bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Neuveriteľná púť Harolda Frya

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Neuveriteľná púť Harolda Frya

Harold Fry býva v malej anglickej dedinke s večne napajedenou manželkou Maureen. Obaja sú na dôchodku, dni im plynú jeden ako druhý. Raz ráno však Harold objaví v pošte list od ženy, ktorú nevidel dvadsať rokov. Volá sa Queenie Hennessyová a píše mu z hospicu, aby sa s ním rozlúčila. Harold jej narýchlo odpíše niekoľko riadkov a odíde vhodiť list do schránky. Jeho manželka zatiaľ vysáva na poschodí a netuší, že Harold Fry má pred sebou cestu na druhý koniec krajiny. Lebo, ako to už v dobrých knihách býva, cestou stretne niekoho, kto mu vysvetlí, že jeden list po dvadsiatich rokoch je málo. A tak sa Harold vydáva naprieč celým Anglickom na neuveriteľnú cestu plnú nečakaných stretnutí a rozpomínania na zabudnutú minulosť, aby priateľku ešte aspoň raz videl osobne, lebo kdesi hlboko vnútri veľmi dobre vie, že jej má čo odplácať. Nemá turistické topánky ani kompas, plášť do dažďa ani mobilný telefón.
Vie len, že musí ísť.
Aby zachránil niečí život.

Z anglického originálu The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry (Transworld Publishers, A Random House Group Company, Londýn 2012) preložil Milan Kopecký.

Dostupné verzie titulu

Neuveriteľná púť Harolda Frya Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Neuveriteľná púť Harolda Frya

Originálny názov: The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásna kniha o človeku (Ján, 29.12.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavo napísaná úvaha o živote a jeho konci. Cez príbeh 4 postáv rozpovedané to, čo nechceme vidieť a počuť. To, čo je zmyslom života. A pri tom sa autorka netvári ako vševed, ktorý chce dávať rady ako žiť. Rozhodne budem od tejto autorky ešte hľadať nejakú knihu.

Skvela kniha (Adriana, 14.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
niektore knihy sa citaju tak dobre, ze ich nechcete pustit z ruky. Toto je jedna z nich. Paci sa mi ovela viac ako 100rocny starcek, ktory vyliezok z okna. Starcek bol sice humorenejsi, ale na druhej strane tam bolo privela historie a politiky na moj vkus. Harold je realisticka postava. Ide na cestu, lebo chce odcinit svoje hriechy. Je to aj sonda do manzelstva a do vztahu otca so synom.

Neohurila :-\ (Monika Kádeková, 10.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Nazov knihy presne vystihuje, aka je - neuveritelna... este lepsi je cesky preklad nazvu - Nepravdepodobna pout Harolda Frya. Autorka mala zrejme uprimny umysel priniest citatelom pribeh s krasnym posolstvom a myslienkami, no nejak sa jej to nepodarilo...tie posolstva boli podavane velmi okato, na tacke, takze cely pribeh na mna posobil prvoplanovo, skoda :-( Rozhodnutia Harolda Frya boli pre mna niekedy nepochopitelne, take "zrazu", bez toho, aby tie procesy rozhodovania boli nejak viac vykreslene. Ta cast, kde sa k Haroldovi pridali aj dalsi putnici a cela put sa dostala pod drobnohlad medii, mi silno pripominala Forresta Gumpa, no narozdiel od neho to tuto posobilo nevhodne, kedze kniha je ladena viac vazne, ako komicky (v podstate cely Forrest Gump bol bizarny, takze tam to bolo "normalne" a ospravedlnitelne :-)) Postupom casu, ako som tu knihu citala, sa moje hodnotenie znizovalo, az ku koncu som sa rozhodovala medzi 2 a 3 hviezdickami...zaver, aj napriek tomu, ze bol opat neuveritelny (teraz myslim vztah Maureen a Harolda... nebudem viac prezradzat), to poopravil, a davam 3 hviezdicky, kvoli tomu, ze clovek si uvedomi, co je v manzelstve dolezite, ze sa v nom veci nedeju automaticky a treba ho pravidelne revitalizovat, vychadzat z vlastneho pohodlia, aby vobec mal zmysel, a nebola z neho iba rutina.

Rozhodne stojí za prečítanie (Kristína Drážovská, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa číta veľmi dobre. Nieje to žiadna hrubá bichľa, preto sa dá doslova zhltnúť na posedenie. Každá kapitola je niečim zaujímavá a zvláštna. Ako Harold kráča svojou dlhou púťou, veľa premýšľa, ale najmä spomína. Vďaka chôdzi si spomenul aj na tie najhlbšie spomienky. Takto sa čitateľ dozvie o jeho živote každý detail a spozná Harolda aj ako človeka, pochopí ho a pochopí jeho správanie. Ďalej Harold počas svojej púte na každom mieste spozná nejakého človeka. Každý človek je iný a každý človek nosí svoj kríž. Zistí, že aj keď človek vyzerá šťastný, tak šťastným byť nemusí. Keď vyzerá byť milý, neznamená to, že je dobrý. Harold spozná veľa charakterov ľudí. No bohužiaľ nie len tie dobré.. Harold napokon nebude putovať sám, ale pridajú sa k nim ľudia, ktorým ako hovorili dodal nádej.

Zaujímavá kniha (Katarina, 30.10.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavý príbeh. Niekedy som mala pocit že je to trošku nudné ale dobrá myšlienka a dobre napísané :)

super kniha (jankah, 2.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
precitana tak povediac jednym dychom, zaujimavo napisana od prvej strany po poslednu... krasny pribeh

Ten list mu prišiel v utorok (Nataša Slameňová, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Držal v ruke hrianku, raňajšia pohoda, vonku pokosený trávnik a pošta. Ružová obálka vyzerala záhadne, netušil od koho je a napokon mu ten list zmenil život... Nechcem veľa prezrádzať, ale od prvých riadkov a odstavcov som sa doslova nechala pohltiť týmto príbehom. Nádherný, krásne napísaný a hltáte ho ako ten najlahodnejší dezert. Pritom to na začiatku nevyzerá - úžasne jednoduchá, až asketická obálka, ktorá je však neskutočne výstižná, veľavravná a pútavá. Nečakáte takýto príbeh - možno čosi fajn, dobrý príbeh, ale Fry vás prekvapí. Prežívate s ním jeho príbeh, putovanie a vravíte si - bodaj by takých Fryov chodili okolo nás oveľa viac. Kiežby sa viacerí ľudia správali tak ako on, hneď by bol svet krajší. Môj život je krajší po dočítaní tejto knihy, ktorú som dostala ako darček, líhala som si s ňou jemne očakávajúc pekný príbeh a zatvárala som ju užasnutá a naplnená dobrom, láskavosťou. Ďakujem za takéto knihy. V takých chvíľach sa nesmierne teším, že viem a môžem čítať, lebo každý riadok takéhoto príbehu ma obohacuje a napĺňa.

zaujala (Ivana, 1.7.2014) Odpovedať

Dúfam, že pani Nataša vyhrala za naj komentár lebo vďaka nemu si knihu objednávam :)
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Harold si uvedomil, čo napísal Queenie, a zahanbil sa za svoje nenáležité slová. Predstavil si, ako sa vráti domov, Maureen sa porozpráva s Davidom a život pôjde ďalej presne tak ako doposiaľ, len s tým rozdielom, že Queenie bude v Berwicku naďalej umierať na rakovinu v Berwicku. Nepozdávalo sa mu to. Obálka už bola napoly v tmavej štrbine poštovej schránky, ale akosi mu nešla z ruky.
„Koniec koncov,“ povedal nahlas, hoci pri ňom nikto nestál, „dnes je tak pekne.“ Nemal nijakú inú robotu. Pokojne môže zájsť aj k ďalšej schránke. Chytro zabočil za roh Fossebridge Road, aby si to nerozmyslel.
Harold nebol z tých, čo konajú neuvážene. To vedel najlepšie on sám. Odkedy odišiel do dôchodku, čas plynul a nič sa nemenilo, iba čo trocha schudol a vypadalo mu viac vlasov. Zle spával, často v noci sotva zažmúril oko. Zasa však dorazil k poštovej schránke skôr ako čakal, a zasa sa zháčil. Niečo začal, no nevedel čo, vedel iba, že ešte nemôže skončiť.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x