bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dvojčatá

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dvojčatá

Isolte a Viola sú dvojčatá. Ako deti sú nerozlučné, no v dospelosti sa od seba vzdialia. Z Isolte sa stane úspešná redaktorka módneho časopisu. Žije s priateľom fotografom vo svojom londýnskom byte. Viola sa utápa v zúfalstve a jej zdravie nebezpečne ohrozuje anorexia.
Ako sa odvíjal osud dvojčiat, kým sa dostali na také odlišné životné cesty? Vyrastali bez otca na samote v suffolských lesoch, bez vymožeností modernej civilizácie, ale aj bez jej obmedzení – slobodné, veselé, s bujnou fantáziou. Našli si tu kamarátov, dvojčatá Johna a Michaela, trochu divokých, nepredvídateľných chlapcov, s ktorými si dokonale porozumeli. Les so svojimi lákadlami i temnými záhadami a stará kamenná veža Martello sa stali miestom ich detských dobrodružstiev aj prvých nesmelých dotykov lásky. Lenže tragické udalosti jedného leta všetko od základu zmenia a obidve sestry sa s nimi vyrovnávajú celé roky. Tajomstvá minulosti sa k nim ustavične vracajú a hrozí, že tak ako poznačili ich detstvo, ovplyvnia aj ich budúcnosť.

Z anglického originálu The Twins (Piatkus, London 2013)
preložila Oľga Hlaváčová.

Dostupné verzie titulu

Dvojčatá Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Dvojčatá

Originálny názov: The Twins

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelé čítanie (Veronika Markovičová, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si kúpila hlavne vďaka jej krásnej obálke, no pri jej čítaní som zistila, že príbeh, ktorý ukrýva, je ešte lepší. Stretávame sa tu s dvojčatami Isolte a Violou. V detstve boli nerozlučné, ťažko rozpoznateľné malé šibalky, no ich život zostal poznačený viacerými tragickými udalosťami, ktoré sa postupne v knihe čitateľom odkrývajú, ale čo všetko sa v skutočnosti stalo sa dozvedáme až v závere príbehu. V knihe nájdeme kapitoly, ktoré sú z pohľadu Isolte, aj kapitoly, ktoré sú z pohľadu Violy. Dievčatá sa často vracajú do minulosti, spomínajú na časy, keď boli úplne maličkými dievčatkami, ale aj trošku staršie školáčky, spomínajú na svojich kamarátov, takisto dvojčatá, s ktorými sa zoznámili a vystrájali spolu všelijaké vylomeniny. Práve časti, keď rozprávajú o svojom detstve ma uchvátili najviac. Dostal ma aj záver, kde sa vlastne dozvedáme čo všetko sa presne stalo, prečo dvojčatá nezostali nerozlučiteľnými sestrami až do konca života. Kniha sa číta naozaj rýchlo, nenašla som tam žiadne nudné pasáže, žiadne odbočky, často som mala problém odtrhnúť sa od jej čítania.

život (Jana, 8.5.2014) Odpovedať

Len nedávno som dočítala Dvojčatá a môžem smelo napísať, že je to zaujímavé čítanie - život je raz taký.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Prešla som okolo Issy a Johna. V popraskanej dlážke sa neotvorila diera, aby som do nej spadla. Michael rozpačito zvolal: „Našiel som ťa, Viola!“
Dusila som sa, v ústach som cítila prach, škrípal mi medzi zubami ako piesok. Na líci som stále cítila dotyk peria, ako sa mi telo vtáka obtrelo o tvár. Michaela som si nevšímala. Potrebovala som vzduch. Potrebovala som dýchať.
„Kam ideš?“ volala za mnou Issy.
Stála som vo vchode, pozerala na obrovskú nebeskú klenbu, na vtáky krúžiace nad našimi hlavami a na útržky letiacich oblakov. Hore bol otvorený, voľný priestor plný svetla. Mala som pocit, že nič nevážim, že nemám kosti, akoby mi časť tela odpadla. V tej chvíli som vedela, že dokážem lietať.
„Pozerajte sa,“ zašepkala som a roztiahla ruky. A skočila som.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x