bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V zajatí snov – Precitnutie

Vydavateľ: Fragment SK (Vydavateľstvo FRAGMENT, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 06.05.2024 02:58

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V zajatí snov – Precitnutie

Temné sny prichádzajú! Sedemnásťročná Janie sa noc čo noc dostáva do cudzích snov, ktoré odhaľujú odvrátenú stránku ľudského života. Janie sa nemôže nikomu zdôveriť - neuverili by jej a mysleli by si, že sa zbláznila. A tak žije so svojou schopnosťou ako s prekliatím, ktoré nedokáže ovládať. Raz sa Janie prepadne do nočnej mory, z ktorej jej stuhne krv v žilách - prvý raz nezostáva v niečej zvrátenej duši len pozorovateľkou, ale stáva sa aj účastníčkou...

Detaily o knihe

Názov: V zajatí snov – Precitnutie

Originálny názov: Wake

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Tlieskam! (Patrícia Kasalová, 5.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Janie býva so svojou mamou v malom mestečku v chudobnej štvrti. Otca nikdy nespoznala a mama trávi skoro celý čas so svojimi "kamarátkami". T.j. s fľašou chľastu a posteľou. Janie preto neostáva nič iné, ako sa starať o domácnosť sama. Svet opísaný v knihe je takmer ako ten náš. Má kamarátov, chodí na strednú školu, pracuje v miestnom domove dôchodcov aby si zarobila dostatok peňazí na vysokú školu a mohla konečne opustiť toto mesto. No čo vám poviem, nie je to bohvieaká výhra v lotérii. Nič by na tom nebolo ani tak zvláštne až na jednu Janienu maličkosť. Dokáže sa dostať cudzím ľuďom do ich snov. Prv než som sa do knihy pustila ma upútala jej obálka. Väčšinu z nás naozaj zaujme. Malý počet strán a tiež formát, na ktorý sme u vydavateľstva Fragment zvyknutý, môže nenáročných čitateľov priťiahnuť. Ja som ju prečítala za jedno popoludnie. Knižka nie je náročná. Práve naopak. Je písaná v tretej osobe v prítomnom čase, čo nemusí spraviť dojem. Denníkový formát s dátumami a časovými úsekmi sa mi zdal občas zbytočný. Po čase som si ich prestala všímať úplne. O nič som neprišla.Janie sympatická dievčina. Miestami možno až príliš dokonalá. To, že pracuje v domove dôchodcov sa jej hodí. Starý ľudia už tak veľmi nesnívajú, a nemusí sa preto báť, že sa v niektorom sne nečakane ocitne. Sny jej totiž berú všetku silu, čo má. Navyše ju dokážu oslepiť a vyvolať v realite záchvaty. Taktiež v škole to nie je žiadna paráda. Starší študenti sú posvätný zaspávaním všade kde sa dá a preto najmä v študovni si musí dávať sakramentský pozor. Kamarátka Carrie, ktorá sa prisťahovala do susedného domu keď mali obe trinásť, je jej teraz pravdepodobne najväčšou oporou. No aj jej sa snívajú príšerné sny o ktorých ale nikdy nevraví. Je tu ešte Cabel. Mladý muž, z ktorého sa cez jedny letné prázdniny z outsidera stal neuveriteľne príťažlivý lámač dievčenských sŕdc. Je to len náhoda alebo to má aj pádny dôvod? Je tajomný, sympatický a hlavne mu záleží na Janie. Sny neminú ani jeho. Bohužiaľ. Od tej príhody, keď ju po plese "odviezol" domov na skateboarde som sa začala o knihu viac zaujímať. Chcela by som vidieť niekoho, kto si ho nezamiloval, pretože on si ma získal z celej knihy najviac. Ďalej som čítala s očakávaním čo sa ešte stane. Ide tým správnym smerom, ktorý sa mi strašne páči. Niektoré vedľajšie postavy ako Janina mama, Carrie mohli dostať viac priestoru. Kapitánka Komiská mi tam absolútne nesedela. Celkovo sa mi námet nehorázne páči, a som si istá že si túto knižku prečítam ešte niekoľkokrát, hoci som zvedavá na pokračovania. Druhý diel vyšiel pod názvom Zatmenie a tretí sa volá Osudové rozhodnutie.

:) (Michaela Pavľáková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi veľmi pačila. :)

velmi zaujímave - odporúčam (Miriama Džupinková, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
V čom vidím krasu tejto knihy? veľmi dobre sa čítala, mala som pocit, že čítam niečo nové,nie stále tie isté príbehy. Tento príbeh mal potenciál, s takýmto námetom som sa doteraz nestretla preto ma veľmi zaujal. Zapáčilo sa mi aj to, že autorka písala túto knihu vo forme denníka a vlastne rozprávačom bola hlavna postava, to dodalo deju šmrnc aj napatie, rýchlo ste sa vžili do role hlavnej postavy.Jediná chyba tejto knihy je, že ma máááálo stran na tak krásny príbeh. Tak nevahajte ani chvíľočku a pustite sa do tejto knihy, isto sa Vám bude páčiť, tak ako mne :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x