bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mariotovi dediči 4 - Prekliatie

Vydavateľ: Fragment SK (Vydavateľstvo FRAGMENT, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 06.05.2024 02:58

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mariotovi dediči 4 - Prekliatie

Strhujúci záver slovenskej fantasy série! Láska Mije a Mieseaga, ktorú sa snažili skryť pred očami verejnosti, je podrobená skúške. Rozhodujúca bitka sa neodvratne blíži. Uprednostní Miseag lásku k Miji alebo nakoniec predsa len podľahne moci Knihy odpovedí? Ak chcete zistiť, kto v rozhodujúcej bitke zvíťazí a kto bude prekliaty, začítajte sa do štvrtého dielu série z pera mladej slovenskej autorky Marje Holecyovej.

Detaily o knihe

Názov: Mariotovi dediči 4 - Prekliatie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mariotovi dediči (Marianna Barčíková, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som s touto sériou začínala, nevedela som čakať. Ako čitateľka som bola zvyknutá na knihy zahraničných autorov a navyše som nemala zdania čo môžem čakať od spisovateľky ktorá mala 16 keď túto sériu písala. Aby som nebola sklamaná, tak som radšej svoje nadšenie potlačila na minimum. Ako som otáčala stránkami, tak to bolo lepšie a lepšie a ja som nemohla uveriť že toto je z hlavy (vtedy) len o dva roky staršieho dievčaťa ako som ja. Dnes už mám za sebou celú sériu. A musím si ju len pochvaľovať. Charaktery sa vyvíjali celé štyri knihy pred očami čitateľa a každou knihou sa napätie stupňovalo. Zaver série.... uf no ja neviem... Počas prvých dní po prečítaní som mala chuť Marju vyhľadať a pekne jej vynadať, ale po pár dňoch som si uvedomila, že urobila niečo, čoho sa iný autori boja. Boja sa svojim postavám ublížiť... Predpokladám že zrejme ani pre Marju to nebolo ľahké písať, ale obdivujem ju za to ako túto sériu ukončila. Mariotovi dediči je úžasná séria kníh, ktoré určite stoja za prečítanie. Dostanete všetko. Akciu, humor ,poriadnu dávku mágie dokonca aj romantiku. Takže ak niekto váha, tak potom by mal konečne nabrať odvahu a pustiť sa do niečoho veľmi dobrého....

Názor... MD (ján hlodák, 6.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelý záver, skvelej trilógie! Celú knihu som zhltol sa niekoľko dní a rozhodne zanechá stopy na duši.. :D Posledné kapitoly, boli najlepšie z celej trilógie! Je to vlastne život postáv po... no veď uvidíte! Nečakaný záver vám vtlačí slzu do oka a taktiež sa hodí pre "romantickejšie" povahy... :) Ten kto si myslí, že je to niečo na štýl Harryho Pottera sa veľmi mýli. Nemajú spolu okrem čarovania nič spoločného! Miji sa konečne podarí presvedčiť Miseaga,aby... no nerád prezrádzam dej.. :D :D prajem pekné chvíle strávené s MD!!!

:) (Dávid, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Do posledných asi dvadsať strán som si kládol otázku "Kedy chce autorka zodpovedať všetky otázky, ktoré počas série vznikli?" a fakt sa jej to podarilo v posledných kapitolách, čím čitateľ bol napätý až do samého konca. Posledná strana ma naozaj zarazila. Pre milovníkov Happy-endov neodporúčam, ale ostatným určite áno. Perfektné, Marja! :)

Čarodejníci žijú i na Slovensku - vďaka Marji aspoň v mojej fantázii (Lenka Matejíková, 15.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Svoj (tajný) sen o čarodejníckom svete na Slovensku som si splnila už tretí krát. Marja Holecyová ho mne a čitateľom v tejto našej krásnej krajine priniesla v predposlednom diely tetralógie s názvom Mariotovi dediči – Odhalenie. A že odhalení sme sa dočkali viac než dosť... Mija to po návrate z Magradu nemá ľahké. Vďaka jej magiolám sa Marioto stal neporaziteľný, najskôr o rok možno očakávať jeho vojnu so Spoločenstvom. A treba to oznámiť Henrichovi Arabesovi – Hlave spoločenstva (a zhodou okolností Mijinmu strýkovi – podarená rodinka, nie?) Henrich prijme správy napodiv celkom pokojne. Mija sa spolu s Miseagom po jeho návrhu sťahujú do Henrichovho sídla, a ich priatelia sa ocitnú roztrúsení kade-tade po Polise. A aby to Mariotovi dediči nemali také ľahké, začínajú v novej škole, kde nie sú príliš vítaní. K ich skupinke sa pridáva stará známa Geka, dcéra Grioriasa Ska, ktorá chodí do tej istej školy. A navyše je tu Kniha odpovedí... I keď je to mocný magický predmet, Mija o nej začína pochybovať... A tak sa vydávame do nových dobrodružstiev plných mágie a čarov, no i napätia, akcie a lásky. Od samého začiatku nám Odhalenie nedá vydýchnuť. Akcia a dobrodružstvá nás sprevádzajú počas celej knihy a voľnejšie plynúce pasáže sú vítaným spestrením. Postavy sa vrhajú z jednej akcie do druhej, a čitateľ si ani neuvedomí, že sa nejako pripravovali. A až na pár maličkých prekážok, bez ktorých by to snáď nebolo ono, ide našim mladým priateľom všetko ako po masle. Porazia akékoľvek prekážky, zdolajú veľký počet dospelých čarodejníkov. No niet divu, keď majú k dispozícii magioly a Knihu odpovedí... V každom prípade Marja mohla pokojne pár strán pridať, a knihe by to len pridalo na kvalite. Hoci mladší čitatelia, pre ktorých je Odhalenie určené, možno ocenia rýchly spád, tých cca 50 strán navyše by bolo veľkým prínosom. Svet nie je čierno-biely. Marja to ukázala už v Blúdení a v Odhalení sme sa o tom presvedčili ešte viac. Hlavných hrdinov za každý čin nečaká odmena. Ich rozhodnutia nie sú zákonite tie najsprávnejšie, najlepšie. Správajú sa ako väčšina tínedžerov. Robia chyby. Myslia si, že všetko vedia najlepšie. Ale s mocou prichádza väčšia zodpovednosť a keď spraví chybu Mija či Miseag, ide o vážnejšie problémy. Lenže tak to má byť a našťastie Marja to vie. Odhalenie poskytne množstvo odpovedí, ale i stále nezodpovedaných otázok, ku ktorým pribudnú i nejaké nové. Našťastie už na ich vyriešenie nebudeme musieť dlho čakať. :) Odhalenie je veľkým krokom vpred, nielen slovenskej fantasy určenej pre mladších čitateľov, ale aj pre samotnú autorku. Knižku prečítate jedným dychom, a nestane sa jej, že ju odložíte na poličku, kde zasadne prachom. Na to je príliš dobrá. Aj napriek pár výhradám ide o kvalitný kúsok a ja sa už neviem dočkať septembra a záveru série. A ak niekto ešte stále tvrdí, že Mariotovi dediči sú len napodobeninou Harryho Pottera.. nuž... ten niekto rozhodne knihu nečítal!

Najlepšia kniha na slovenskom trhu (Lucia Čulenová, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu by som odporučila všetkým priaznivcom fantasy žánru a to nielen preto, že je kniha z domácej tvorby, ale aj preto, že táto kniha a celá séria je úplne úžasná. Keď už si raz ku knihe sadnete, tak vám zaručujem, že od nej nebudete chcieť odísť, pokiaľ sa všetko neskončí.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x