bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pýcha a predsudok

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pýcha a predsudok

Slávny román anglickej prozaičky, klenot svetovej klasickej tvorby, o tom, ako môže príchod mladého muža prevrátiť hore nohami život v rodine s piatimi dcérami. V ovzduší sa vznáša pýcha, láska, predsudky, spoločenské konvencie, zlomené srdcia i spoločenský škandál, no aj sebapoznanie a pochopenie... Príbeh lásky a hodnôt odkrýva vzťahy medzi spoločenskými vrstvami Anglicka 18. storočia. Jane Austen sa pohybuje na hrane komédie a vážnosti, jej vtipné postrehy prezrádzajú bystrú a nemilosrdnú pozorovateľku. Román bol v roku 2005 sfilmovaný v hlavnej úlohe s Keirou Knightley.

Detaily o knihe

Názov: Pýcha a predsudok

Originálny názov: Pride and Prejudice

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dokonalá! (Barbora Paulovičová, 15.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najkrajšia kniha Jane Austenovej. Veď ktorá žena by nemilovala dokonale nedokonalého pána Darcyho? Romatnický príbeh, ktorý pozná každá generácia žien a dievčat. Skvelo vykreslené charaktery postáv, perfektne zvládnuté opisy prostredia, ktoré dopĺňali dej, neboli rušivé a nenudili, zápletky uveriteľné (no pre nás už nie tak tragické, ako v tej dobe). Dokonalosť od prvého písmenka po poslednú bodku :-) nemôžem sa však zbaviť pocitu, že autorka čerpala z osobných skúseností (no to už je len môj osobný dohad :-)) Milé ženy, povinne prečítať! A najlepšie viac krát v živote, v rôznych životných obdobiach, pretože v tejto knihe človek vždy nájde niečo nové :-)

Pýcha a predsudok (Monika Kádeková, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak k tejto klasike som sa dostala až tento rok, keď už mám dávno za sebou teenagersky vek. A o to lepšie, lebo vďaka tomu som vnímala aj iné roviny tohto diela, nielen ten hlavný romantický príbeh, ale i to, aké vlastne bolo v tých časoch postavenie žien v spoločnosti a teda, že Austenova napísala na vtedajšie pomery dosť rebelantske a provokujúce dielo. Okrem iného mi imponovalo v knihe i to, ako majstrovsky vedela vykresliť charakter a psychológiu postáv (pána Benetta som si zvlášť obľúbila).

Pycha a predsudok (Lucia Csanková Kukurová, 28.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha sa pravom radi medzi najoblubenejsie romany vsetkych cias, je to rokmi a kvalitou overene citanie pre vsetky vekove kategorie, zaskatulkovane ako "citanie iba pre zeny", kedze ide o romanticky pribeh. Ja tuto knihu zboznujem tiez kvoli spominanej romantike a stastnemu koncu, ale najdeme v nej aj vtip a inteligentny humor, sarkazmus a ironiu, intrigy, komplikovane vztahy, ale hlavne skvely pribeh. Je to kniha, ktora zaujme nielen svojim obsahom, ale aj svojim obalom, ktory je vskutku nadherny. Musim podakovat cloveku, ktory navrhoval obalku knihy, vskutku sa vydaril, jeden z najkrajsich kniznych obalov vobec.

top kniha (Janka Brišová, 26.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Film, divadelne predstavenie, kniha - tento pribeh plny romantiky, zvlastneho autorkinho humoru, zhodnotenia spolocenskych rozdielov...jednoducho kniha, ktoru nemam problem citat viackrat a vzdy sa zasmejem a oddychnem si. Naozaj odporucam nielen tuto knihu, ale aj dalsie od tejto autorky. Stoja za precitanie...:)

:) (Lubi Listoferova, 23.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Romantika na dlhé zimné večery ako vyšitá :) Môže byť!

Romance (Betka, 14.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásny obal ešte nevraví to, že kniha je perfektná, to ale neplatí v tomto prípade. Príbeh je perfektný, ba dokonca viac než len to. Som rada za to, že som si ju kúpila a to len vďaka sfimovanej verzii, inak by som nikdy nezistila, že sa mi páči klasika a klasický spisovatelia ako je Jane Austin

klasika (Silvia, 10.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak zoberiete do úvahy, že držíte v ruke 200 rokov starý román, je úžasné akú má odozvu. Myslím, že je to hlavne preto, že kniha je nadčasová. Aj dnes sa stretávate s pýchou, predsudkami, malichernosťou, povrchnosťou, ale našťastie aj s láskou a dobrosrdečnosťou. Videla som film dokonca divadelné predstavenie, ale odporúčam prečítať si aj knihu, určite Vás ešte má čím prekvapiť.

Zaujímavé (Ľubica, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj po 200 rokoch je táto kniha aktuálna... ľudské vzťahy sa rokmi nemenia. A ani láska,nenávisť,múdrosť,hlúposť.... Je lepšia ako film.

Pýcha a predsudok (Barborka Maceašiková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať, knihu som si prečítala až po tom, čo som videla film... kniha bola však stokrát lepšia, čož v tomto prípade znamená, že je dokonalá. Pri čítaní som mala častokrát zimomriavky na tele, ale najčajstejšie úsmev na tvári. Má v sebe všetko, čo od nej čitateľky Jane Austenovej môžu očakávať, romantiku, zápletku, humor. A to všetko v jednom. Naozaj vrelo odporúčam každému, aby si túto knihu prečítal. :)

Romantika? (Barbora Plutová, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na začiatok sa priznám, že nie som veľký fanúšik kníh s "romantickou" tématikou. Vždy, keď uvidím nejakú súčasť tzv.ružovej knižnice, zježia sa mi všetky vlasy na hlave. Ale túto knihu som si prečítala. Prežila som to. A dokonca sa mi páčila. Ako som sa k nej dostala? Moja mamka si ju chcela vypožičať z knižnice, ale keďže nemá vlastný preukaz, vypožičala som ju ja. Nebola dostupná, tak som ju okamžite zarezervovala. Medzičasom si však mamka kúpila vlastnú, a tak (aby som zbytočne nemíňala tých pár centov za rezerváciu) som ju začala čítať. O Jane Austen sa v Anglicku hovorí, že je velikánkou románu a musím priznať, že toto tvrdenie neklame. Dokázala vtesnať do ani nie 500 stranovej knihy tak povahovo rozmanité postavy a pracovať s nimi po celý príbeh... Keď som sa začala pýtať, čo sa ešte môže stať na ďalšej strane - Austenová nesklamala a v príbehu nastal nový zvrat, ktorý bol nečakaný a navyše originálny, žiadne klišé, ktorým sa vyznačujú romány označované ako "ženské". Ďalšie plus bol pre mňa stelesnený humor v podobe pani Bennettovej, ochotnej nájsť za každú cenu manželov disponujúcich majetkom pre svoje dcéry. A ten archaický jazyk!!! Zaujímavé sú i filmové spracovania tejto knihy, avšak autentickejšia a viac korešpondujúca sa mi zdá šesťdielna (seriálová?) verzia ako tá s Keirou Knightley. A čo odporúčam nakoniec? Nemať predsudky voči neznámym knihám - lebo táto naozaj stála za to! :D

Jane Austen (Simona, 25.5.2014) Odpovedať

Autorka je známa vykreslením rodiny, použitím jemnej irónie, honbou žien po vhodnom manželovi a čo je najzaujímavejšie vytvára ženské hrdinky, ktoré su iné v každom smere, navyše konkrétne v knihe pýcha a predsudok je zlatíčko pán Darcy, ktorého nejde nemilovať, odporúčam prečítať, a hneď niekoľkokrát

Najkrajšia klasika (Dominika, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherný príbeh,dokonalá klasika, každá si zamiluje Pána Darcyho :) Kniha je dokonca príjemne vtipná a drží vás napätých až do poslednej strany.

Klasika :) (Veronika Fujáková, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Klasika klasík, romantika romantík, staré anglicko, presná etiketa a láska nadovšetko. Nikdy neomrzí moje ženské srdce :)

Pýcha a predsudok (Henrieta, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bol prvý romantický román, ktorý som si kedy prečítala pretože iné ma nezaujali, nie je to môj štýl. Ale tento príbeh ma zaujal. Páčili sa mi autorkine bystré postrehy, veci ktoré si všímala na ľuďoch. Veľmi sa mi páčili postavy. Či už to bola bystrá a sebavedomá Elizabeth alebo múdry ale spočiatku rezervovaný pán Darcy. Tento príbeh mi chýbal dlho potom čo som ho dočítala, chýbalo mi to že už nebudem môcť čítať o týchto postavách alebo o krásnom Anglicku v 18. storočí.

Literárny idol (Michaela Chmurčiaková, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jane Austen je tá najlepšia autorka, dokonca moja srdcová. V jej hrdinke Elizabeth Bennetovej som sa úplne našla a chytila ma za srdce. Celá kniha je veľmi pútavo písaná, jej dej je prepletený vtipnými, priam ironickými dialógmi s nesmrteľnou tématikou - o veľmi bežných ľudských nedostatkoch, "súbojoch" medzi mužmi a ženami a o komplikovaných vzťahoch medzi nimi. Vrelo odporúčam nielen fanúšikom historických romancí. Je to rozhodne dielo, ktoré zoberiete do rúk určite viac ako 1-krát. :)

Klasika (Barbara Prílepková, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola prvá kniha, ktorú som od Jane prečítala. Prvé kapitoly som čítala nekonečne dlho, kým som si zvykla na štýl písania - kým som dočítala vetu, tak som zabudla, čo bolo na začiatku :D ... ale potom som knihu "zhltla" a stále si knižnicu dopĺňam ďalšími dielami tejto autorky.

Výborné čítanie (Michaela Ďurajková, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto úžasnú knihu som začala čítať len tak z nudy i keď som skôr na fantazy,ale po odporučení som ju prečítala za pár dní.:)Kniha je pre každého kto miluje minulé storočia a príbehy lásky.Zamilovala som si Elizabeth a taktiež Pána Darcyho.Odporúčam tiež film a ostatné knihy od Jane Austen :)

Jane ma stále dostane :ˇ) (Mária Turčíková, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jane Austenová je tá najlepšia spisovateľka a kniha Rozum a cit ma doviedla k slzám, pretože nemala koniec aký ja milujem. No to sa nedá povedať o knižke ,, Pýcha a predsudok". Tá bola úplne podľa mojich predstáv. Skončila výborne a skvelý pán Darcy bol roztomilý. Kniha bola aj zfilmovaná ale v knižnej podobe to bolo lepšie. Viac som sa dokázala stotožniť s dejom. V knihe bol pekne opísaný dedinský život a Elisabeth bola vtipná a správala sa veľmi zaujímavo. Knižku som si prečítala už dvakrát ale myslím, že to nie je naposledy, pretože milujem romantické knižky a táto je presne pre mňa. A samozrejme pán Darcy je môj vysnívaný manžel :) Takže odporúčam hlavne romantickým čitatelkám, pretože táto kniha je skvelá... :)

Klasika (Eva Biela, 14.3.2013) Odpovedať

Po tejto knizocke som pokukovala uz dlhsie ale az film ma presvedcil,ze ju chcem.Film,je sice podla mna dobry a je v nom zachytene vsetko podstatne ale kto si precita knihu neolutuje.Ako vzdy aj tu sa potvrdilo,ze kniha je len kniha!Su v nej veci ktore vo filme nemozete zachytit ako su myslienky,city....Milujem Jane a milujem pana Darcyho!A koniec knihy je o 1000% lepsi ako film.Ten vo filme nejako vynechali a bola som natesena z takeho zaveru.Urcite odporucam!

Milovaná klasika (Ivana Hudáková, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to moja najobľúbenejšia klasika. Austenová dokázala veľmi pútavo opísať život na anglickom vidieku v 18. storočí. Tak pútavo, že občas ľutujete, že ste sa nenarodili v 18. storočí.

romantická klasika (Zdenka Povolná, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa vrátila už viackrát,no vždy ju zhltnem na jeden dúšok. Milujem ked sa môžem vcítiť do Elizabeth a prežívať to čo prežíva ona,tešiť sa s ňou...Páči sa mi jej občasná drzosť (na tú dobu dosť nevídaná ženská črta), jej tvrdohlavosť a neoblomnosť. Musím však povedať, že kniha je omnoho lepšia ako film,kde človeku predsa len unikajú dôležité skutočnosti (mám na mysli tie,ktoré sa dejú len v myšlienkach postáv a ktoré sa ťažko dajú sfilmovať). Jane Austen jednoducho považujem za jednu z najlepších svetových spisovateliek, ktorá svoje majstrovské umenie dokazuje nielen v tejto knihe...A milé dámy, po prečítaní tejto knihy budete chcieť každá stretnúť svojho pána Darcyho ;)

Umelecké dielo (Monika Kováčová, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri tejto knihe som si opäť dokázala, že Janne bola majsterka pera a umu. Kniha je zábavná, poučná a romantická. Pri čítaní názorov a hlášok čo lietajú medzi Elizabeth a pánom Darcym a iných postáv budete mať slzy v očiach a po čítaní dostane iný pohľad na svet a možnosť zamyslieť sa. Kniha je zdrvujúca a nepustíte ju z ruky.

super kniha :) (Zuzana Brodzianska, 30.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nie som veľmi románový typ, ale táto kniha naozaj stála za to.Vrelo odporúčam :)

Romanticka duša (Lucia Krajčiková, 27.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kupila po pozreti filmu do ktoreho som sa zalubila.Samozrejme kniha je o niečom inom lepšia.Romantickim dušiam odporučam.Z nenavisti vznikne laska tak silna až to trhá srdce dakujem Lucia

Romantika (Michaela Brejdová, 26.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som si kúpila vďaka filmu!Je to lepšie než film!Je to typický romantický príbeh je to príbeh o boji,láske a jemnosti zároveň!Krásna kniha!

klasické prevedenie romantiky (Jana Danihelová, 9.8.2012) Odpovedať

Klasika v podaní romantickej Austenovej nemôže sklamať. Toto vydanie sa dokonca aj krásne vyníma v každej knižnici. Pýcha a predsudok je prevedenie terajších romancí len v oveľa čistejšom a jemnejšom štýle. Veď pri ich čítaní sme často svedkami toho, ako sa hlavní hrdinovia nenávidia, myslia si o sebe len to najhoršie, len aby zistili, že pravda je niekde inde. Ostrovtip hlavnej hrdinky a vznešenosť jej "vyvoleného" je zaručeným receptom na romantiku.

Nezabudnuteľný čitateľský zážitok (zuzuliatko18, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha aj s venovaním sa ku mne dostala vďaka kamoške - a odvtedy je so mnou skoro všade. Nie je to len romantický príbeh, ale pohľad na spoločnosť sarkastickými očami mladej dámy, ktorú zvyky a pravidlá spoločnosti zaujali a zabávali natoľko, že o nich potrebovala napísať. Odporúčam toto príjemné ľahké čítanie všetkým, ktorí hľadajú v knihe vtipné slovné vojny i trocha romantiky.:)

Príjemné čítanie. (Anna Oravetzová, 25.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nepatrím medzi ženy, ktoré letia na sladkých romantických románoch, no tento ma zaujal... Možno preto, že nezobrazuje svet úplne dokonalý, že je tam aj niečo viac ako sa pán X zaľúbi do pani Y... Príjemné čítanie, zvláštne, vzdušné a oddychové, akurát do kabelky, či na dovolenku, keď nechávame dušu lietať v oblakoch...

Romantika ako vyšitá (Jana Bubáková, 24.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
V ovzduší sa vznáša pýcha, láska, predsudky, spoločenské konvencie, zlomené srdcia i spoločenský škandál, no aj sebapoznanie a pochopenie... Príbeh lásky a hodnôt odkrýva vzťahy medzi spoločenskými vrstvami Anglicka 18. storočia. Jane Austen sa pohybuje na hrane komédie a vážnosti, jej vtipné postrehy prezrádzajú bystrú a nemilosrdnú pozorovateľku. Román bol v roku 2005 sfilmovaný v hlavnej úlohe s Keirou Knightley. Proste jednoducho odporučujem túto knihu tým, ktorý majú radi romantiku a pri takejto knihe aj vypustia slzicku. Je to niečo pre slabšie a krehkejšie srdiečka. :)
Všetky komentáre (29)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x