bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ukradnutý život

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ukradnutý život

V lete roku 1991 som bola úplne obyčajné dievčatko. A robila som úplne obyčajné veci. Mala som kamarátky a mamu, ktorá ma ľúbila. Bola som ako vy. Až do dňa, keď mi ten obyčajný život ukradli. Osemnásť rokov ma väznili a zneužívali. Osemnásť rokov som nesmela vysloviť svoje meno. Stala som sa matkou, no prinútili ma hrať rolu sestry. Osemnásť rokov som prežívala čiernu moru. Až 26. augusta 2009 som svoje meno získala späť. Volám sa Jaycee Lee Dugardová. A nepokladám sa za obeť. Prežila som. Ukradnutý život je príbeh o mne, vyrozprávaný mojimi slovami presne tak, ako si ho pamätám.

Z anglického originálu A Stolen Life (Simon & Schuster, New York 2011) preložila Zdenka Buntová.

Dostupné verzie titulu

Ukradnutý život Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Ukradnutý život

Originálny názov: A Stolen Life

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Jedna úžasná kniha skutočného života... (Dominika Semančíková, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala len vďaka priateľovej sestre. Keď mi odfotila obsah na obale knihy, vedela som, že to musím prečítať. Priznám sa, netušila som, že sa niečo takéto kedysi stalo. Nevedela som sa tejto knihy dočkať. Už po prečítaní prvých dvoch strán som bola do toho "zarytá".Celkovo mi táto kniha pripomínala aj film-Únos Natashe Kampushovej. Ale ako som napísala, videla som len film. A tam to vidíte tak ako to chce režisér. Avšak pri čítaní tejto knihy som si ja sama vytvorila tváre, priestory a všetko čo sa tam dialo. Pri mnohých častiach som bola veľmi zarazená, ako môže niečo také človek urobiť mladému dievčaťu. Ako jej môže zobrať detstvo, rodinu, priateľov a vlastne celý jej život. Niekedy som nechápala ako mladá Jaycee toto všetko môže zniesť. Neviem a nechcem si predstaviť seba v takejto situácii. V knihe som najviac obdivovala jej silu. Naozaj, takýchto ľudí by sme mali obdivovať, nie nejakú herečku či speváčku... Myslím, že aj táto kniha ma prinútila zamyslieť sa, aké to mám zatiaľ "ľahké". Obdivujem ju aj za to, že o tom vôbec dokázala napísať knihu. Keď sa nám v živote udeje niečo smutné a zrazu na to máme spomínať, opäť nás dolapí smútok. Ona sa však nevzdávala a chcela tento nepekný, smutný príbeh, ale so šťastným koncom, posunúť ďalej. Naozaj som veľmi rada, že som mala možnosť si túto knihu prečítať. Tak som sa vžila do niečoho, čo by som nechcela nikdy zažiť. I keď je táto kniha dosť krutá a smutná, odporúčam ju. :)

Ukradnutý život (Anna Bartošová L.Stúra 199 Madunice 92242, 24.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Silná kniha,človek sa úplne desí pomyslenia,že by sa to mohlo stať niekomu z jeho blízkych!Koľko sily muselo to dievča mať,koľko jej muselo vynaložiť,aby to dokázala pretrpieť!

zaujímavé ale dojemné (Zuzana Sabová, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
O tejto dievčine hádam počul každý, ak sledoval televíziu. Keď sa to odohralo, bola som ešte malá a to, čo sa jej stalo by som si nevedela vysvetliť. Vedela som len, že ju uniesli a našla sa po rokoch. Pred pár mesiacmi som sa mohla dostať ku knižke a keď som ju čítala slovo po slove, nevedela by som si predstaviť, že by sa to stalo mne. Jaycee bola silná, veľa dievčat by to nevydržalo. Ktovie koľko a akých myšlienok sa jej hemžilo hlavou. Ale gratulujem,vydržala to a ako sa hovorí: "Dobro vždy víťazí nad zlom." Už teraz viem, že v budúcnosti, keď budem mať svoje vlastné deti, budem na nich dávať pozor, aby sa im nič podobné nestalo.

Super čitanie,ale smutné (Dagmar Furuglyasová, 28.11.2013) Odpovedať

Nechce sa mi verit ze je možné niečo taketo v 21.storoči.

smutné :( (Milka, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha so strašným obsahom :(. Keď si predstavím, že toto sa môže kedykoľvek stať a aj sa to stáva, je mi z toho nanič. Všetko sa začalo krásne, čas plynul a vyzeralo to na krásny život, až sa zrazu udialo to, čo hlavná hrdinka nečakala a začal sa úplne iný príbeh, úplne iného dievčaťa, na úplne inom mieste, s úplne inými ľuďmi, ak sa tí dotyční ľuďmi vôbec nazvať dajú. Krásne napísaná kniha, ale bude vás pri nej mraziť a ak máte deti, určite budete aspoň pár týždňov po jej prečítaní byť stále s nimi a kontrolovať ich častejšie ako zvyčajne. Myslím, že to je prirodzené. Je mi strašne ľúto tohoto dievčaťa, čo všetko musela prežiť, čím prejsť, aby sa nakoniec dozvedela pravdu. Som rada, že som knihu čítala, aj keď je to miestami až desivé čítanie. Ale zasa je tu vyzdvihnutá obrovská sila ženy, čo všetko vie zniesť, vydržať, pretrpieť... A ešte je tu skryté posolstvo najmä pre mladé dievčatá, dávajte na seba pozor, v živote na vás číha veľa nástrah.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zasa tá beznádej. Mám pocit, že na mne nikomu nezáleží. Tento rok je mimoriadne ťažký. Akoby sme sa vôbec nehýbali z miesta. Klientka, na ktorej Phillip skúšal to svoje „Počujete ma?“, zrušila už podpísanú objednávku. Phillip tvrdí, že anjeli spracovali jej manžela, a ten ju k tomu prinútil. Mám pocit, že sa od nás odvracia každý, kto verí. Phillip sa prednedávnom priznal, že zasa potiahol z peňazí, čo sme zarobili. Vraj za ne nakúpil materiál. Nepovedal aký. Myslím, že mu nemôžem dôverovať. Ale on tvrdí, že práve toto chcú anjeli – postaviť nás proti sebe. Ničomu nerozumiem.
V poslednom čase ma prenasledujú zlé sny… iné ako predtým. Jeden bol o masovom vrahovi. Prišiel, všetkých nás pozabíjal a nikto to nikdy nezistil.
Phillip hovorí, že anjeli aj naňho zosielajú strašné sny. Vraj sa po nich cíti ako posledný špinavec. Aj Nancy má hrozné obdobie. Často ju trápia nočné mory. Phillip, pravdaže, tvrdí, že ju nimi mučia anjeli.
Občas sa mi ani nechce žiť na planéte, na ktorej sa môžu stávať takéto príšerné veci. Ale nevzdávam sa.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x