bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kožené srdce

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kožené srdce

Detektív Oto Hanzel pochoval manželku a syn sa mu pred piatimi rokmi bez stopy stratil. So stratou dvoch najmilovanejších ľudí sa ťažko vyrovnával, no Krauz s kolegami z kancelárie stoštyridsaťjeden mu zachránili život a všetko nasvedčovalo tomu, že Oto už bude v poriadku. Lenže ako to už v živote býva, zdanie občas klame. Hanzelov syn sa nečakane vrátil domov a namiesto radosti prišli problémy – v podobe obrovského revolvera za pásom a neustálych klamstiev o tom, kde vlastne celý ten čas bol. Krauz a Chosé otcovi sľúbia, že mladého Ota postrážia a pomôžu mu. Vôbec netušia, do čoho sa kolegov syn zase zaplietol. Burger s Hanzelom majú plné ruky práce s vraždou vysokopostaveného štátneho úradníka a vyšetrujú tak obetavo, že obaja skončia v nemocnici vo veľmi vážnom stave. Ani Krauz a Chosé nemajú pri sledovaní mladého Ota veľa šťastia a musia hľadieť do očí smrti, ktorá je jednou z najbolestivejších. Skutočnosť, že pritom rozpletú rodinné tajomstvo staré vyše polstoročia ich vôbec neteší. Všetci sa nakoniec stretnú v jednej nemocnici, ale či aj všetci prežijú, nevedia ani lekári.

Detaily o knihe

Názov: Kožené srdce

Objednávací kód NA328468

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pomoc (Rastislav, 6.3.2017) Odpovedať

Mohol by mi niekto pomôcť? Potrebujem urobiť štylizáciu diela. Obsah, opis postáv atď. Súrne to potrebujem

D.Dán (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa výborne čítala. Autor sa opäť raz majstrovsky predviedol, že je majster spisovateľ. Odporúčam každému.

Dominik Dán (Sabína, 1.9.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento spisovateľ má talen, že vie podať hrôzu straviteľne, napriek stabilnejším postavám, vždy v týchto knihách nachádzam kopu originálnych myšlienok a dosť som sa naučila o ventilovaní stresu vďaka tomuto autorovi... Myslím, že je najlepší spomedzi autorov kriminálok. Držím mu palce, nech ho múza kope a píše a tvorí ďalej !

Dán zase nesklamal (Miloš Paľo, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihu som sa veľmi tešil a čakal som, kedy vyjde. Kniha chytí a nepustí, pretože obsahuje silný dej, skvelú zápletku a samozrejme vtipné dialógy, ktoré v jeho knihách nechýbajú. Uveriteľné opisy miest a praktík vyšetrovania pri ktorých si vždy poviem, že to takto v skutočnosti aj môže byť. Neviem prečo sa ľudom nepáči nový obal tejto knihy ja som spokojný a myslím si, že je ako stvorený pre túto knihu. Páči sa mi, že autor z hlavných hrdinov nerobí ľudí ktorí nie sú, ale vykresľuje ich ako normálnych ľudí s ľudskými problémami a zážitkami. Návrat do smutného obdobia minulého storočia dobre oživil dej. Škoda, že má kniha iba 300 strán, dalo by sa to čítať stále dokola a dokola aj keby mala 500 strán bol by som veľmi spokojný. Vrelo doporučujem všetkým čitateľom, ktorí majú radi knihy s detektívnou zápletkou veľmi dobre napísané. Dominik Dán ma ani tentoraz nesklamal a som spokojný. Dúfam že aj ďalšie tituly sa budú niesť v podobnom duchu.

Kozene srdce (Veronika Jurčišinová, 20.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Jednoznačne odporúčam pre všetkých fanúšikov dánoviek :) - jednoducho ďalšia skvelá kniha, ktorá nesklame a človek ju priam zhltne za pár dní, lebo sa od nej proste nedá odtrhnúť :)) Štýl Dominika Dána sa mi úžasne páči, obľubujem aj jeho typický humor a takú tu "parťácku hantýrku", dej pútavý - niekedy i poučný, skrátka zaujímavé čítanie.....jediné čo sa mi nepáči je zmena dizajnu (obal knihy), ale našťastie to nemá vplyv na jej kvalitu a už teraz sa teším na všetky ďalšie určite skvelé diela pána Dána :))

Proste Dán (Jana Paučová, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vynikajúca kniha...ako všetky jeho, ale táto vo mne asi zarezonovala najviac!

Kožené srdce (Lucia Vajsová, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zase raz jedna fantastická detektívka od DD! A ten Dánovský humor- ten proste milujem! Len škoda, že nepíše rýchlejšie =) Pol roka sa teším na novú knižku a keď vyjde, prečítam ju za 2 dni....a môžem čakať znova...=)Od DD máme všetky knihy a všetky sú fantastické, preto ho môžem len a len odporúčať. A pre mňa majú ešte jeden maličký bonus- DD je jediný spisovateľ, ktorého si prečíta aj môj manžel =)

tradičná kvalita (Martina Putoráková, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Azda neexistuje slovenský čitateľ detektívok, ktorý by nepoznal spisovateľa Dominika Dána. Z takmer každej jeho knihy sa stáva knižný trhák a veru právom. Prečítala som už niekoľko jeho románov a najviac sa mi na jeho dielach páči to, že v každom nájdem to správne napätie, aké len detektívka môže ponúknuť. Veľké plus, teda aspoň pre mňa je, že aj dej tejto knihy sa odohráva v Našom meste, pod ktorým si ja predstavujem Bratislavu. Doslova zbožňujem humorné dialógy detektívov, obzvlášť Chosého a Kukyho, ktorý nesklamal a aj v tejto knihe prekvapil novým objavom, tentokrát citrónovníkom v kancelárii :) Páči sa mi, že vážny dej je popretkávaný humorom. Niektoré stránky sa mi však čítali dosť ťažko, kedže aj ja som matka, nebol mi ľahostajný príbeh týraného chlapca Miloša. Celkovo hodnotím knihu veľmi vysoko, je napísana profesionálne a hlavne pútavo. Skutočne odporúčam!!!

NAJ (Petra Bohušová, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem knihy od Dána, keď som čítala jeho prvú knihu (Mucholapka), nechcelo sa mi veriť, že takú fantastickú detektívku mohol napísať slovenský autor! Hned po dočítaní som "potrebovala" ďalší príbeh..a ďalší.. Tie knihy sú prudko návykové :) Časom som mala pocit, že už aj ja patrím do kolektívu detektívov, poznala som charaktery všetkých chlapcov (aj dámy) :) a smiala som sa na ich vtipoch, ako by som ich poznala roky! Strašne sa mi páči, ako vie autor zauzliť dej tak, že nie je možné, aby človek vedel na začiatku, čo sa bude diať, nie to ešte kto je vrah. O tom, že keď už začnem čítať, neviem kedy skončiť ani nehovorím... Viem, že je to recenzia skôr na viaceré knihy, ale jednoducho všetky sú perfektné! Kožené srdce nesklamalo, opäť som sa dostala na oddelenie vrážd, kde si už Váňa vybaloval svoje mega raňajky, Hanzel čistil svoju pištol, Burger čítal svoje noviny a Kuky rozvíjal svoje pestovateľské sklony, atď... :) Naozaj odporúčam každému, kto má rád kvalitné detektívky.

SKVELA!!! (Danina, 30.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dominikove knihy zbožnujem nesklamal ani teraz.Prečitala som ju na jeden hlt.Pači sa mi ako opisuje zaujimavy život detektivov a ich humor nema chybu.Už terz sa tešim na UZOL.

rychlovka (anna, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ihned po vydani som si ju precitala. Rychlostou blesku, inac sa ani nedalo. Za jeden vecer bolo po nej, vlastne po nich. S tuzbou som prevracala a citala stranu za stranou. Bala som sa co i len riadok preskocit. Co keby mi nahodou nieco uslo? Co keby sa mi niekto zahadne skryl? To nie, riadok za riadkom, strana za stranou. S tymi chlapmi som sa stala aj ja patrackou, nekonecne sice zbabelou, ale dotiahla som to az do konca. Az tam, kde sme sa vsetci stretli zoci voci. a co teraz? kto je ten vinnik? kto prezije? VERU, VERU....Rychlo otvorit a citat. nikto neolutuje. "Danko" nesklamal!!!!!

Kožené srdce (Daniela Zeleňáková, 25.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala úplne náhodou. Pekne, vtipne napísaná. Hrobové ticho nad hrobom... Také výstižné, parodické formulácie tu nikto nevystrúha. Naozaj je autor aj v živote taký vtipný? Ľudia s humorom v napínavých situáciách sú soľou života. Najlepší slovenský prozaik! Čo na tom, že sám to nepokladá za vážnu prózu? Je to tak dobre napísané, že chlapi môžu závidieť. Neodpisuje od iných, neprekladá, píše sám, a vidieť to. Knihu tak, ako všetky ostatné som prečítala okamžite. A odporúčam aj ostatným. Ako hovorím, typický Dán. A kto má rád Dánovky, vie o čom hovorím. Tak hor sa na to ľudia :)

Super kniha (Zuzana Uškertová, 18.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som nepustila z rúk, kým som neprečítala jej poslednú stránku, fakt super čítanie, plné dobrodružstva a napínavých situácií. Dominik Dán je môj obľúbený autor a už sa neviem dočkať na jeho novú knihu :)

Vydarená :) (Patrik Tkáč, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autor opäť potvrdil, že vie, o čom píše. Na každej strane nejaká indícia, ktorá vás núti čítať ďalej a klásť si otázku, či vás má zmiasť, alebo priviesť k stope. Dokonale pretkaný dej, ktorý sa odohráva, dá sa povedať, že v 3 rovinách, z ktorých ma však najviac bavili situácie z policajnej kancelárie 141 a rezký humor verejných činiteľov :P Priznám sa, že po celý čas čítania som mal na pamäti názov knihy, a stále som nechápal, prečo práve Kožené srdce. Autor však veľmi dobre vedel, čo robí, a pointu nám prezradí až ku koncu. Bol som ňou šokovaný - také niečo môže byť výsledkom iba majstrovskej fantázie. A tú D. Dán teda rozhodne má.

ako vždy výborné čítanie :) (Jana Koubeková, 30.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čakala som na túto knihu netrpezlivo už od vianoc a ako sa hovorí, trpezlivosť ruže prináša. Zaskočila ma síce zmena obalu, pričom staršie sa mi páčili o niečo viac, ale to je pri spisovateľovi takéhoto formátu nepodstatný detail. Nehľadela som teda na obal a ponorila sa do vnútra. A už sa nedalo vynoriť :) ..naozaj som sa od knihy nepohla a "zožrala" som ju za dva dni. Ako sme u DD zvyknutí, nechýba v koženom srdci typický humor jemu vlastný, príbeh je popretkávaný vtipnými situáciami, pri ktorých som sa miestami pristihla, že sa nahlas smejem. Dánovky však podľa mňa majú jednu chybu..a to, že vychádzajú len dve ročne ;) Takže nie len túto, ale aj všetky ostatné jeho knihy odporúčam všetkými desiatimi a už sa veľmi teším na tú vianočnú :)

ODPORÚČAM!!! (Jana, 16.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dominik Dán zasa potvrdil svoje kvality...Je to vydarená napínavá kniha nad ktorou som občas aj vybuchla smiechom...Človek ju priam zhltne za 2-3 dni,lebo sa od nej proste nedá odtrhnúť...Skvelá kniha s Dánovským humorom...Vrele doporučujem všetkým čitateľom a už teraz sa teším na ďalšiu...

Vynikajúce (Jana Štrbová, 11.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia Dánovka na rýchle čítanie. Humorné dialógy detektívov z oddelenia vrážd jednoducho nemajú chybu. Len ľutujem ich manželky, v Chosého prípade všetky milenky (tie ani neľutujem preto, že má Chosé práce vyše hlavy, ale preto, že sa s ním vôbec zaplietli:-D). Táto kniha je aj pre milovníkov histórie a druhej svetovej vojny. Stručne a jasne napísané: úžasná kniha. Kto neverí (ale týka sa to aj veriacich), nech sa presdvedčí.

Fantázia na jeden dúšok (Janka Švantnerová, 9.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádhera, fantázia, skvelé!!! Ale to sú všetky jeho knihy, aj keď sa priznám, že ma mierne zaskočil začiatok, kde som si poriadne poplakala, vystriedal ho vtipný Kuky a jeho pestovateľské "umenie" a skvelý záver!!! Milujem jeho knihy, škoda, že sa čítajú tak rýchlo... jeden deň a jedna noc (a to mám malé dieťa :-D) a nemám čo čítať... tak PÁN SPISOVATEĽ, šup-šup na ďalšiu knihu :-D

Dánovka ako sa patrí (Luciana, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každá z kníh Dominika Dána,rovnako i Kožené srdce obsahuje pre mňa niekoľko detailov, na ktoré sa vyslovene teším celého polroka. Tak to bolo i pri knihe Kožené srdce. Šesťmesačné čakanie a šesť hodín plných vraždárskeho humoru, pričom každá z postáv dostala svoj priestor, a typicky dánovsky stručne, jednoducho, no zároveň precízne vyrozpráveného prípadu, ktorý vo mne vyvolal túžbu sadnúť si ku Google a vyhľadať niečo zo zákulisia, čo sa do knihy nedostalo...toto všetko stálo nielen za jedno, ale i za opätovné čítanie knihy či jednotlivých pasáží plných replík typických pre štamgastov baru u Jumba.

Kožené srdce (Alica Vojtášová, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dominik Dán opäť nesklamal. Mala som ju prečítanú za necelé dva dni, jednoducho sa od nej nedalo odtrhnúť (akurát, že do práce som musela bez nej :o( ). Vtipné dialógy vraždárov ako vždy a zaujímavé odhalenia príbehu... Potešila ma.
Všetky komentáre (20)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x