bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Divergencia

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Divergencia

Chicago, ďaleká budúcnosť. Beatrice Priorová žije v spoločnosti rozdelenej na päť frakcií. Na rozhodovacej ceremónii si všetci šestnásťroční vyberajú frakciu, ktorej zasvätia zvyšok života. Beatrice má len dve možnosti: zostať so svojou rodinou, alebo ju navždy opustiť, aby mohla byť sama sebou. Rozhodnutím napokon prekvapí všetkých vrátane seba. Zmení si meno na Tris a usiluje sa obstáť v tvrdej konkurencii, aby si vybojovala miesto v novom živote. Hľadá skutočných priateľov a zamotáva sa do vzťahu s chvíľami neodolateľným, inokedy neznesiteľným chlapcom. Keď Tris objaví sprisahanie, ktoré môže zničiť jej navonok dokonalú spoločnosť, záhadná schopnosť jej buď pomôže zachrániť ľudí, ktorých miluje, alebo...

Detaily o knihe

Názov: Divergencia

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Srdcovka (Majka, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedno rozhodnutie, ktoré ma zmení. Ostať s rodinou alebo odísť, i keď všetci to budú vnímať ako útek? - Áno, takto to začína a Tris si vyberá voľnosť, túžbu po slobode, vyberá si voľbu srdca. Ale ešte netuší ako sa to celé skomplikuje. Tris je úžasná postava, jej charakter sa mi stále páči, i keď knihu som čítala už mnohokrát. Vždy s ňou viem súcitiť a vždy viem, že jej voľba je tá správna. Tris mám rada, priznávam. Štvorka, má tiež niečo do seba. Páčil sa mi, už od začiatku no a potom na konci to vyvrcholilo. Chémia medzi nimi počas tréningu bola riadne cítiť! Ich príbeh má mnoho nástrah, má mnoho ľudí, ktorí stoja na druhej strane a sú proti nim. Ale oni majú jeden druhého, tajomstvá (samozrejme) a priateľov, na ktorých sa môžu spoľahnúť. Čítať ich príbeh je dobrodružstvo. Každý jeden okamih som prežívala s nimi, bola som tam. Každú jednu voľbu, ktorú spravila Tris som tam bola pri nej. Keď spomínala na ľudí, ktorých stratila, plakala som. Táto kniha je pre mňa srdcovka. Tento re-reading som si neskutočne užila. Milujem túto dystopickú sériu! Tento fiktívny svet, stvorený autorkou!

Úžasná kniha (Lenka Koščová, 7.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si prečítala až po tom, čo som si pozrela film, ale musím povedať, že kniha je o 100% lepšia ako film. Hoci doteraz som takýto typ kníh nemala rada, túto knihu doslova milujem.

Úžasné čítanie (Lucia Bobancová, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá a pútavá kniha :) Predčila moje očakávania. Fantastický príbeh, ťažké rozhodnutie - kráčať s davom, alebo sa odlíšiť? Kniha plná zvratov a prekvapení. Už sa teším na pokračovanie :)

Nové, zaujímavé, originálne! (Lenka Boriková, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Touto knihou som úplne nadšená :) ... fakt môžem povedať, že je úžasná :)..Príbeh je úplne iný, než na aké sme zvyknutí.. Dej z buduúcnosti.. no áno nič nové ale takto prevedené je to fakt super!!... A film sa im tiež podaril :)..No keď som videla trailer na Rezistenciu a bol tam lietajúci dom (čo v knihe vôbec nebolo) potvrdzujem heslo- Kniha je lepšia ako film!! a zvlášť táto prvá časť je dokonalá... A povaha Tobiasa ma zvlášť uchvátila :)... Ten, kto má rád fantasy určite nič nepokazí touto "knižnou hviezdou" :)

6+4 (Klaudia Petríková, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha nás preniesla do úplne iného sveta kde ľudia žijú úplne iným spôsobom ako my. Bol to fascinujúci príbeh 16 ročného dievčaťa ,ktoré sa vzdá svojej rodiny aby našla sama seba. Pri tom hľadaní zistí ,že nie je taká ako jej vždy tvrdili je proste výnimočná. Je to neodolateľné čítanie hlavne keď tam narazí na úžasného chalana.Odporúčam Vám to prečítať ,keď začnete už sa odtoho nebudete vedieť odtrhnúť.

Obrovské prekvapenie (Michaela Dúcsová, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čestne priznávam, že som túto sériu statočne ignorovala odkedy vyšla. Mám rada knihy tohto typu, dokonca mi nevadí ani že je pre young adult, ale nejako som nevedela prísť na chuť téme. Dokonca som si nedávno aj trailer na film pozrela a nič. Absolútny nezáujem. O to viac som prekvapená, že som ju včera poobede požičala z knižnice (nemala som čo čítať, tak som jej dala šancu) a za niekoľko HODÍN ju zhltla. Už veľmi dávno som nič neprečítala v tak rekordne krátkom čase. Dej sa zbytočne nenaťahuje, nie je plný zbytočnej vaty, ktorá ma nebavila na niektorých knihách v tomto žánri. Dej gradoval od prvej strany, stále sa niečo dialo, a často to bolo fakt drsné. Vypichnuté oči, skákanie z vlaku, skákanie do jám, ktorým človek nevidel koniec, bitky, manipulácia s ľuďmi... Svet, ktorý autorka vytvorila je desivo reálny, spoločnosť rozdelená do frakcií (Neohrozenosť, Otvorenosť, Harmónia, Informovanosť a Sebazaprenie), všetko to do seba zapadá, až to núti čitateľa rozmýšľať, do ktorej frakcie by sa hodil on sám. Ktorú by si vybral. Hlavná postava, napriek tomu, že má len 16 rokov mi neliezla na nervy, ako niektoré v iných knihách v tomto žánri. Nehrala sa na majsterku sveta, práve naopak, jej správanie a konanie ma často prekvapovalo. Podobne ako samotný príbeh, ktorý je teda dobre premakaný. Nielen po vizuálnej stránke, ako svet vyzeral, ako chodili ľudia z jednotlivých frakcií oblečení, ako sa správali... Ale príbeh núti premýšľať, uvažovať. Prekvapovalo ma, keď kandidátov nechali biť sa medzi sebou, aby ukázali svoju silu a schopnosti, ako v simuláciách presne nastražili každému také fóbie aké človek mal a sledovali, ako si s nimi poradil... Hra so slovíčkami je často fascinujúca. Ako napríklad v scéne, kedy kandidát spácha samovraždu a tréner ho vyzdvihuje ako statočného, ako hrdinu, pričom len hlavnej postave skrsne v hlave myšlienka, že je to zbabelosť, nie odvaha. Psychológia postáv a celkovo deja je na vysokej úrovni. Príbeh zároveň dáva možnosť zamýšľať sa nad svetom a spoločnosťou ako takou. Nad tým, ako sa aj dobré úmysly dokážu úplne pokriviť, keď si ich vyložíte po svojom... Knihu hodnotím vysoko pozitívne ako veľké prekvapenie na začiatok tohto roka. A som veľmi zvedavá na dvojku.

Geniálny dystopický príbeh (Zuzana Ľudvikomvá, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Divergencia ma neskutočne prekvapila. Áno, aj ja patrím medzi tých nadšencov, pretože sa mám z čoho tešiť. Divergencia bola premyslená, plná akcie, napätia, skvelej hlavnej hrdinky, charakterov a celkovo dobrá po všetkých stránkach deja. Tých pár miest, ktoré boli viac menej trochu o ničom dokážem prehliadnuť a s konečným rozhodnutím knihu pochváliť. Odporúčam každému, kto sa tiež zamýšľa nad našou budúcnosťou, pretože aj takáto môže byť.

**************** (Marta Piňáková, 25.9.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Za tri dni prečítané všetky tri knižky. Vynikajúce. Tuším sa mi táto séria páčila ešte viac ako Hry o život. Na konci mi vyšli slzičky, ale nemôže skončiť všetko ako v rozprávke. :-)

<4 (Ema, 1.6.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Ten príbeh je úplne úžasný. V knižke sa rýchlo dostanete do deja,len vo filme je to trochu popletené ,ale aj tak super <3 :3 <4

Lepsie ako Hunger Games (violet, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorkina prva kniha.Ze waw!!!Uzasna dystopia.Napatie,akcia,boj,laska...Tris a Tobias su perfektny par.

FAKT! (Kamila Horváthová, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
tuto knihu som precitala nedavno. naozaj na nadchla. Je plna niektorych neocakavanych veci. ja som bohuzial nemala toto stastie nevedomosti, kedze mi spoluziak precital koniec. stacilo pocut jedine meno a uz som to vedela. co uz. :) snad vy nebudete mat tu smolu.. preto! prosim necitajte si zaver dopredu! ;) naozej. pokazi vam to.

Divergencia (Mária Ngová, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha vo mne vyvolala úžasné pocity. Chcelo sa mi smiať a zároveň plakať, bola som úplne nadšená. Prečítala som ju za dva dni a čítala som ju cez prestávky v škole a dokonca aj cez hodinu. Naozaj úžasné dielo.

Uzasne !! (Petra Šurinová, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uzasna kniha, kupila som ju pre kamaratku ale musela som si ju precitat, tak som sa do nej dostala ze som ju doslova zhltla za den,dej je uplne uzasny s naznakom romantiky, uz som precitala aj dalsie dve knihy ktore boli rovnako uzasne, kniha ma naozaj dostala a je to jedna z najlepsich knih ake som kedy citala urcite odporucam :)

Divergencia (Zuzana Štofaníková, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Divergencia je uplne super kniha :) Prečiala som vela knih ale tato je super čitala som aj 2. aj 3. ale tato sa mi zdala uplne najlepsia. Je to ine ako niektore knihy v dnesnych casoch a preto je to take jedinecne. Odporucam vam si ju precitat :D

Minirecenzia (Adriana Benšová, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha tiež plná emócii. Ľúbim ju tiež tak veľmi ako Hry o život. Podľa mňa skoro vôbec nie je ako Hry o život. Je tam úplne iný život a prostredie. Autorka je ešte celkom mladá, ale tým sa nenechajde odradiť. Napísala úžasné dielo, ktoré si zamilujete. Asi sa tam viac zaujímala o lásku, ako v Hrách o život, ale od prečítaní tejto kníšky som sa s stala závislou na čísle 4 :3 hneď je matika zábavnejšia :D ale ten koniec série som síce vedela aký bude, ale aj tak som revala.. :( :(

Fanúšikovia fantasy a sci-fi pozor ! (Rebeka Guttmannová, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bomba ! Už dlhú dobu som nečítala tak dobrú knihu ako je táto. Vlastne neviem či som vôbec ešte niekedy čítala tak dobrú Knihu(áno s veľkým K). Môžete si myslieť, že je to "kopírovanie" Hunger games (inak tiež celkom fajn kniha)ale ste na veľkom omyle ! Dej je originálny s množstvom nečakaných zvratov a dokonalým usporiadaním a premyslením. Popis knihy na jej zadnej strane vás pravdepodobne veľmi neohúri,priznám sa - mňa tiež veľmi nenadchol. Nechcem podávať žiadne "spoileri" takže poznamenám už len hlbokú poklonu autorke a malé varovanie - Ak tú knih raz otvoríte, už ju nezavriete !

Divergencia (Ivana Šrameková, 5.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Aj keď podľa popisu je to kniha príšerne podobná Hunger Games, po prečítaní sa moje názory trochu líšia. 1) Kniha je písaná celkovo dosť jednoduchým štýlom, ktorý nebol zlý, ale páčil sa mi o čosi menej než štýl Suzanne Collins. 2) Zaujímavý svet. Ukazuje, ako sa dá s ľuďmi manipulovať a po prečítaní Experimentu je taktiež vidno, kde nás dokážu dostať technológie (pričom nie vždy je to dobré - experiment s ľuďmi). 3) Je to tu oveľa viac zamerané na ľúbostnú časť než Hunger Games. Celkovo sa mi kniha veľmi páčila a aj keď podľa mňa na Hunger Games nemá, príbeh je veľmi zaujímavý a pútavý. ****

Divergencia (Dominika, 3.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
úžasná kniha, chytila ma od úplného začiatku..dobrý mix scifi príbehu a príbehu lásky, priateľstva ale aj zrady...Knihu som prečítala jedným dychom a musela som si ísť kúpiť aj jej pokračovanie...Na to, že to písala mladá autorka, čo má len 24 rokov, tak sa jej podaril veľmi dobrý kúsok.

Musíte si to prečítať (Martina Kuchtová, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si hneď zamilovala, doslova som ju zhltla. Séria je naozaj pútava, spočiatku ma odradzoval názov, no nakoniec ma upútal dej, a preto som sa rozhodla ju predsa len kúpiť a som rada, že som to riskla.

Super (Barbora, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihu som videla super recenzie a tak keď som mala čas v kníhkupectve začala som ju čítať :) A nevydržala som a musela som ju proste prečítať.Táto kniha vás nenechá spať !

Ani neviem, čo povedať... (Terézia Slašťanová, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som začala čítať v kníhkupectve len tak od nudy. Prečítala som zopár kapitol a odišla. Potom mi došlo, že celý deň nemyslím na nič iné, tak som sa tam znova vrátila, zas čítala až som si ju napokon kúpila a spou s ňou aj jej pokračovania. Je to jednoducho úžasné!! :D Dej ma úplne pohltil, čítala som to ako divá a myslím, že je to veľmi dobre premyslené aj všetko okolo toho... Jednoducho dokonalé :)

UŽAS (Alexa, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporúčala by som celú sériu od Veronici roth. Hneď od prvej prvucickej strany má zaujala. Je len malo kníh ktoré to dokážu. Ešte som necitala poslednú časť. Ale neviem sa dočkať. To ako autorka dokáže vyjadriť danú situáciu ako by ste tam naozaj boli je neskutočne. Občas som mala aj zimomriavky aj slza vyskočila. Zbožňujem takýto zaner kníh, kde je napatie, romantika a nie je tam trápny romantický trojuholník, ako v 90% romantických kníh. Je to niečo nové a originálne. A ďakujem autorke že vytvorila svet pre nás knižných závislákov

môj názor? (čoskoro) SFILMOVANÝ BESTSELLER (Kristína Hanicová, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je treba povedať že po prečítaní knihy Hry o život som si myslela, že sa ťažko nájde niečo čo by ma uchvátilo ešte viac. No táto kniha ma prekvapila, a ako vidím podľa úspešnosti, nielen mňa. Prečítala som ju v rekordnom čase - jeden deň. Táto kniha je jednoducho geniálna, zo všetkého je tam trochu - napätie, romantika... Hlavnú hrdinku Tris som si veľmi obľúbila, pretože hlavné postavy bývajú väčšinou dokonalé, krásne, múdre... No Tris tam samú seba popisovala ako nezaujímavé dievča, ktoré neoplýva priveľkou krásou a dokonca svoju výšku popísala nasledovne - krpatá ako decko. Takisto jej nie hneď všetko dopne a nevie sa ani moc byť. Druhý hlavný hrdina - Štyri - tiež nie je dokonalý, no predsa dokázali veľa. Kniha ma v každej časti prekvapovala a skončila dobrým otvoreným koncom, takisto ako dvojka. Ešte stále sa rozhodujete či si ju kúpiť? Tak si môžete najskôr počkať na film ktorý ma premiéru 21. 3. 2014 s úžasným obsadením, a kvalitu filmu je vidieť hneď na prvý pohľad. Je jasné že z toho bude úspešný trhák, ktorý priláka ešte viac čitateľov. :)

:) (Michaela Pavľáková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kúpu tejto knihy neľutujem. Zhltla som ju za necelé dva dni. Nevedela som sa od nej odtrhnúť. Kniha je písaná štýlom, ktorý mi vyhovuje. Nechýba tam napätia a ani romantiky :)

Perfektná (Ivana Hudáková, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neuveriteľná kniha! Klobúk dolu pred spisovateľkou, jej obrovským talentom a predstavivosťou. Nechce sa mi veriť, že toto je naozaj jej prvotina! (Wow) Kniha ma úplne pohltila a nemohla som sa od nej odtrhnúť, prinútila ma čítať ju do neskorých nočných hodín a odložiť až vtedy, keď som odpadávala od únavy. No hneď ráno som opäť musela pokračovať v čítaní, pretože som nemohla myslieť na nič iné iba na to, ako sa dej bude ďalej vyvíjať. Autorka vytvorila perfektný dystopický svet, plný akcie, napätia a zaujímavých postáv. Sú tam tak napínavé časti, pri ktorých mi srdce až búšilo. :) Takže rozhodne si ju prečítajte nesklame Vás :)

úžasná kniha (Andrea, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mňa jedna z najlepších kníh, aké som v poslednej dobe čítala! Nechýba napätie, akcia ani prekvapivé zvraty. Síce je potrebné prehrýzť sa trochu nudnejším začiatkom (ktorý je však potrebný na vykreslenie "nového" sveta, v ktorom sa príbeh odohráva), ale potom sa od knihy už neodtrhnete ani na chvíľu!

Taká netipycká lovestory (Veronika, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po dlhej dobe, som narazila na ďalší dystopický román, kniha ma zaujala a počula som na ňu samé kladné ohlasy. Tak som sa ju rozhodla kúpiť a neľutujem. Dej a štýl písania je zrozumiteľný aj pre dospelých aj pre dospievajúce publikum. Začína dej v dystopickom Chicagu, kde je vykreslený Beatricin život, ktorý nevie prijať. Má to hačík blíži sa deň kedy sa má rozhodnúť rozhodne sa tak ako sa od nej očakáva alebo nie? Rozodne sa žiť búrlivý život aj za cenu straty rodiny? Alebo bude radšej šedá myška pomáhajúca druhým? Počas príbehu sa vykresľuje jej nový život , prechod iniciáciou, až po záverečné skúšky.Naučí sa novému životu, a nechá svoje pôvodné zvyky za sebou? Počas iniciácie spoznáva nových ľudí. Najzáujimavejší je jej tréner Tobias. Inak nazývaný štvorka. Spočiatku vyzerá že medzi Tris a štvorkou nič nebude pretože to vyzerá že ju podceňuje a poňižuje , ale zdanie klame . Tri zisťuje že Tobias sa do nej zamiluje, lenže je neskoro a jej život sa rúca ako domček s karát. Jedna z frakcií chce napadnúť Odovzdanosť a pritom použiť ich samotných , členov Neohrozených. Zachráni ich alebo bude neskoro.? Hrozne sa mi páčilo na tejto knihe to , že to není typická lovestory , kde to medzi postavami iskrí hneď v prvý moment. Dystopia, kde nútia 16 ročného rozhodnúť sa mi príde trošku zvláštn až pritiahnutá za vlasy ale svojím spôsobom zaujímavé. Správanie postáv najmä Beatricinho / trisinho otca ma zarazilo najmä po voľbe nakoľko je to ich dieťa.. tak to čo urobil nemusel. Aj množstvo dojímavých momentov v knihe o to nebola núdza najmä u Trisinej mame ktorá sa zachová šľachetne. Na záver by som chcela podotknúť. Narozdiel od Hunger games, nám veronica priniesla niečo nové zvrátené ale zaujímavé čítanie, ktoré dokáže vtiahnúť do deja . Každému koho takýto typ románu fascinuje vrelo odporúčam.

W.O.W (Martina Fraňová, 3.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu som náhodou narazila. Zaujala ma hlavne nezvyčajným názvom, ktorý som zo začiatku nechápala ale v knihe som sa dozvedela čo to znamená a obálkou. Váhala som či si tú knihu kúpim. Nakoniec som si ju kúpila a patrí medzi moje obľúbené. Fascinuje ma hlavná postava Tris, ktorá spravila jedno rozhodnutie, ktoré jej zmenilo život. Zo začiatku krehké, slabé dievča, ktoré chcelo niečo dokázať. No potom sa z nej stala silná žena, ktorá je pripravená na život. Ako to už býva zamiluje sa do chlapca menom Tobias, ktorý má zvláštnu prezývku 4. Keď som začala čítať, ani neviem ako prešli 3 hodiny. Pri tejto knihe zabúdate na okolitý svet. Divergencia vás vcucne do jej sveta frakcií, klamstiev, láske a k neuveritelnému odhodlaniu prežiť a nevzdávať sa. Dúfam, že sa vám táto kniha bude páčiť tak ako mne.

Jedna z mojich favoritov (Barbara Kissová, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Divergenciu som prečítala kým som bola na dovolenke a chvíľami som sa cítila vinná, že sa knižke venujem viac ako tete, s ktorou som na tej dovolenke bola. Jednoducho som sa od nej nevedela odtrhnúť a teraz som už začítaná do Rezistencie, ktorá je rovnako úžasná a pútavá. Neviem sa dočkať tretieho diela !

Dokonalé ! :) (Romana Holíková, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aby som dala knižke 5 hviezdičiek, nestačí aby sa mi veľmi páčila a bola úžasná. Musí ma nadchnúť a upútať natoľko, že ma pohltí. A presne toto sa podarilo Divergencií. :) Autorka vytvorila perfektný, nový, premyslený dystopický svet, ktorý som v niektorých dystópiach v poslednej dobe postrádala. Stanovila pravidlá jej sveta tak, aby všetko správne fungovalo. Charaktery postáv boli vykreslené reálne, mali svoje vlastnosti, pocity, problémy a hlavne fóbie a strachy. Neskutočne sa mi páčili myšlienky a spôsoby na prekonanie strachu. Postavy mali svoju minulosť. Zo slabej Tris sa stala úžasná neohrozená bojovníčka :) Nechýbala ani láska a romantika, ktorá perfektne zapadla do deja a nebolo jej ani málo, ani veľa. Tak akurát. :) Štyri sa mi spočiatku nepozdával, ale ku koncu som si ho veľmi obľúbila a nemôžem sa dočkať, keď si prečítam Rezistenciu ! :)

S.K.V.E.L.É (Dia, 24.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Waw! Na knihu som počula iba samé dobré anotácie a tak som neváhala a kúpila som si ju. Horšie už bolo začať ju čítať. Niežeby som sa netešila, ale bála som sa, že budem od knihy veľa očakávať, keďže na ňu boli len pozitívne ohlasy. Čakala som asi tri mesiace odvtedy, ako som ju už mala doma v poličke. Nakoniec som zistila, že som sa nemala čoho báť. Divergencia je jedna z najlepších dystópií, aké som čítala. Je plná akcie, zaujímavých postáv a celkovo vytvára pútavý príbeh :) Veľmi sa teším na pokračovanie :) ♥ Tris a Tobias ♥

Skvelá dystópia (Alexandra Halmová, 13.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po sklamaní z určitých dystópii som sa trochu bála pustiť do ďalšej a čítanie som odkladala a teraz to ľutujem. Konečne kniha, ktorá ma od prvých stránok zaujala a už nepustila. Je veľmi osviežujúce, že hlavná hrdinka sa od začiatku neblázni za "nedosiahnuteľným" chalanom, prípadne sa nevie rozhodnúť medzi viacerými. Iste, ani tu vo vzťahu Tris a Štyri nechýbajú klišé, ale bez toho by to asi nebolo ono xD. Kniha ma naozaj rýchlo vtiahla, ani som si pri čítaní nestihla všimnúť, že svet v tejto knihe je nedotiahnutý, podstate vôbec nie je vysvetlené, ako všetko funguje. To je jediná malá výtka, možno v ďalších knihách? Mohlo by sa zdať, že je nudné, že vo väčšine knihy noví neohrození len prechádzajú tréningom a niečo sa stane až ku koncu, ale prekvapivo som sa nenudila. Kniha je napísaná veľmi dobre, nevedela som sa od nej odtrhnúť.

Prekvapenie! (Maťa, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihu som počula samú chválu, nielen na knižných blogoch a preto asi nie je veľkým prekvapením, že som neodolala, a proste MUSELA si ju prečítať. kniha proste prevysila vsetky moje ocakavania. rozhodne patrí k najlpeším knihám, aké som kedy čítala (a že ich nebolo málo!) určite odporúčam. A tiež aj Rezistenciu, tá bola tiež skvelá. Veronica proste písať vie ;) čo sa týka postáv, určite si zamilujete okamžite chalana menom Štyri, ktorý je úplne geniálny. A Tris patrí medzi to málo hlavných hrdiniek, ktoré nepijú krv :)

Like it! (Adriána Kozáková, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som kúpila s malou dušičkou, pretože som o nej počula len to najlepšie a bála som sa, že to všetko skazí môj dojem. Som rada, že som si túto knihu kúpila, pretože príbeh Trice je fascinujúci. V poriadku má 16 rokov a má sa sama rozhodnúť ako bude jej život vyzerať. K tomu sa pripletie tá vec, kedy mám predpoklad na viac frakcií a jej rodina o ničom nemôže vedieť. Keď si vyberie pre ňu najťažšiu vec, opustí svoju frakciu a nech sa páči, ale vlak nepočká... začína dobrodružstvo, ktoré zo začiatku nie je jednoduché, ale vyzerá mierumilovné. A potom sa to všetko skazí.. ako vždy a všade. Knihu odporúčam každému kto chce zakúsiť niečo iné ako v iných knižkách. Nepodobá sa to na Hry o život, predsa len - každý príbeh je niečim podobný inému, ale každý je originálny. :) Kupujte, je úžasná.

MINIrecenzia :) (Ján Hlodák, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha s trocha zvláštnym názvom "Divergencia" ma oslovila najme obálkou. :D No nie je pekná?... Ale dej knihy je oveľa lepší a strhujúci. V momentoch som mal pocit, že čítam skôr nejaký slabší horor ako sci-fi knihu. Príbeh Tris a jej skúšok do zaradenia ku Neohrozeným - jednej z 5 frakcií, ktoré usmerňujú žitie ľudí, je perfektne poprepletaný bojovými scénami, vraždami a aj trochou lásky, vás určite zaujme, pobaví a nedovolí vám spávať. Odvtedy, čo som dočítal trilógiu Hry o život som si nemyslel, že nájdem ešte nejakú knihu, ktorá by sa Hrám mohla rovnať. A predsa... Divergencia - pre mňa kedysi absolútne neznámi pojem, sa rovnako ako Hry o život vryla do mojej hlavy a pochybujem, že sa tá "rana" po nej ešte niekedy zahojí. Preto vám túto knihu odporúčam, rovnako ako som to robil pri Hrách o život. Keď chcete zažiť niečo úžasné pri čítaní obyčajnej knihy, odporúčam vám práve Divergenciu a jej pokračovanie Rezistenciu.

Super :) (Marianna, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vážne dobrá dystópia. Ani sa mi nechce veriť, ze je to debut tak mladej autorky. Ľahké spracovanie, pútavý dej od prvej strany po poslednú. Vrelo odporúčam prečítať. Rezistencia taktiež výborná...teším sa na tretiu časť.

Láska na 1. pohľad! (Evelin Kissová, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa číta sama od seba! Nevedela som sa od nej odtrhnúť! Je skvele spracovaná, má skvelý námet, je to vôbec 1 dystópia, ktorú som čítala a neľutujem, lebo odvtedy som zarytým fanúšikom tohto žánru. Svet je dobre prepracovaný, postavy skvelé, koniec neuveriteľný! Kniha sa veľmi dobre číta, má iskru a dobrú tému, určite ju odporúčam!

zaujímavé (miriama 212, 3.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od tejto knihy som popravde očakávala veľa a to mi aj dala. Veľmi sa mi páčila. Nádherný príbeh z budúcnosti, nádherné spracovanie, krásny spletiný a zaujímavý príbeh. V knihe ma zaujala myšlienka, že ľudia sú rozdelení podľa 5 cností do určitých frakcií (je to síce neobvyklé ale jedinečné). Trošičku mi táto kniha pripomenula trilógiu Hry o život, ale napriek tomu má svoju jedinečnosť a čaro. Krásne napísane a teším sa na pokračovanie :)

Skvelá (Ida Bírová, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi ma potešilo, keď som našla túto knihu. Ani neviem, čo ma zaujalo, asi obal a anotácia a už to išlo. Už bola v mojej pomaly sa rozrastajúcej knižnici. Skvelé napísané, napätie, iskrenie, veľa strán (a mohlo by byť a viacej). Nechcem to veľmi porovnávať, každá kniha je unikát, ale kto má rád Hry o život, určite sa mu zapáči aj táto. A aj jej pokračovanie. :)

Výborná knižka (Nikola Truongová, 23.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma vôbec nesklamala je úplne skvelá a ja ju môžem len odporúčať. Veľmi pekne je tam všetko dopodrobna a všetko. Dej je skvele napísaný :) ak pochybujete nepochybujte nad touto knihou :)

5 hviezdičiek nestačí (Ivana, 6.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hneď po dočítaní mi napadlo, že to je najlepšia dystópia akú som kedy čítala. Nemohla som uveriť, že to je prvá kniha autorky. Divergencia nám predstavuje svet v budúcnosti, ktorý je rozdelený na 5 frakcií a každý si ma zvoliť po dovŕšení istého veku tú svoju. V príbehu sa stretávame s Triss, ktorá má urobiť dovtedy najťažšie rozhodnutie jej života. Zostane s rodinou alebo pôjde za tým čo chce? Vtedy však ešte netuší, že ťažšie a dôležitejšie rozhodnutia ju len čakajú. Čerešničkou na torte bol Štyri, ktorý vždy dokázal prekvapiť. Divergencia je jedna z tých kníh, ktoré nechcete pustiť z rúk pokým ich nedočítate. Veď mne samej trvalo prečítanie len pol dňa, nedokázala som sa od toho odtrhnúť. Teraz už len netrpezlivo čakám na pokračovanie - Rezistenciu. Knihu by som odporúčala všetkým, ktorý milujú dystopické príbehy, ale aj tým, ktorý dystópiu v živote nečítali. Táto kniha Vás úplne chytí a Vy budete ďakovať, že žijeme vo svete kde máme svoju slobodu.

SUPER (Marianna Vojteková, 4.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu som si kupila po odporucani kamoskou, zacala som ju citat ze to asi nebude nic moc, buducnost ma nejako nebrala, az doteraz som skor citala historicke romany, ale toto ma pohltilo, skvele skvele, nebudem tu opisovat co bolo najlepsie, nech si to kazdy precita sam, tato kniha z to rozhodne stoji

skvela kniha (jaroslava fikarova, 1.7.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak tato kniha ma ma fakt ocarila v knihe je napatie az zabudate dychat a pritom neuveritelna ludskost. Usporiadanie sveta na frakcie v ktorych sa zavazujete spravat urcitym sposom a nesmiete sa pravat inak ako clenovia frakcii a pritom vydrzat neuveritelne a zvratene situacie a toto vsetko chcete ani nie od 17 rocnej dievciny a jej kamaratov. Musite sa rozhodnut ci zostanete so svojou rodinou a priatelmi alebo si vyberiete podla vasej povahy a toho co skutocne tuzite robit? Mnohi si vyberu svoju rodinu a umlcia v sebe individualitu. Preco sa svet rozdelil na politicke zriadenie piatich frakcii Sebazaprenie Otvorenost Informovanost Neohrozenost Harmonia a nuti mladych ludi si vyberat? nuz v tejto casti sa o tom vela nepisalo mylim ze autorka to necha nedopovedane. Kto je styri a preco sa tak vola? to budete musiet zistit. Prekona Beatrice- Tris vsetky prekazky aby sa stala plnohodnotnym clenom frakcie alebo skonci ako bezprizorna? Tato knia kladie mnohe otazky ale nie vzdy sa v tejto casti dockame odpovede. Ked citate knihu chce sa vam plakat s mnohymi vecmi nesuhlasite su vam odporne pocitujete strach hnev osamelost odvahu ale aj priatelstvo a lasku.... vydavatelstvo pise ze druha cast bude prelozena niekedy na jesen 2012 urcite si ju precitam pretoze prva cast bola jednoducho skvela

Distopia? (Anna Oravetzová, 25.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po akomsi výraznom boome distópii som sa mierne obávala, či to bude stáť za to. Knižku som začala čítať v angličtine, s miernou obavou, že je to ďalší zlepenec iných scifi-fantasy-distopii... Ale bola som prekvapená - príjemne. Kniha sa číta priam sama, keď ju načnete, skončíte až na poslednej stránke a ak vás medzi tým niekto vyruší, určite si neodpustíte podráždené mručanie... Aspoň tak to bolo u mňa, dej ma celkom vtiahol, to bludisko frakcii, príbehov, zvláštnych pravidiel a ilúzie budúceho mesta, čo stratilo niečo slobodné a liberálne... Zaujímavá kniha, rozhodne odporúčam.

Iba jedno slovo :Wow (Marianna Barčíková, 22.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Áno už som počula slová ako napr. : Podobné ako Hry o život. A teraz, po prečítaní knihy by som sa postavila pred ,toho kto to povedal a spýtala sa ,, A ty si slepý ? Tá kniha je Skvelá a nie ďalšia napodobenina Hier o život. Dobre nebudem vám tu hovoriť že kniha nemá nič z inými dystópiami spoločne, ale pritom sa mi zdá odlišná. Divergencia a Hry o život nie sú jedine knihy o tom čo by sa mohlo v budúcnosti stať. V inej knihe je smrteľným vírusom láska a inde vládnu upíry... Divergencia sa mi zdá byť dobrá lebo zobrazuje to čo je relatívne možné. Nie je to o tom ,že dievča sa prechádza , odvlečú ju a ide súťažiť o princovu priazeň. Nie! Všetci ( ak budeme brať teraz príklad len z Neohrozenosti -keďže tam sa odohráva väčšina príbehu ) sa tam mlátia a nejde o to či je to chlapec proti chlapcovi alebo chlapec proti dievčaťu. Svet vonku potrebuje ochrániť a nie pozerať sa naň cez ružové okuliare . Veronica Roth nám ukázala že v budúcnosti sa nemusíme vracať do ér zo širokými sukňami alebo do dôb úplnej chudoby. Ukazuje nám že stále platí zákon džungle : Silnejší prežije. To je môj názor na túto knihu. Určite ju do poručujem a keď ju dočítate budete chcieť druhý diel. To mi verte ja to poznám na vlastnej koži :D

Dystópia s veľkým D (Natália Šeligová, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Väčšina úspešných kníh sú zväčša knihy s dobrým názvom,veď povedzme si úprimne,kto bude v tejto dobe čítať niečo ako Babičkina šálka? Kniha musí proste zaujať už na prvý pohľad a verím tomu,že divergencia so svojím jedinečným názvom a perfektnou obálkou túto úlohu hravo zvládla. Kniha boduje na plnej čiare aj svojím dejom.Ten je zasadený do premysleného sveta plného zvláštnych hračiek budúcnosti a to najhlavnejšie-nikdy nestráca spád.Zodpovedne môžem potvrdiť,že klipkať vám oči nebudú ani v neskorých nočných hodinách a posledné strany nie sú vhodné pre ľudí s problémami so srdcom,pretože nervy budete mať doslova na dranc. Jediné nad čím sa občas človek pozastavil bolo niekedy doslova nelogické konanie hlavnej hrdinky,ktorá mala vybudované zásady,ktorých sa raz držala a raz nie.Je to však len malá chybička krásy na tejto takmer dokonalej knihe. Čo dodať bavili vás hry o život a dlho hľadáte podobnú knihu? Bohužiaľ tieto dve knihy nemajú spoločné asi nič okrem žánru dystópia.Ale ak máte naozaj radi skvelý dej,skvelé postavy a ešte lepšie vytvorený svet budúcnosti,investícia do tejto knihy sa vám určite vyplatí.

pekné čitanie (Veronika Ančová, 21.4.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Uprimne musim povedať, že som číala už aj lepsie knihy ALE - táto má tiež niečo do seba. Zo začiatku som si nevedela zvyknúť na rozdelenie ludí do frakcií, celé mi to prislo ako totalna volovina, ale potom sa to rozbehlo a ja som tu knihu doslova hltala stranku po stranke. na to, že tam vystupuju 17-18 roční hrdinovia, majú rozumu aj za 2 dospelých, sú vyspelejší ako dnesná mládež, zodpovednejší, rozumnejší... záver knihy /podla mojho skromného záveru/ až moc smutný a prehnaný čo sa týka obetovania - aj keď viem, že nemôžu prežiť všetci...

Fascinujúci príbeh (Veronika Kmeťová, 11.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veronica Roth napísala vynikajúcu knihu a ani sa mi nechce veriť, že má len 22 rokov a toto je jej prvotina. Musím sa priznať, že som bola na začiatku skeptická. Kniha bola na anglických blogoch vychválená do nebies, a ja, po niekoľkých sklamaniach, som ani nedúfala. Ale teraz som rada, že moje pochabé nohy ma zaviedli do kníhkupectva a môj neuhasiteľný chtíč ma prinútil kúpiť si ju. Je to fascinujúca, miestami krutá, ale naozaj, naozaj zaujímavá knižka. Autorka má neuveriteľný štýl. Nezaťažuje čitateľa nezáživnými opismi, ktoré dej nikam neposúvajú a spôsobujú len upadanie do kómy. Práve naopak. Dalo by sa povedať, že na každej stránke sa niečo deje. Keby som mala svoj dojem vyjadriť jedným slovom povedala by som, že je geniálna. Prečo? Pre všetko, pre nádhernú obálku, pre úžasne záhadný názov, pre nápad príbehu, pre nezadržateľný dej, ktorý sa valí ako dravá rieka až po vykreslenie postáv, ktoré sú naozaj reálne. Teraz, po prečítaní mám silné nutkanie vykríknuť: "Sem s druhou časťou a rýchlo!" Škoda, že si budem musieť chvíľu počkať (teda, aspoň na slovenský preklad), no rozhodne Vám môžem povedať, že Divergencia je po dlhej dobe naozaj vynikajúca kniha pre mladých dospelých.

Distopická Divergencia (Angelika Sebőková, 21.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super, a ešte raz super. Výborné dielo, vzhľadom na to, že autorka je mladučké dievča a kniha bola jej debutom, skladám klobúk dolu. Príbeh nás vnesie do budúcnosti, ktorá teda nie je ani zďaleka ružová. Rozpoloženie spoločnosti Vás núti zaškatuľkovať sa do jednej frakcie, ktorú celý život neopustíte a musíte dodržiavať jej pravidlá. Pričom sa očakáva, že si zvolíte tú istú frakciu, akú si zvolila aj Vaša rodina. Hlavná hrdinka má o svojom osude iné predstavy, a jej rozhodnutie bude mimoriadne nebezpečné. Teším sa na pokračovanie !

Druhé "Hry o život"? Ani náhodou! (Lucia Golianová, 23.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som si prečítala anotáciu, priznám sa, vôbec ma toto dielko nenadchlo. Na prvý pohľad to celé vyzerá ako taký vláčny odvar fantastických Hier o život. Napriek tomu mala však táto kniha na goodreads vynikajúce hodnotenia..tak som sa na ňu mrkla aj ja. A teraz sa musím ospravedlniť za predčasné závery a skeptický pohľad. Áno, je to svet z budúcnosti, je to dystópia, je to fakt zvláštne, miestami morálne zvrátené zobrazenie usporiadania mesta (no nechajte 16ročné decko, nech sa rozhodne čo bude "hrať" do konca života, či bude skákať z vlaku, alebo chodiť v sivom a byť "neviditeľné"). Ale nie, nie sú to Hry o život. Je to niečo kvalitou porovnateľné. Samozrejme, na pokračovanie treba čakať, teda si ešte neviem vysvetliť niektoré maličkosti (ČO sa vlastne stalo, že je potrebné toto usporiadanie? PREČO vlastne existuje divergencia a pod.), no určite si na to celé počkám. Vykreslené charaktery sú skvelé, hrdinka Triss - nerozhodná a prekvapivá, Štyri - vau! Dokonalý vývoj v deji, so skvelými zvratmi a prekvapeniami. Jednoducho jedna z tých, od ktorých sa neodtrhnete, kým ich nedočítate. A fakt, oplatí sa to :)
Všetky komentáre (50)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x