bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tretia ríša - Kronika

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 14.06.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tretia ríša - Kronika

Tretia alebo Tisícročná ríša – tak nazývali Nemecko za svojej vlády nacisti. Tisícročná ríša napokon trvala iba dvanásť rokov a skončila sa úplným zničením Nemecka. Predohrou tohto konca bola ničivá devastácia veľkej časti Európy a likvidácia šiestich miliónov Židov.

Obdobie Tretej ríše patrí medzi kľúčové v moderných dejinách a nerozlučne sa spája s osobou Adolfa Hitlera. Práve on sa rozhodujúcim spôsobom pričinil o to, že sa z nepočetnej skupiny nacionalistov stala mohutná strana, ktorá ovládla nemeckú spoločnosť, a jej vodca mohol pyšne vyhlásiť – NSDAP rovná sa štát. Dosiahol to, pravdaže, terorom, militarizáciou spoločnosti a drastickou diskrimináciou všetkých skutočných či domnelých oponentov, predovšetkým Židov.

Dejiny Tretej ríše sú spojené s agresívnym získavaním „životného priestoru“, s totálnou vojnou a s dovtedy nevídanou genocídou. Dlhý tieň Tisícročnej ríše a zlovestného Führera zasahuje moderné Nemecko dodnes – predovšetkým tým, že núti aj dnešných Nemcov (a nielen ich) hľadať odpoveď na otázku, ako sa to všetko mohlo stať, ako sa mohol vyspelý a kultúrny národ nechať tak fatálne zviesť na scestie. Odpoveď na tieto otázky sa usiluje nájsť aj táto kniha.

Tretia ríša krok za krokom, presne a presvedčivo mapuje vzostup a pád nacistickej moci. Opis historických udalostí je obohatený citáciou dokumentov – úryvkov z listov, denníkov a osobných svedectiev pamätníkov – a názorne ho dopĺňa množstvo pôvodných, pozoruhodne výrečných fotografií. Kniha tak ponúka jedinečný pohľad na toto komplikované obdobie nedávnej európskej histórie. Autor svedomito a fundovane pátra po odpovedi na to, čo umožnilo Adolfovi Hitlerovi a jeho prisluhovačom opanovať myslenie svojich spoluobčanov v takej miere, že sa zúčastňovali na neľudskom a ničím neospravedlniteľnom konaní, ktoré spôsobilo skazu miliónov životov a obrovských materiálnych hodnôt.

Detaily o knihe

Názov: Tretia ríša - Kronika

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Veľmi dobrá kniha (Anna Hanincová, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som zhltla ako sa vraví na jeden "šup". Je veľmi prehľadná, udalosti sú mapované rok po roku a doplnené autentickými citáciami, záznamami a životopismi významných ľudí. Formát nieje prehnane veľký takže to nieje neforemná encyklopédia ktorú keď si chcete zobrať na čítanie na cesty tak musíte ťahať so sebou ďalší kufor. Mne osobne sa veľmi páčila a mám vďaka nej ucelený pohľad na udalosti druhej svetovej vojny týkajúce sa vzostupu aj pádu Tretej ríše.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x