bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prežila som svet

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.05.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prežila som svet

Volám sa Ela a som jedna z tých, čo prežili. Prišla som o svoju rodinu, priateľov, susedov a vo svojich sedemnástich rokoch som ostala celkom sama. Kedysi som chodila do školy, so spolužiačkami do kina, či len tak sa flákať mestom. Dýchala som čistý vzduch a jedla čerstvé rožky. Teraz väčšinu času trávim v starej stuchnutej pivnici a deň, kedy mám plný žalúdok, môžem pokojne nazvať šťastným. Volám sa Ela a som jedna z tých, čo prežili...
Napínavý príbeh zakázanej lásky, ktorá sa rodí v čase úpadku civilizácie. Svet je v ruinách, budúcnosť neistá, boj o život neúprosný. Podľahne Ela nádeji a túžbe milovať? Vráti jej ukrývaný vzťah do duše svetlo, alebo ju uvrhne do ešte väčšieho zúfalstva? A... prežije Ela vôbec najbližšie svitanie?

Detaily o knihe

Názov: Prežila som svet

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

úžasnááá (Janka, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som nemohla pustiť z ruky. Bola úplne skvelá, veľmi napínavá. Nikdy som nečítala tento štýl, skôr romantické( teraz mi prídu také knihy veľmi nudné :) ). Ale po tejto knihe som zmenila názor. Autorke patrí jedno veľké Ďakujem, za to aké knihy píše. Zatiaľ všetky knihy, ktoré som od nej čítala boli super a musela som ich čím skôr prečítať do konca, aby som sa dozvedela ako príbeh dopadne :) odporúčam :)

Desivá vízia budúcnosti (Michaela Dúcsová, 13.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
V prvom rade vyjadrujem obdiv autorke, že si zvolila tému, ktorá je veľmi častým námetom amerických katastrofických filmov. Bola som prekvapená, že slovenský autor mal tú odvahu napísať dystopiu. Kniha ma upútala od prvej strany, ťažko ju bolo odložiť. Je však až hrozivo reálna. V tejto dobe už akoby nepatrila do žánru sci-fi. Človeka to núti uvažovať, či naša budúcnosť ozaj nebude takáto. Upútala ma jedna z myšlienok o tom, že sa ľudstvo nevie alebo nechce poučiť z dejín. Jediné, čo ma ozaj rušilo bol tábor, ktorý mi až príliš pripomínal koncentračný - elektrické drôty, pach spáleného mäsa, pokusy... Svet budúcnosti a spoločnosť v ňom však autorka vykreslila ozaj zaujímavo. Páčilo sa mi spracovanie aj láska, ktorá sa prepletá ruinami sveta v príbehu. V žiadnom prípade nie je sladkastá a jednoduchá. V príbehu Ely čitateľ doslova cíti ako mu dýcha na krk samota a strach. To bolo to, čo prežívala hlavná hrdinka. Odtrhnutá od rodiny, priateľov. Nie je ťažké vžiť sa do jej pocitov, keď čítate, ako sa snaží prežívať deň za dňom sama v pivnici, s hlavou v spomienkach. Napriek tomu, že sa možno zdá, že je príbeh predvídateľný, nie je to tak. Mňa samú prekvapili mnohé situácie a ľudia. Kniha Prežila som svet môže pokojne súperiť s dystopickými knihami zo zahraničia. Odporúčam ju všetkým milovníkom tohto žánra.

Kniha, ktorá vás prinúti čítať až do neskorého rána (Janka, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Spomedzi všetkých doteraz vydaných kníh od tejto autorky najviac srdcu ulahodila kniha Prežila som svet. To vhupnutie do deja bolo úžasné a osobne mám rada knihy s nádychom postapokalyptistickej témy. Príbeh hlavnej dvojice je nesmierne emociálny. Za srdce rozhodne chytí myšlienka ako sa Ela bráni láske a ako sa bráni tomu aby jej na niekom (niečom) záležalo pretože sa bojí straty, ktorá by nasledovala po tom keď by o to prišla. A následne keď sa Ela konečne odhodlá zamilovať hlavný hrdina ako natruc stráca pamäť a zabudne na lásku, ktorej ju naučil a ktorú v nej prebudil. A ten koniec. Proste úžasné. Knižka sa mi nesmierne páči a patrí medzi hŕstku mojich najobľúbenejších.

Number 1 (Zuzana Jacková, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najlepších kníh aké som čítala. Od prvej strany dokáže človeka zaujať a vtiahnuť do deja. Mate pocit akoby ste boli niekde blízko pri hlavnej hrdinke a všetko prežívali spolu s ňou, strach, lásku, smútok, nádej, šťastie... Nie je to žiadna sladká romantická kniha kde poznáte alebo aspoň tušíte koniec, je plná prekvapení a zvratov. Po dočítaní tejto knihy si uvedomíte aká vzácna je láska a dôvera v najťažších chvíľach nášho života. Je to proste number 1.

:) (Lucia, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dalsia dobra kniha ktora citatela chyti od prvej stranky :) suhlasim vsak s nazorom ze koniec mohol byt trosku lepsie spracovany...

Prekvapenie (Lucia Golianová, 1.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Príjemné prekvapenie v podaní mladej slovenskej autorky fantasy. Skutočne som nečakala, že aj u nás by bol niekto schopný napísať dystopické YA dielko, ktoré bolo dokonca príjemné a pomerne pútavé. Rušili ma len sem-tam trochu dlhšie opisy a psychický stav hlavnej krdinky ku koncu príbehu. Niekedy som mala pocit, že autorka sa inšpirovala dielami ako Hostiteľ od Meyerovej alebo aj z Divergencie, čo však vôbec nepôsobilo rušivo. Určite si od slečny Varáčkovej prečítam aj niečo ďalšie :)

Kniha (Ivana, 12.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá kniha, dostala som ju na vianoce,sama som si ju vybrala a behom štedrého večera aj padla za obeť. ( a to som ešte stihla aj polnočnú omšu! :D ) Veľmi dobre sa číta, vízia budúcnosti. Myslela som že kniha nebude až taká dobrá, chcela som ju čítať až ako poslednú ale keď som si prečítala prvú stranu tak som nevedela odolať. :) Odporúčam!

recenzia (Mirka K., 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma uplne dostala...odkedy som čítala knihu Hry o život páčia sa mi knihy,ktoré sú písane v buducnosti...Mlade dievča Ela ostane same..musi hľadať jedlo aby prežila..Zoznami sa s Alexom,kt, nedoveruje,lebo patrí k tým čo chytaju obyčajných ľudi..bojí sa mu doverovať..ale krásne opísane ako jej prejavuje svoju lásku...ako riskuje kvoli nej..Koniec bol dramatický obhryzla som si všetky nechty :))naozaj krásny príbeh..len trošku ma mrazilo z toho,že možno fakt budeme mať taku buducnosť...

Skvelá kniha s "pokulhávajúcim" koncom (Siani, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Súhlasím s názormi predo mnou, čakala som slabšiu knihu, no bola až na prekvapenie dobrá... vízia budúcnosti, ktorú Mirka Varáčková načrtla, bola príšerná, no z istého hľadiska zaujímavá zároveň, zamyslíte sa, či by sme tak skutočne mohli dopadnúť... a romanca medzi Alexom a Elou, no čo sa dá povedať :) To sa bude páčiť určite každej tínedžerke :) No čo ma trochu sklamalo, bol koniec... prišiel príliš rýchlo a myslím, že by vôbec nezaškodilo, ak by bol rozpísaný i na viac strán, no takto mi to prišlo mierne... odfláknuté, myslím, že kniha by si zaslúžila kvalitnejšie spracované ukončenie. Napriek tomu však môžem knihu len a len odporučiť, určite nikto nebude vyslovene sklamaný :)

S ňou som prežila svet (Iba M, 2.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
V tejto knihe som doslova žila iba jeden deň.Stránku za stránkou som bola čoraz viac presvedčená o jej kvalite.Bola som úplne vžitá s hlavnou hrdinkou. Zradu Alexa som prežívala rovnako bolestivo ako ona. Zamilovala som sa doňho až po uši spolu s ňou.Ibaže ona bola tá , ktorá ho nakoniec získala:)Čítala som však úplne všade. Neraz som dokonca meškala do školy.Nikdy som neverila rečiam , že kniha môže pohnúť životom čitateľa.Teraz som však konečne uverila.Keď sa ma niekto niekedy opýtal:"Aká je tvoja obľúbená kniha?" vždy som vykoktala niečo v tom zmysle , že ich je veľa. Teraz si však už viem spomenúť na jednu konkrétnu. Už mám odpoveď... Prežila som svet.:*

recenzia (M.K., 19.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
V tejto knihe sa hlavná hrdinka prediera životom, dostáva veľa rán, ale stále ma aj nejaké dôvody na radosť. Kniha je napísana o niekoľko rokov dopredu.Deje sa včase úpadku civilizácie.Téma je boj o holý život a zakázana láska.Pri tejto knihe sa musite zamyslieť, či fakt náš svet nespeje do budúcnosti akú opisuje autorka. Ja dúfam že nie, nechcem , aby sa z ľudí stali štvanci. Ale aj dáva nádej človeku, že láska ostane vždy na prvých miestach hodnotového rebríčka. Kniha vo Vás bude doznievať ešte dlho. Som rada, že to nebol sladký román ale kniha na úrovni, ktorá Vám otvori oči. Kniha sa stala hneď mojou srdcovkou a ma čestne miesto v mojej knižnici. Dúfam, že kniha bude mať aj pokračovanie. Veľmi ma zaujíma ako to snimi dopadlo :))) Knihe dávam 5 hviezdičiek.
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x