bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Lietam v tom tiež

Vydavateľ: EvitaPRESS (EPA store s.r.o)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 07.05.2024 02:58

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Lietam v tom tiež

Pravdivý príbeh lásky, márnej nádeje a sklamania.
Byť letuškou a „do práce“ chodiť každý deň do inej krajiny je snom mnohých dievčat. Kristíne sa splnil a popri štúdiu psychológie sprevádza cestujúcich spoločnosti SkyEurope Airlines počas ich letov. V malých priestoroch na palube lietadla funguje všetko trochu inak ako na zemi - piloti aj letušky sú zodpovední za to, aby pasažierov bezpečne dopravili do cieľa ich cesty, a to aj vo chvíli, keď letecká spoločnosť začína krachovať. Skutočný príbeh o tom, ako sa dá spadnúť z oblakov.

Detaily o knihe

Názov: Lietam v tom tiež

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

letušky (Katka Hanzelová, 31.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Zanietený príbeh letušky Kiky a jej láske k práci je plný úsmevných zážitkov,komplikovaných vzťahov k ženatému pilotovi, opisuje aj smutný koniec slovenskej aerolinky.Všetok dej trefne vystihne citát :"Vôňa spáleného kerozínu je totiž droga, po ktorej sa žene zapaľujú lýtka a chlapi zabúdajú na rodinu"...ale mne sa najviac páčila Kikina myšlienka s ktorou sa plne stotožňujem: " najhoršie na komplexoch menejcennosti je, že nimi trpia nesprávni ľudia" :D. Fajn knižka na relax, pobavenie, zaujímavé opisy náplne práce letušky, nejaké veľké očakávania netreba mať. A to, že táto téma je atraktívna potvrdzuje aj fakt, že pomerne nedávno som čítala paperback s tou istou tématikou a dosť podobným dejom aj u iného vydavateľstva

lietam v tom tiež (lietam v tom rád :D ) (Eva Lokajová, 5.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
práve včera som ju dočítala. Skvelá je! Ešte nikdy som neletela ale knižka ma tak dostala, že by ma aj práca letušky bavila :)

Lietanie (Katarína Čavojcová, 31.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Nedávno som prvý krát letela lietadlom. Vôbec sa nečudujem, že to Kristínu tiež tak bavilo. Preto som pri jej opise práce letušky myslela na to, ako som to zažila pár týždňov dozadu. Uznávam, že dej je očakávaný, ale dobre som si oddýchla a dokonca som na chvíľku pomyslela na to, že by som chcela byť letuška aj ja :) Príjemná knižka, oddýchla som si :)

Kniha bez deja (Jana, 31.1.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Myslela som si, že túto knihu prečítam na jeden dych ako ostatné evitovky, ale vôbec ma nezaujala...dej prakticky žiadny, iba opisuje, čo sa vlastne dialo so SkyEurope...ak máte záujem o ľúbostný príbeh, túto knihu určite neodporúčam

veľmi slabé... (Danka, 1.12.2011) Odpovedať

som sklamaný(á)
Knihu som si kúpila pretože bola opisovaná ako príbeh lásky na pozadí práce letušiek čo vyzerala byť veľmi dobrá kombinácia. Bohužiaľ som v deji žiadny príbeh lásky nenašla, opis života letušiek slabý a koniec úplne o ničom :(

Ach tie letušky (Marcela, 25.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Nedávno som dočítala knihu od Kristíny Baluchovej - Lietam v tom tiež. Bolo to veľmi príjemné a zaujívavé čítanie. A napriek tomu, že knižka neponúkla žiadne obrovské prekvapenie/rozuzlenie, knihu by som si prečítala znova :) A okrem iného, konečne mám jasnejšiu predstavu o práci letušiek :)
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Bľabot a bes a zmysel nijaký!“ odcitujem Shakespeara v brífingovej miestnosti. Práve si čítam email od nášho riaditeľa, plný neuveriteľných nezmyslov. Lepšie rozhodnutia by urobil aj malý chlapec. Dorazila som do práce oddýchnutá, po dvoch dňoch voľna a po včerajšom magickom večere s Mathewom, a oni takto...
„Čo budeme robiť, Leni?“ položím najtrápnejšiu otázku na svete kolegyni, mojej ďalšej atypickej kamarátke. Už po zámene mi je jasné, že rovnako by som sa mohla opýtať, aké bude počasie v Osle dňa 25. októbra 2538, ale zúfalstvo ma valcuje.
„Netuším,“ pokrčí plecami, „rada by som však vedela, z čoho zaplatím malému škôlku.“
Ťuknem do monitora počítača:
„To tu zjavne vôbec nikoho nezaujíma.“
Smutne prikývne. Pozerám na ostatné tváre pri počítačoch a vidím znechutenie. Je hrozné, keď sa k vám správajú bez úcty, ktorú si zaslúžite.
V podstate som na tom ešte stále dobre. Som zdravá a - som sama. Lena je sama, ale sama mama. Nezávidím.
„A ako sa má Jurko...?“ snažím sa upútať ju niečím iným. „Nikdy nezabudnem, ako si hovorila, že minule prišiel domov a opýtal sa ťa: Mami, a čo je to ten les?“
Lena prikývne.
„Už ani detstvo nie je ako kedysi.“
„To hovorili aj naši rodičia, asi je to normálne.“
Lena sa usmeje.
„Minulý týždeň vysvetľoval učiteľke, že sa mu nechce kresliť, na ten deň mal iné plány.“
Zasmiali sme sa. Lena pozrela na hodiny a bežala na svoj let.
Bohvie, aké plány má s nami náš zamestnávateľ. A bohvie, či ešte nejaké má...
Medializácia problémov našej leteckej spoločnosti sa odráža na tvárach pasažierov, ktorí už aj v bežných nedokonalostiach vidia blížiaci sa krach. Vojdem do lietadla a s príchodom prvého cestujúceho je dobrá nálada preč. Meškáme totiž dve hodiny, mám dojem, že o chvíľu z toho budú tri.
Oporou mi je akurát naša dnešná „crew“: moja milá Martinka, ktorá prešla psychotestom na poslednom spoločnom lete do Paríža, Marika, skúsená vylietaná stevardka, doktorandka na matfyze (ona je moje eso v diskusiách o IQ letušiek), a kokpit tiež ako z učebnice.
„Ste tá najhoršia letecká spoločnosť na svete!“ šplechne mi do tváre prvý nastupujúci.
„Ale...“ nestihnem.
„No, dobrý určite nie,“ odvrkne druhý pasažier na moje „dobrý deň“.
Hádžem očkom dnu, Martina pri núdzových východoch je ako v osom hniezde. Je mi jej dupľom ľúto. Ja som si v Skyi odkrútila pár rôčkov, zažila som fascinujúcu pracovnú klímu, ale ona ako nový zamestnanec nedostala ani jednu celú výplatu. Hneď ako nastúpila, začalo sa to všetko rútiť dole kopcom alebo povedzme dole runwayom... Dúfať však, že firma naberie rýchlosť a predsa len vzlietne, je príliš naivné.
Cestujúci mi nadávajú, transakčná analýza by poskytla bravúrny obraz projekcie rodič - dieťa. Každý tu totiž na mňa reve, akoby som nemala hotovú úlohu z prvouky.
Nerozumiem tomu. Chápem, že sú všetci nahnevaní... Ale dejú sa aj horšie veci na svete než meškanie. Najviac kričia tí, čo si letenku kúpili za päť korún. A chápem, že je jedno, koľko zaplatili, ale musia, preboha, vedieť, že posádka za to určite nemôže.
Mám chuť postaviť sa doprostred lietadla a narevať na nich, že JA som tu ten najväčší chudák, že robím zadarmo, musela som si požičať peniaze na benzín, aby som vôbec na dnešný let prišla, a uvedomujem si, že postupne, a najmä za smutných okolností strácam prácu, ktorú milujem. Ešte by som si mohla demonštratívne strhnúť uniformu či podpáliť sedadlo.
Napokon sa ovládnem, podarí sa nám zavrieť dvere a dostávame zelenú na odlet.
„Mati, ty vládzeš...?“ pýtam sa s údivom, keď si pred vzletom sadáme na jumpseaty. Veľa cestujúcich si myslí, že popruhy, čo si navliekame cez plecia, sú súčasťou padáka. Kiež by sme také niečo teraz mali, čarovným gombíkom by sme sa vystrelili ako z rakety.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x