosti z osobneho zivota hlavneho hrdinu, naozaj netradicne a zaujimave ukoncenie knihy.

Svedkyňa ohňa (Sisa, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Akonáhle som dočítala Paganiniho tak som siahla po Svedkyni. Priznám sa, že páchateľa som odhalila hneď (kvôli psovi pri úvodnej vražde), ale aj tak mi rozuzlenie bolo prekvapením. Príbeh je proste skvelý! Odvíja sa v ňom aj príbeh samotného vyšetrovateľa a úplne naj naj naj bol mrazivý koniec a vlastne začiatok Uspávača. Ten ma proste dostal! :-)

dobré severské krimi (Martina Korbuľáková, 22.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
výborné severské krimi, skvelo napísaný a spracovaný príbeh, nečakané rozuzlenie, výborné opisy prostredia a postáv. Som čitateľkou Jo Nesba, ale nechcem týchto dvoch porovnávať, každý má svoj štýl, a Kepler je skrátka výborný.

Vrelo odporúčam !!! (Lamžová Miriama, 30.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som veľkým fanúšikom Nesba, ale odkedy sa mi dostali do rúk "Keplerovky" neviem či sa neprikloniť na ich stranu. Maximálne zaujímavý dej, napínavé situácie od prvej strany až po poslednú, zápletka vygradovaná do maxima, takmer nikdy som nevedela kto je vrah...Takže ak hľadáte napätie, neváhajte!

Svedkyňa ohňa (Dada, 13.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úplnou náhodou som sa dostala ku Keplerovi a čítala som v poradi jeho diela - Zmluva podla Paganiniho, Svedkyňa ohňa a Hypnotizér - takže trošička som to preskákala, ale nevadí, jednotlivé knihy su rozdielne, každá rieši vlastný prípad a jedinou spojkou je Joonov príbeh v pozadí, ktorý sa pomaličky odhaľuje. Zmluvu som zhltla ako malinu :-) ani som sa nenazdala a bolo po nej! Svedkyňa ohňa bola trošičku utlmujúca a hypnotizér ma zase prebral - napriek tomu si nedovoľujem hodnotiť ktorá bola najlepšia - tie príbehy su tak rozdielne... A názor, že je dej príliš lineárny a že vrah je známy od začiatku - tak s tým sa nemôžem stotozniť. Štýl písania je akýkoľvek ale nie lineárny, autor nás vodi kade tade, predstaví postavu a už od nej odchádza len aby sa vrátil k inej. Mne odobne tento štýl veľmi vyhovuje, ale ako sa hovorí - koľko ľudí, toľko chutí. Rozhodne odporúčam všetkým, ktorí majú radi severské detektívky. Kepler zase raz nesklamal :)

Parááááda!!! (Janka Švantnerová, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelý začiatok, skvelý dej, skvelý koniec!!! Pro prvej knihe Zmluva podľa Paganiniho som bola poriadne sklamaná a dlho trvalo, kým som sa odhodlala na ďalšiu, ale urobila som dobre :-) Skôr môžem ľutovať, že som sa k nej neodhodlala skôr!!! Priznávam, že mi naskakovali zimomriavky pri čítaní niektorých pasáží, ale na druhej strane som niektoré strany čítala aj dvakrát, čo boli skvele napísané :-) Nič pre slabé povahy a žalúdky. Vrelo odporúčam!!!

Vskutku príjemné čítanie (Jane, 2.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Čítali ste Zmluvu podľa Paganiniho? Ak áno, zrejme ste touto knihou boli nadšení a unesení presne tak, ako ja. Svedkyňa ohňa jej, žiaľ, v napínavosti a prepracovanosti deja nemôže konkurovať. Má síce pútavý dej a nemusíte sa nútiť do toho, aby ste knihu dočítali, takže smelo do toho, pokojne po nej siahnite, ale! chýba jej niečo, čo vás automaticky donúti porovnávať...Ako keby bol dej o niečo menej prepletený a menej vás nútil ponocovať, aby ste sa konečne dozvedeli, kto je hľadaným vrahom...Svedkyňa ohňa je síce vydarená kniha, ale podľa môjho, čisto subjektívneho názoru, od dvojice Lars Kepler určite nie tá najlepšia.

svedkyňa ohňa (Daniela, 27.11.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja tretia kniha od Larsa Keplera. Patrí medzi mojich obľúbených severských autorov a jeho knihy sú súčasťou mojej domácej knižnice. Kniha bola naozaj dobrá, na čítanie som využívala každú jednu chvíľku. Keby som však všetky jeho tri knihy mala zoradiť od najlepšieho po najhoršiu, na prvom mieste bol určite Hypnotizér, druhá Svedkyňa ohňa a na treťom mieste Zmluva podľa Paganiniho. Na Svedkyni ohňa sa mi páčil tak trochu otvorený koniec, ktorý podľa mňa sľubuje ďalšie diely s Joonom Linnom. Ak by som mala porovnať Keplera s Nesbom, Keplerove písanie je podľa mňa o čosi ťažkopádnejšie. Nesbovi to ide akoby ľahšie, aj sa ľahšie číta. Ale možno je to aj prekladmi. V každom prípade, Lars Kepler zostáva mojím obľúbeným autorom.

skvelá (Monika Hudecová, 1.10.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
ešte ju nemám dočítanú, ale je skvelá, geniálne vykreslený dej, postavy aj opis

Severské zimomriavky (Palo, 22.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Obrovské prekvapenie, príbeh, od ktorého sa nedá odtrhnúť. Bola to prvá Keplerova kniha, ktorú som čítal a priznávam, že to bola latka postavená poriadne vysoko (tie ostatné ma nadchli trochu menej). Svedkyňa ohňa je bravúrna kriminálka, s perfektným príbehom. Na začiatku je pochopiteľne vražda, potom životom ošľahaný vyšetrovateľ Joona Linna, ktorý krok za krokom odkrýva šokujúcu skladačku poprepletanú nepredvídateľnými udalosťami, až do šokujúceho vyvrcholenia a odhalenia páchateľa, na ktorého by si čitateľ od začiatku neukázal prstom ani jeden jediný raz. Bravúrne napísané, dokonalé opisy, pre mňa lepšie, ako miláčik čitateľov Jo N.:). U susedov vyšlo i ako audiokniha bravúrne načítaná Pavlom Rímskym, rovnako skvostný zážitok ako kniha samotná.

Prečítate ani neviete ako (Martina B., 18.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hovorí sa : Nesúď knihu podľa obalu. Neviem prečo ale u mňa toto neplatí :) Asi mám dobrý "čuch" na knihy. Vždy keď som si v kníhkupectve vyhliadla knihu(ktorú som nepoznala) podľa obalu tak som bola nadšená. Inak to nebolo ani s touto Keplerovkou .Je to vynikajúca kniha, ktorá vám nedá spať ani jesť. Keď sa začítate musíte ju dočítať až do konca inak to proste nejde. Každému kto váha nad jej kúpou odkazujem "neváhajte a kupujte! neoľutujete! :)

nečakaný nákup... (Adriana Brišová, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Včera som Tak si prechádzala kníhkupectvom až som narazila na túto knihu. Nalistovala som. Prvý stranu začítala som sa do nej. Stála som tam v uličke a čítala som asi 15 minut. Potom som objavila uprostred kníhkupectva sedačky čítala som tam asi ďalšiu. Potom mi zavolala mamka aby som už šla že ma čaká vonku v aute :) Tak som schmatla knihu a šla k pokladni. Bohužiaľ pri pokladni som zistila že nemám ani korunu: D Celkom ma to sklamalo, preto tam idem budúci Týždeň znova. Tentoraz si vezmem Peniaze: D Knižka je Vážne skvelá :))

Kniha (Lukaš, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporucam knihu vcera som ju docital a je moc pekna :)
Všetky komentáre (14)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Krv stekala na podlahu a zastriekala pevne pripevnený nábytok aj vyblednuté biblické motívy na stenách. Ofŕkala takisto strop a vystrekla až k záchodu bez dverí. Na posteli ležalo mladé dievča v ranej puberte. Bolo uložené na chrbte a tvár si zakrývalo rukami. Oblečené malo iba biele bavlnené nohavičky. Lakte spočívali na prsiach a členky boli prekrížené.
Joona počul tlkot svojho srdca, vnímal, ako sa mu tepnami tlačí krv do hlavy, cítil pulzovanie v spánkoch.
Nútil sa pozorovať, registrovať a premýšľať.
Dievča malo skrytú tvár.
Akoby sa bálo, akoby nechcelo pozrieť na páchateľa.
Než ho uložili do postele, vystavili ho veľmi hrubému násiliu.
Išlo o opakované údery tupým predmetom do čela a temena.
Bolo to len malé dievča a muselo sa strašne báť.
Pred pár rokmi bolo iba dieťaťom, ale reťaz udalostí v jeho živote ho doviedla do tejto izby, do špeciálneho výchovného zariadenia pre mládež. Možno nemalo šťastie na rodičov a náhradnú rodinu. Možno si mysleli, že sa tu bude mať lepšie.
Joona skúmal každý otrasný detail, kým nepocítil, že to už dlhšie nevydrží.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x