bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Môj receptár

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.05.2024 03:49

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Môj receptár

Slávna umelkyňa a dizajnérka Debbie Mumm vám ponúka pohľad do zákulisia svojho čarovného sveta farieb. Ľudia na celom svete oceňujú jej pozoruhodný zmysel pre detail, ktorý môžete obdivovať na rozličných výrobkoch z jej dielne.

Z anglického originálu Home Cooking: Recipe Keeper (New Seasons) preložila preložila Sára Moyzeová.

Detaily o knihe

Názov: Môj receptár

Originálny názov: Home Cooking

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

receptár (Petra, 21.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi praktický receptár, som s ním veľmi spokojná, uvažujem o kúpe ešte jedného - ako špeciálneho úložiska pre moje zdravé recepty, nech ich mám pekne a prehľadne usporiadané pokope. Receptár je veľmi vkusne ilustrovaný,tiež prehľadne rozdelený do jednotlivých kategórií ako múčniky, polievky..pre mňa dosť málo listov na písanie receptov, teraz si pomáham klasickými papiermi a dierkovačom. V balení bol tiež praktický blok/ poznámkovač na chladničku a magnetky. Určite milý darček pre všetky dámy, čo trávia veľa času v kuchyni,skúšajú kopec receptov z internetu a potrebujú ich prehľadne uložiť. Na moje prekvapenie ma ešte nejaký tu vo výpredaji počkal, za tú cenu určite neváham...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ako upiecť čajové pečivo

– Existuje niekoľko druhov čajového pečiva: tyčinky, kolieska, zmrazené, rolky a vykrajované. Tieto druhy sa od seba líšia nielen tvarom, ale aj konzistenciou cesta, z ktorého sú pripravované.
– Pred pečením vytiahnite z chladničky maslo, pokrmový tuk a termizovaný smotanový syr, aby sa zohriali na izbovú teplotu a trochu zmäkli.
– Čajové pečivo sa upečie rovnomerne, keď plech uložíte na strednú koľajničku v rúre. V prípade, že rozvod vzduchu vo vašej rúre nie je rovnomerný, plech v polovici pečenia obráťte.
– Rozohrejte rúru na požadovanú teplotu približne 15 minút predtým, než do nej vložíte plech s pečivom. Aby sa pečivo rovnomerne upieklo, do rúry vkladajte vždy len jeden plech. Plech by mal byť umiestnený asi 5 cm od okraja rúry, aby mohol vzduch v rúre prúdiť rovnomerne.
– Ak je v rúre viac ako jeden plech s pečivom, počas pečenia plechy na mriežkach striedavo vymieňajte.
– Zvyšné cesto vydrží v chladničke až 2 týždne, v mrazničke dokonca až 6 týždňov. Cesto zabaľte a nezabudnite ho označiť dátumom spotreby.
– Ak používate ten istý plech na viacero várok, nechajte ho úplne vychladnúť predtým, než naň poukladáte ďalšie pečivo. Cesto by na horúcom plechu zmäklo a začalo sa roztekať.
– Väčšina čajového pečiva sa upečie pomerne rýchlo, takže ho treba pravidelne kontrolovať, aby neprihorelo. Najskôr ho skontrolujte po minimálnej dobe pečenia a potom v krátkych pravidelných intervaloch. Podľa návodu v recepte kontrolujte, ako má vyzerať po upečení.
– Farebný cukor, perličky a rôzne ďalšie ozdoby sú zábavnými pomôckami na ozdobenie čajového pečiva.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x