bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







To prejde

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 05.05.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: To prejde

Mladý novinár Boris je úplne obyčajný chalan, ktorý pracuje v malej redakcii uprostred hlavného mesta. Má milujúcich rodičov, citlivú kamarátku Sofi a skvelého kolegu Leoša, ktorého humor ho drží nad vodou počas vyčerpávajúcich spravodajských zmien.
V okamihu, keď nachádza svoju veľkú lásku, zasiahne do jeho života nečakaná tragédia a jeho usporiadaný svet sa rozsype na kusy. Ako sa vyrovná Boris s tragickou stratou? Aké tajomstvo ukrýva jeho krehká kamarátka Sofi? Kto je neznáme dievča z blogu, ktorého spoveď Borisom otrasie?

Detaily o knihe

Názov: To prejde

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Tak ľudské... až to bolí (Emily, 20.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po titule som siahla preto, že som už mala skúsenosti s iným dielom od autorky. S jej štýlom som stotožnená, je tak ľudský a prirodzený ako dýchanie. Prečítajte, nebudete ľutovať.

To prejde (Jara Hribiková, 28.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha by mohla byť pokojne úvodom do základov psychológie súčasného človeka v mladej, stále ešte nevyprofilovanej spoločnosti.Plastické vykreslenie jednotlivých postáv, ich postoje k životu, humor cez slzy a seriózne uchopenie spoločenskej témy, to všetko je zaznamenané čistým a úderným štýlom. Tá kniha má iba jednu chybu, nedovolí čitateľovi venovať sa každodenným povinnostiam, kým ju celú neprečíta. Dokonca ešte dlho po jej prečítaní v mysli ostanú rezonovať niektoré silné pasáže.

odporúčam prečítať si... (adam j. pallo, 3.2.2012) Odpovedať

Pri čítaní "To prejde" som sa zamyslel na mnohými vecami, ktoré by sa dali rozpísať minimálne do troch kníh. Tainová to bravúrne zvládla v jednej. Napriek tomu, že v To prejde sa objavujú opäť hlavní protagonisti z Je to inak, mami, Tainová narába s retrospektívou štýlom, že absencia čítania prvotiny ani v najmenšom nebráni čítaniu ďalších príbehov Borisa a Sofi. Kniha sa už nesnaží obhajovať homosexualitu, ale do popredia dáva vzťahy na pracovisku, medzi kamarátmi a iné (nebudem prezrádzať). Boris sa zamýšľa nad rozchodom rodičov, Sofi už na začiatku nepriamo naznačuje, že nebolo všetko v jej živote "ružové". Osoba Arona zas ukazuje, že aj gay môže byť napríklad akloholik, nevyrovnaný človek a nie iba promiskuitný zadkomil...To prejde je kniha, ktorú treba čítať s empatiou, všímať si ako krásne plynie dej, zasmiať sa nad veselým príhodami (napr. opis vyšetrenia ct hlavy), nehľadať za všetkým inakosť hlavnej postavy, ale brať ju ako rovnocenného človeka, ktorý je možno váš kolega, a ktorý by chcel mať aspoň z polovice také šťastie na priateľov ako Boris...

tak autentická... (Danka, 18.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od Tamary mám prečítanú knihu Je to inak mami..už vtedy sa dotkla u nás stále dosť tabuizovanej témy.V tejto knihe v nej pokračuje,dokonca prepracovanejším spôsobom.Určite ju odporúčam aj všetkým odporcom homosexuálov, možno pochopia čo je v živote naozaj dôležité.Tých inak orientovaných zasa povzbudí,dodá silu, ukáže, že sa dá prekonať akákoľvek prekážka ak človek chce..Výborne napísaný príbeh plný lásky,bolesti,nečakaných situácií a strhujúceho deja.

kniha, ktorá Vás pohltí... (Martina Putoráková, 29.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha, ktorá Vás doslova chytí za srdce. Mňa si spisovateľka Tamara Tainová týmto románom úplne získala.Príbeh, ktorý donúti čitateľa sa zamyslieť nad plynutím svojho života. V knihe su nádherne a hlavne múdre myšlienky. Jednoznačne odporúčam prečítať a už teraz sa neviem dočkať ďalšieho románu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x