bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dokonalá podoba

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dokonalá podoba

Tana Frenchová vo svojej protine Vtedy v lese uviedla na scénu detektívku dublinského oddelenia vrážd, Cassie Maddoxovú, a hneď zožala jednoznačnú chválu kritikov a získala ocenenie Edgar Award. Cassie sa vracia a Frenchová napísala ďalšiu víťažnú knihu, Publishers Weekly jej Dokonalú podobu zaradil medzi Best Books of the Year 2008.

V dedinke neďaleko Dublinu sa v ruinách starej kamennej chatrče nájde telo mladej ženy a Cassie vyzerá prakticky ako jej dvojča. Keďže polícia nemá podozrivých ani žiadne stopy, vyhlási, že obeť je zranená, ale žije a Cassie zaujme jej miesto ako študentka Trinity College a spolubývajúca ďalších štyroch študentov. Aj napriek stresu z práce v utajení si Cassie svojich svojráznych, izolovaných spolubývajúcich, rovnako ako nový život v kedysi impozantnom dome obľúbi.Vyšetrovanie oddelenia vrážd neprináša takmer žiadne výsledky a je na Cassie, aby im aspoň naznačila ako ďalej. Niekto jej dvojníčku ubodal na smrť a Cassie ho musí nájsť.

Dokonalá podoba má všetko: nezabudnuteľné postavy, svieže dialógy, inteligentné psychologické náhľady, stúpajúce napätie, takmer hmatateľné prostredie a úžasne evokatívnu, maliarsku prózu.

Detaily o knihe

Názov: Dokonalá podoba

Originálny názov: The Likeness

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

výborné (V. Berdáková Pavlík, 16.10.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu od tejto autorky som čítala prvýkrát ale som maximálne spokojná. Plná napätia, napriek tomu, že je hrubá sa čítala ľahko a do poslednej chvíle som hádala kto je vrah. Odporúčam všetkými piatimi. Jednoznačne. Bola tak trocha aj čarovná, boli tam krásne zvláštne vzťahy. Jednoducho fantastická.

Dokonalá podoba (Jana, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Asi som objavila ďalšiu svoju obľúbenú autorku ;-). Táto kniha spolu s predchádzajúcou časťou "Vtedy v lese" spĺňali všetky kritéria dobrého krimi = zaujímavý, do detailov prepracovaný príbeh/prípad, písaný pútavým štýlom, ktorý sa mi dobre čítal. Hoci sú to hrubé veľké knihy, vôbec mi to nevadilo a rýchlo som ich prečítala. A vôbec mi nevadili ani opisy a myšlienkové pochody rozprávača (čo všeobecne moc neobľubujem), lebo všetko bolo podstatné pre príbeh a nebolo to napísané nudne. Vytkla by som jedine zopár nedoriešených detailov v prvej knihe, ale ináč fajn. Knihy na seba voľne nadväzujú tým, že v oboch vystupujú tí istí vyšetrovatelia a v druhej knihe sa spomína predchádzajúci prípad, ale myslím, že nejak dramaticky to vyšetrovaný prípad v druhej knihe neovplyvňuje. Určite by som uvítala viac kníh od autorky.

super! (Lenka Ružeková, 27.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najprv som od autorky citala knihu Vtedy v lese, ta ma zaujala. Neskor som si kupila Dokonalu podobu a ta bola este ovela lepsia! Hned od zaciatku napinava, tesila som sa na dalsie citanie a zhltla som ju v priebehu 4 dni. Koniec nebol fadny, nebola tam ziadna nudna cast, pacila sa mi aj osobna zaangazovanost hlavnej postavy - Cassie. Vrelo odporucam! :)

Tana (Jana, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
od Tani F.som prvýkrát čítala túto knihu, no úplne ma pohltila a v tom lese som bola s Cassie, neskutočne som sa vžila do tej knihy, perfektná ... ani neviem opísať ako sa mi dostala pod kožu a hneď som na nete hľadala ďalšie knihy čo napísala a keď som si kúpila Vtedy v lese a pri prvých stranách knihy zistila že tú som mala čítať prvú rozosmiala som sa, no aj tá bola .... koment napíšem tam :-)

úúúžasné dielko (Anetka, 7.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
A to myslím vážne, skvelé. Táto autorka má fakt talent a tak ako ma zaujala jej knižka Vtedy v lese, tak ma zaujala aj táto. Úžasná myšlienka zameniť zavraždenú dievčinu s hlavnou hrdinkou Cassie ma hneď zaujala. Táto nezvyčajná vyšetrovacia metóda je famózna. Autorka výborne opisuje študentský život a štyroch študentov - spolubývajúcich Cassie má dokonale prečítaných. Príbehu nechýba napätie a psychologický náhľad. Keďže v centre je študentskú život, nechýba samozrejme humor a mladistvé dialógy. Skvelá kriminálka, pri ktorej sa nebudete ani na chvíľu nudiť, aspoň ja som sa nenudila, práve naopak. Poteší dušu i myseľ každého milovníka dobrej krimi.

wau (Mária Kuncová, 17.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto autorka ma podľa mňa neskutočný talent. Už knihou Vtedy v lese nám to dokázala.Autorka vyborne davkuje napätie. Dej graduje. Precízne opísane postavy. Verte mi, že pri tejto knihe sa nebudete nudiť ani minutu a určite nepreskočíte ani jednu stranku. Mňa osobne záver veľmi prekvapil.
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x