bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Syn mafie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Syn mafie

Príbeh Grega Scarpu staršieho a jeho syna sa úplne líši od príbehov mafiánov. Žiadny iný mafián totiž nebol ako Scarpa. Dokonca ani vo svete zločincov, vrahov a podvodníkov sa nenašiel nikto rovnako schopný ako on. Psychopat, ktorého FBI chránila pred nepriateľmi, miestnou políciou a súdmi. Scarpa mal doslova povolenie zabíjať. A využíval ho – niekedy z čisto praktických, finančných dôvodov, inokedy preto, že sa mu zachcelo. No jeho najhorším zločinom bolo, že zmanipuloval svojho prvorodeného syna Gregoryho a urobil z neho svojho dvojníka. Zaujímal miesto v klane, až kým ho otec nepodrazil a neocitol sa vo väzení. Gregory sa tam stal informátorom americkej vlády, lenže tá jeho informácie o pripravovaných teroristických útokoch v septembri 2001 nezobrala vážne. Kniha hovorí nielen o pozlátke a špine mafiánskeho podsvetia, ale aj o chybách a korupcii FBI.

Syn mafie je chronologicky zostavenou mozaikou svedectiev a výpovedí členov rodiny Scarpovcov, im blízkych ľudí, ale aj sudcov a vyšetrovateľov. Harmonová pri písaní čerpala zo stoviek listov od uväzneného Gregoryho, v ktorých otvorene hovorí o živote rozvetvenej mafiánskej rodiny, ale aj o svojich túžbach a krutých podmienkach vo väzení.
Kniha si rýchlo získala veľkú obľubu u čitateľov tohto žánru a vysoko ju ocenil aj autor biografií známych vrahov newyorskej mafie Philip Carlo (Mafiánsky hrobár – Ikar 2010; Gaspipe – Ikar 2012; Mraziar – Ikar 2012).

Z anglického originálu Mafia Son (St. Martin's Griffin,
New York, 2009) preložila Ivana Musilová.

Detaily o knihe

Názov: Syn mafie

Originálny názov: Mafia Son

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prekvapenie :) (Jakub Ščerba, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy sú moja slabosť musím povedať, že dobrú knihu si stále rád prečítam. Nikdy som nečítal knihy o mafiánoch, pretože som si myslel, že takýto žáner nie je pre mňa ale bol som veľmi prekvapený. Hneď po tejto knihe som siahol po ďalšej mafiánskej knihe ale tá nebola ani zďaleka taká dobrá ako táto. Syn mafie je skutočný príbeh, ktorý vás privedie k internetu aby ste si pozreli viac informácií o Gregovi Scarpovi tak ako som to urobil ja. Pri čítaní som sa nemohol odlepiť od knihy, pretože je napísaná veľmi pútavo a človek si hovorí či sa niečo také môže v reálnom živote naozaj stať. Páči sa mi ako je príbeh hlavnej postavy opísaný dopodrobna. Všetky zločiny, ktoré spáchal sú v knihe a nemal zábrany o tom rozprávať. Keď som čítal časť o útoku na obchodné centrum v New Yorku bol som v šoku ako sa na to vláda mohla tak podlo vykašľať. Myslím, že táto kniha zaujme veľmi veľa čitateľov a nehovorím len o mužoch. Ja som si túto knihu kúpil a teraz si ju moje kamarátky posúvajú jedna radosť. Tak syn mafie vrelo odporúčam všetkým.

Syn mafie (Marianna Fabušová,Dechtice117,okr.Trnava,91953., 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
život mafiánov a ich detí patrí k tajomstvám,iste táto knižka zaujme všetkých,ktorých zaujíma téma klanov a zrady.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Prvú vraždu zorganizoval pre syna Greg. Obeťou mal byť majiteľ miestnej reštaurácie, ktorý sa dostal do konfliktu s mafiou. Popoludní pred plánovanou akciou sa Greg a Linda šli najesť do onej reštaurácie. Bavili sa akoby nič, v skutočnosti však Scarpa sledoval majiteľa, aby mohol referovať synovi, aké má zvyky. Nakoniec zaplatil účet a s Lindou opustili reštauráciu. Krátko nato vošiel dnu Gregory. Od strachu ani nedýchal, ale bol rozhodnutý splniť si povinnosť. Vytiahol zo saka revolver, no nemohol to urobiť. Keď zazrel majiteľa, stuhol. Toho muža poznal roky, aj jeho ženu a deti. Často chodieval do tejto reštaurácie, a keď si pomyslel na rodinu obete, premohol ho smútok.
Schoval revolver do vrecka, zvrtol sa a odišiel.
Dobrú polhodinu jazdil po štvrti. Potom z telefónnej búdky zavolal otcovi. Očakával, že bude zúriť – nakoniec, jeho zlyhanie nevrhalo dobré svetlo na Scarpu a jeho partu ani na colombovský klan. Na jeho prekvapenie sa otec nehneval, čiastočne preto, že sa už dopočul o tom, že syn nebol schopný stlačiť spúšť – poslal pár chlapov, aby sledovali reštauráciu, kým bol Gregory vnútri.
Na Gregoryho prekvapenie a úľavu sa Scarpa nesprával ako mafián, skôr ako otec.
Teda aspoň zdanlivo.
„Pre mnohých je to prvý raz ťažké,“ upokojoval ho otec. „Ale nerobím si o teba starosti, chlapče. Budeš v pohode.“
Odmlčal sa, potom sa zasmial. „Možno sa ti to zapáči tak ako mne.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x