bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tieň noci

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Príbeh čarodejnice (2.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tieň noci

V predchádzajúcom diele Príbeh čarodejnice sa oxfordská vedkyňa Diana Bishopová a vzdelaný upírí genetik Matthew Clairmont, dve nadprirodzené bytosti, ocitli uprostred boja o stratený začarovaný rukopis Ashmole 782. Napriek odvekému tabu sa navzájom priťahujú a pri objavovaní čarami spútaných Dianiných schopností sa spoločne vydajú na cestu v čase.
Druhá kniha trilógie zavedie Dianu a Matthewa do alžbetínskeho obdobia v šestnástom storočí. Nádejná čarodejnica sa zoznámi nielen s členmi mysterióznej Školy noci, ale aj s mnohými ďalšími historickými osobnosťami. Stretnutia s dávnou minulosťou sú miestami až bolestné, no Diana sa nevzdáva a tvrdošijne hľadá niekoho, kto by jej pomohol nájsť kľúč k porozumeniu čarodejníckeho dedičstva. S Matthewom pritom usilovne pátrajú po Ashmole 782, no keď sa okolo nich začne sťahovať sieť temnej minulosti tisícpäťstoročného upíra, vydajú sa na úplne odlišnú cestu.
V Tieni noci Harknessová opäť spriada bohatú a skvostnú tapisériu utkanú z alchýmie, mágie a histórie. Ľúbostný príbeh plný krvi, vášne a zauzlených vlákien minulosti prináša v zaujímavo vykreslenej časovej slučke strhujúci čitateľský zážitok.

Z anglického originálu Shadow of Night (Viking, USA 2012) preložil Martin Štulrajter.
Verše preložila Jana Kantorová-Báliková.

Dostupné verzie titulu

Tieň noci Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Tieň noci

Originálny názov: Shadow Of Night

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super trilogia (Zuzana, 15.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
U mna trilogia prekonala osial Twilight :) Pribeh ma hlavu a patu krasne napisane. Boduju u mna kamaratsva nadprirodzenych bytosti, ale co mi Najviac ucarovalo bola carodejnica a jej carovanie:) naozaj moja predstavivost sa pri citani vyblaznila:) Dakujem:)

Dotlač 1. dielu (Alena, 15.3.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Celá séria je absolútne skvelá, ale momentálne už na trhu vôbec nie je 1. diel, veľmi rada by som celú sériu kúpila ako darček (a nielen jednému človeku), ale jednotka sa nedá zohnať. Nemohol by Ikar urobiť dotlač? Verím, že by sa kompletná séria dobre predávala.

Najlepsie co som kedy citala (Denisa, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je asi najlepsia seria aku som citala. Velmi zriedkavo sa stane ze druhy diel je este lepsi ako ten prvy. Pocas citania u mna prebehli snad vsetky emocie a je tak prepracovana ze som z nej naozaj padla na zadok. Pri kazdej kapitole som vyskakovala zo stolicky a krutila hlavou, ako je mozne ze ked si clovek uz aj mysli, ze vie o co ide, spisovatelka ho stale prekvapi niecim novym. Milujem ked mam pri citani zimomriavky a tato kniha mi ich skutocne dopriala az, az... urcite odporucam precitat a nemozem sa dockat poslednej casti. Krasny slnieckovy den prajem ;-)

Tieň noci – táto kniha si zaslúži byť čítaná (Ivanka, 22.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to asi pravdepodobne najlepšia séria kníh, aké som kedy čítala. Po prečítaní prvého dielu Príbeh čarodejnice som netrpezlivo očakávala tento druhý diel. Príbeh ma rýchlo vtiahol do deja a nedokázala som sa odtrhnúť, kým som neprečítala poslednú stranu. :) Autorka skvelo spracovala vynikajúci námet a jej postavy majú tiež dobre prepletené osudy, čo sa mi páčilo. Kto by nechcel cestovať v čase však? Už len ten námet zaručuje knihe dychtivých čitateľov. Niektoré strany človek len preletí pohľadom, pretože v istých častiach to Deborah mierne komplikuje. Ale tak nejak mi aj táto malinká chybička krásy neprekáža, len ma utvrdzuje v tom, že je to jedna z TOP kníh, aké som čítala- mám z nej fascinujúci a strhujúci zážitok. Je v nej dokonale opísané historické miesto tak, aby ste uverili, že ste tam naozaj boli. Hoci v tomto diele sa mi už miestami zdalo tých opisov až moc (keby ste náhodou nevedeli, aký mať pocit z alžbetínskych uterákov, dozviete sa to tu! :-D). Páčilo sa mi hlavne Dianine učenie sa, jedno jej kúzelné a dojímavé stretnutie v minulosti a tiež hlavne koniec, ktorý parádne vygradoval dej do dlho očakávanej poslednej knihy série. Niekto pribudol, o niekoho sme prišli. Autorka sa krásne vracia z minulosti do súčasnosti a ja už sa neviem dočkať záveru trilógie. Rozhodne odporúčam, hlavne náročnejším čitateľom, ktorí majú radi fantasy / mystery, ale chcú dospelejších hrdinov a prepracovanejšie zápletky ... a teším sa na tretí diel, snáď čoskoro vyjde. Takže zhrnula by som to takto - v jednotke nás autorka navnadila na všetko, čo príde, načala si dej. Dvojka je plávanie v tom, do čoho sa postavy namočili a príprava na hlavný boj. No a ten sa odohrá až v trojke, takže sa neviem dočkať! V každom prípade odporúčam, i keď treba mať zo začiatku trpezlivosť, Deborah vás nesklame!

otaska (MAJA, 10.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
kedy bude 3 cast ?

pre náročných (Zuzana Buranská, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj ked ma nechytila za srdce hned od prvej strany rozhodne som urobila dobre že som ju neodložila na poličku. Po pomalom začiatku rýchlo nabrala grády, sleduje originálny príbeh - velmi nepredvídatelný a drží v napetí do poslednej stránky. Minulost prítomnost či budúcnost , každý si vnej nájde niečo svoje.

Tieň noci (Nikola Zajíčková, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Síce to nie je žáner kt. som bola zvyknutá čítať ale môžem povedať, že naozaj skvelá knižka. Dobre sa mi čítala a obdivujem autorkinu fantáziu. Už sa teším na 3. a zároveň poslednú časť keď všetko vyvrcholí :)

Super (Barbora, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha! Super pohľad na minulosť...:) Postavy sa pekne rozvinuli :) Fantasty skôr pre starších.

prosím info (Ž. Síkorová, 17.2.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Pripravujete vydanie 3. časti? Kedy? Ďakujem

Odpoveď (Bux.sk, 28.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, potešíme vás, tretí diel bude, avšak presný termín vám zatiaľ nevieme povedať.

Zvedava,nedockava (MAJA, 2.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
KEDY BUDE POKRACOVANIE?

Tieň noci (Lucia Vajsová, 23.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Prvá časť začínala dosť nezáživne a hrala som sa s myšlienkou, že ju odložím spať do police. Potom sa rozbehla tak, že som sa nevedela od nej odtrhnúť, kým som ju celú nedočítala. ...od vtedy som sa nevedela dočkať a pravidelne som kontrolovala kedy konečne vyjde dvojka. Vyšla a nesklamala. =)

Podľa mňa prepracované dielo (Emily, 20.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvá časť, Príbeh čarodejnice sa ukončila tak zvláštne, že som to nedokázala prijať, alebo pochopiť. Ale nakoniec, ide o príbeh s nádychom sci-fi, nie? A ta sa na to aj pozerám. Ach, kiežby som aj ja vedela cestovať v čase ako Diana. Predstavte si, žeby ste mali možnosť stretnúť sa s niekym z minulosti, čo všetko by ste mu chceli povedať (čo ste nestihli), ale musíte si pamätať, že môžte povedať iba toľko, aby to neovplyvnilo budúcnosť. Vynikajúci námet, dobre prepletené osudy. teším sa na pokračovanie

Konečne dvojka! (Nika, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Konečne po dlhom čakaní prišiel ten radostný čas kedy v rukách držím pokračovanie tohto neuveriteľne krásneho príbeho! Stršne sa teším, že som si ju mohla pridať do svojej knižnice. Je perfektná tak ako aj jednotka! :)

tieň noci (Terézia Kandráčová, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako jednotka ani dvojka nesklamala. Som z tej knihy nadšená a tak isto aj štýlom akým to autorka písala. Môžem len odporúčať.

:) (md, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Strasne som sa tesila na pokracovanie prvej casti. Aj ked som zatial len na zaciatku pokracovania, autorka nesklamala :). Tazko sa mi vecer kniha odklada z ruk, no spat sa musi. Okrem toho, kedze neovladam francuzstinu, o to viac ma potesili tentokrat aj predklady :).

Skvelé pokračovanie (Zuzana V., 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvú knihu som čítala 6 dní, pokračovanie, čiže Tieň noci som čítala 3 dni a z toho som dokopy spala 10 hodín v noci, pretože som sa od nej nevedela odtrhnúť. Zaujímavé postavy ma veľmi milo prekvapili. Odporúčam pre nadšencom sci-fi.

Tien noci (Alena, 5.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako ma očarila jednotka ,tak ma nesklamala ani druha čast serie.Ten kto ju začne čitat,tak neprestane kym nebude na konci.Je fakt super.
Všetky komentáre (18)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Mágia sa začína túžbou. Slová prichádzajú oveľa, oveľa neskôr,“ vysvetľovala starena. „Dokonca ani spriadači nevedia vždy zredukovať zaklínadlo na niekoľko veršov, ktoré môže použiť iná čarodejnica. Niektoré spradené zaklínadlá sa vzpierajú bez ohľadu na to, ako veľmi sa usilujeme. Sú určené výhradne pre nás. Preto sa nás tak boja.“
„Začína sa to neprítomnosťou a túžbou,“ zamumlala som. Minulosť a prítomnosť sa zase raz zrazili, keď som zopakovala prvý verš z básne pripojenej k strane z Ashmola 782, ktorú kedysi niekto poslal mojim rodičom. Tentoraz som neodvrátila zrak, keď sa kúty rozjasnili a modrá a zlatá farba osvetlili prach a smietky v tieňoch. A videla to aj Goody Alsopová. Matthew so Susannou sledovali naše pohľady, no ani jeden z nich nevidel nič zvláštne.
„Presne tak. Vidíte, ako čas prežíva vašu neprítomnosť a chce vás späť, aby ste sa začlenili do svojho bývalého života.“ Zažiarila od radosti a tleskla rukami, akoby som jej ceruzkou nakreslila obzvlášť pekný obrázok domu a ona si ho plánovala vystaviť na dvere chladničky. „Samozrejme, čas na vás ešte nie je pripravený. Keby bol, modrá by bola oveľa jasnejšia.“
„Rozprávate, akoby sa mágia mohla kombinovať s čarodejníckym remeslom, no ony sú oddelené,“ upozornila som ju zmätene. „Čarodejníctvo používa zaklínadlá, mágia je zdedená moc nad živlami, ako sú vzduch či oheň.“
„Kto vám nahovoril takéto nezmysly?“ Goody Alsopová si pohŕdavo odfrkla, Susanna sa tvárila zdesene. „Mágia a čarodejníctvo sú iba dve cesty, ktoré sa križujú v lese. Spriadačka dokáže stáť na krížnych cestách, jednou nohou na každej z nich. Môže zastávať miesto medzi nimi, kde sú mocnosti najsilnejšie.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x