bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nemôžem ti povedať viac

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:296
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:55

Lepšia cena: 8,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,56 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,95 €
Ušetríte: 1,39 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nemôžem ti povedať viac

Sú bolesti, ktoré nevylieči žiadny liek, hoci farmaceutické firmy chrlia ročne tisíce nových liečiv. Sú rozhodnutia, ktoré nedokážeme vrátiť späť, hoci známy fyzik Stephen Hawking verí, že cestovanie v čase je možné. A sú sekundy, ktoré mnohokrát rozhodujú o celom našom živote.
Mladá moderátorka Laura Vernerová sa vo svojej rozhlasovej šou stretáva so spoveďami ľudí, ktorí ju žiadajú o radu. Deň čo deň si uvedomuje, aké ľahké je radiť druhým a aké ťažké je radiť najbližším. Mame, ktorá sa nevie zmieriť s odchodom svojej mladšej dcéry za more, milovanému mužovi, ktorého zväzuje ťaživé tajomstvo, a priateľke, ktorá každý večer umŕtvuje telo v náručí iného muža.
Aj v treťom románe Tamara Tainová zostáva verná krédu odkrývať nevšedné témy. V živom príbehu odhaľuje nielen obrovský smútok rodičov, ktorých deti odchádzajú za „lepším“ životom do zahraničia, ale aj zákulisie najstaršieho remesla na svete, o ktorom sa v našej spoločnosti mlčí.

Detaily o knihe

Názov: Nemôžem ti povedať viac

Objednávací kód NA331640

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Akoby ste nečítali knihu, ale prežívali s postavami všetky bôle i radosti. (Michaela ♥, 24.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tamara Tainová potvrdzuje svoj status talentovanej rozprávačky a kto už čítal niektorú z jej kníh (Je to inak, mami... a To prejde), vie, čo od nej môže očakávať - sondu do psychiky, každodenné a pritom netradičné situácie, zaujímavé zápletky a postavy, ktoré dýchajú vlastným životom... Akoby ste nečítali knihu, ale prežívali s postavami všetky bôle i radosti. Rozprávačka knihy Nemôžem ti povedať viac je človek na svojom mieste a ako taká vidí pod povrch tam, kde sa iní len bezmocne kĺžu a nenachádzajú správny smer. V knihe sa nájdu mnohí čitatelia, či už v niektorej z postáv, alebo v trefných myšlienkach, ktorých je v nej požehnane...

skvelé čítanie (Petra H, 18.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala úplnou náhodou v knižnici keď som neobjavila nič nové od mojich obľúbených severských autorov,dostala som ju so slovami: "vyskúšajte je to síce slovenská autorka, ale ...a naozaj..bola som veľmi prekvapená..skôr užasnutá v pozitívnom slova zmysle! skvelý príbeh, dynamický dej, excelentné vykreslenie postáv, rozoberanie tabuizovanej témy luxusných spoločníčok, sonda do ich životov..Veľmi silný príbeh či už z pohľadu Laury či Rebeky...Pri zážitkoch s pani Konopáskovou som sa šúľaľa od smiechu, myslím že na podobnú "pani Konopáskovú "už asi v živote natrafil každý.A postava Iľju,do tej sa človek zaľúbi už len cez stránky kníh..áno áno,u mňa sa pani Tainová touto knihou korunovala na kráľovnú slov. literárnej scény,veľmi sa mi páči jej štýl písania.Chystám sa pustiť aj do prečítania jej ďalších kníh a dúfamže ich bude čoskoro viac

láska, sex a rodinné tabu (Danka, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka je písaná ako životy 3 žien – matky, dcéry a kamarátky. Moderátorka v rádiu Laura, jej matka, ktorá trpí odchodom Laurinej sestry do zahraničia a Laurina kamarátka- luxusná privátna prostitútka. Autorka už asi tradične píše o témach, ktoré sú väčšinou spoločenské tabu – úchylky, psychické problémy, sex za peniaze.. Príbeh o tom, čo všetko ľudia dokážu vydržať kvôli dobru v rodine, peniazom a láske. Silná kniha, pre mňa nebola oddychovým čítaním, skôr niečo ako mierny triller, veľmi som bola zvedavá ako nakoniec dopadne Laura s jej reláciou a novým šéfom, najprv to vyzeralo dosť mizerne, potom dosť nádejne, výsledok bol dosť zvláštny.Stále som čakala , že Laurina priateľka prestane robiť luxusnú prostitútku, s ktorou si klient môže robiť čo chce, zažíva totiž naozaj silné veci, často bolestivé, nechutné, sem - tam som sa prichytila ako pri opisovaní jej zážitkov s klientami robím grimasy od nechutnosti.No..prestala – no nie tak ako by som bola čakala. Tajomstvá, ťaživé svedomie, bolesť Laury z toho, že nikdy nebola milovanou dcérou, to všetko robí príbeh silným, plným emócií a veľmi pútavým. Hoci som si myslela, že knihu prečítam ľahko, jedným dychom, musela som si dávať prestávky, aby som niektoré časti spracovala. To ma však teší, mám rada príbehy, ktoré sa zamotávajú, autor sa s nimi pohrá a drží čitateľa v nevedomosti do konca a toto je jeden z nich.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x