bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Izabela - Láskou spútaní

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Izabela - Láskou spútaní

Príbeh z prvej polovice pätnásteho storočia sa odohráva vo Francúzsku. Lásku mladučkej šľachtičnej Anny de Moselle a Filipa de Vosges kruto zmarí otec dievčiny. Ten mal so svojou dcérou úplne iné plány a s ich stroskotaním by sa nikdy nezmieril.
Z vášnivého vzťahu sa narodilo dieťa. Nádhernú Izabelu však osud tiež nešetrí. Nájde napokon svoje šťastie po boku muža, ktorý pretne jej životnú cestu, alebo sa rozhodne pre charizmatického Reného ď Anjou, vojvodu lotrinského, ktorý sa o ňu vytrvalo uchádza? Román okrem ľudských osudov zachytáva aj obdobie bojov medzi Francúzskom a Anglickom, ktoré s kratšími či dlhšími prestávkami trvalo viac ako storočie. Francúzske kráľovstvo priviedla na pokraj skazy aj bratovražedná vojna medzi Armagnačanmi a Burgunďanmi. Príbeh nevšednej lásky, bolesti, zrady, hrdosti a cti sa odohráva na pozadí týchto udalostí. Intrigy na kráľovskom dvore, hrdinské činy odvážnych rytierov a verné i zradné lásky urodzených dám dávajú tušiť, že tento román sa vo svojom žánri čoskoro stane bestsellerom.

Dostupné verzie titulu

Izabela - Láskou spútaní Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Izabela - Láskou spútaní

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

srdcová záležitosť (Erika J., 27.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka vložila do svojho diela kus srdca a tým je citeľne poznačený celý román. Myslím, že každý, kto si ho prečíta, neoľutuje čas strávený s týmto príbehom. Nie je to totiž len príbeh ako taký a už vôbec nie vymyslený na kolene. Je to poctivý kus zdĺhavej práce, štúdia a driny, aby bol čitateľovi priblížený život, aký sme my, súčasníci, nemohli poznať ani náhodou. Verím, že pre každého bude zároveň prínosom aj v inom slova zmysle a som presvedčená, že aj o toto autorke šlo. Želám veľa úspechov! :-D

Hodnotenie nečitateľky historických románov (Patrícia Papcunová, 8.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Historické romány nie sú mojou šálkou kávy, no napriek tomu ma táto kniha zaujala. Možno to bude autorkiným rukopisom, ktorý je skutočne prepracovaný a nezameniteľný, možno množstvom zvratov, ktoré v nej nastávajú. Začiatok bol pre mňa príliš zhustený, v dvoch kapitolách sa toho odohralo naozaj veľa a niektoré vety boli trošku klišeovité. Potom sa dej akosi uvoľnil a plynul ľahučko a prirodzene až k záveru. Otvorený koniec bol naozaj dobrým ťahom, keďže udalosti sa natoľko vyhrotili, že čitateľ jednoducho túži zistiť, či Izabela nájde svoje šťastie. Veľké plus predstavuje rukopis autorky, keďže napriek využívaniu súvetí si udržala prehľadnosť a pútavosť deja; za malinké mínus považujem podrobné historické údaje, ktoré ma v knihe mätú (nevravím, že pre niekoho to nemôže byť zaujímavé, no mne by stačilo oveľa menšie množstvo). Knihu celkovo hodnotím pozitívne, o to viac, že ide o slovenskú autorku. Klobúk dole :)

Postreh (Miroslava, 14.7.2013) Odpovedať

Zaujímavá kniha, len čím som sa ďalej dostávala do deja príbehu, tým viac som sa ocitala v deji príbehu Krásna Catherine od Juliette Benzoniovej, je to jeden z mojich najobľúbenejších historických románov a zrejme aj autorka románu Izabela sa nechala inšpirovať týmto príbehom.

Určite zaujme aj tých, čo nie sú veľmi na dejiny. (Oľga Kohútiková, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som si knihu od Evy Avy Šrankovej „Izabela“. Aj napriek tomu, že ma dejepis NIKDY nebavil a neoslovil, tento príbeh autorka úžasným spôsobom opísala. Cítila som sa ako Izabela. Milovaná, odvrhnutá, krásna. Autorka má cenné znalosti dejepisu, čo mne nehrozí a príbeh lásky, intríg a ľudskej zloby, či čistoty nádherne vykreslila. Príbeh lásky krutej i láskavej a neubránite sa ani slzám. Nedá sa od knihy odlepiť. Keď zaujal mňa, odporcu dejín, tak určite zaujme aj Vás. Bez váhania si kúpim aj ďalší diel Izabela II. a Hriechy mocných od tejto novej spisovateľky. Hodnotím ju na 1*. Nebudete banovať, iba Vám bude ľúto, že sa román už skončil.

Užasná kniha a skvelá spisovaťeľka (Lucka Čaprnková, 15.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma dostala výnimočným pútavým príbehom o odvážnej a bojovnej Izabele, ktorá neváhala o svoju lásku tvrdo bojovať. Prekonávala rôzne nástrahy a prekážky. Na neľahkej ceste životom stretla mnoho vážených mužov, ktorým počarila jej krása a povaha. Nemala to vôbec jednoduché. Nevedela som sa od tejto knižky ani na chvíľu odtrhnúť. Autorka prejavila veľkú zručnosť. Majstrovsky opísala históriu, dobové oblečenie a celý Izabelin príbeh. Veľmi sa mi páči štýl písania, aký používa a i preto mi táto knižka počarila :-). Je plná mocných ľudí, intríg, lásky a vášne a odporúčam ju každému, kto má rád kvalitný príbeh plný lásky a histórie. Veľmi sa mi páči tiež obal knihy, ktorý zaujme na prvý pohľad. Rozhodne odporúčam tiež Izabela V tieni Notre - Dame, kde Izabela pokračuje vo svojej ceste za láskou. Veľmi sa mi páči povaha hlavnej hrdinky. Je nebojácna, bojovná a hrdá ochotná podstúpiť nejeden odvážny a na tu dobu i trúfalý čin. S radosťou hovorím, že Izabela je moja srdcovka. Rada som sa podelila o svoje skúsenosti s touto knižkou a vám môžem len zaželať šťastné čítanie a vôbec neváhajte pri jej kúpe :-). Teda sa pustite do čítania :-).

Odporúčam kúpiť obe naraz (Lucia Magátová, 5.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Už dlhšie som poškuľovala po tejto knihe. Trochu som však mala obavy zo slovenskej spisovateľky a vôbec sa mi nepáčilo, že je kniha paperback. Mám na ne trochu alergiu, lebo keď je kniha dobrá čítam ju veeeeľa krát a takéto knižky sa mi rýchlo rozpadnú. No ale nejak som to prekusla a zahryzla som sa do Izabely. A waw. Bola som veľmi milo prekvapená. Chvíľkami aj zúrivá, hlavne pri jednej hnusnej ženskej. Tá ma dostala aká zmija sa z nej vykľula. Občas smutná, napríklad, keď mi umrela, tak trochu hlavná postava. Taký zlatý chlap a takú smolu mal v láske aj v živote :( Som ale rada, že som si ju kúpila až teraz, lebo by som asi nevydržala čakať na pokračovanie. Čiže najbližšia návšteva kníhkupectva a musím mať V tieni Notre-Dame. Lebo už keď som túto kniha dočítala mala som chuť pokračovať a dozvedieť sa čo bude ďalej. Úžasná kniha milujem historické romance a táto spisovateľka bude mať vždy miesto v mojej knižnici.

Fantastická! (Michaela Ducsová Hajduková, 29.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala už dávnejšie a sledovala ju už na Mámtalente. Som ňou očarená, pri čítaní som mala pocit, akoby som bola priamo tam, dotýkalo sa ma to a úplne ma to pohltilo.

výborná (Eva B.B., 16.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
presne taká je kniha o Izabele. Dej, postavy, spracovanie, niet čo vytknúť, a pre mňa ešte jedno výnimočné plus, dostala som presne to, čo v historických knihách očakávam a čo mnohé autorky opomínajú - zasadenie príbehu do konkrétnych historických udalostí, ktoré sú v Izabele naozaj výborne prepracované. Jediným sklamaním je, že vydavateľstvo nezvolilo tvrdý obal, Izabela si ho určite zaslúžila no a samozrejme dlhé čakanie na pokračovanie ale to nie je výtka, naopak pochvala.

knižka (Barborka, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
bola naozaj úžasná, ľahko sa čítala, dej pekne ubiehal, plné lásky, iskrenia a musím chváliť autorkine bravúrne zvládnuté historické udalosti, opisy, celkové zasadenie deja do tohto obdobia francúzskych dejín... až neuveriteľné, že je to slovenská autorka a nie francúzska :-) takže vrelo odporúčam a dúfam, že sa dočkáme pokračovania, lebo príbeh skončil dosť otvorene...

Oplatí sa prečítať (Alia S., 4.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Precízne spracované dielo popretkávané historickými udalosťami, ktoré sa dotkne nielen srdca, je román Izabela od E. A. Šrankovej. Má všetko, čo má správny historický román mať.

Hneď ako som ju zbadala, vedela som, že ju musím mať :) (Simona Almášiová, 25.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som rada, že som sa opäť nezmýlila v kúpe naozaj dobrej knihy. Nejaký tušák,kt. ma pri knihe ešte nikdy nesklamal, že bude dobrá, keď som si ju chcela kúpiť. Oslovila ma hneď na začiatku, kedže ma baví historia a mám rada Francúzsko. Pustila som sa do nej hneď ako dorazila a bola som unesená jej pútavým dejom, samotným príbehom a samozrejme spracovaním. Veľmi príjemne sa číta, doslova na jeden dych, pretože pre napínavé momenty sa tá kniha jednoducho neda odložiť! Niektoré scény som si čítala dokola a dokola :) Najprv som bola zarazená jej koncom, kedže ostal úplne otvorený a chcela som viac! Potom som sa dozvedela, že sa chystá pokračovanie, a už teraz sa teším! :) Autorka je pre mňa obrovským vzorom, ďakujem!

recenzia (M.K., 2.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práven dočítana.A som strašne smutná ale nie kvoli knihe, ale preto, že nemám hneď k dispozícii pokračovanie.Neskutočne pocity vo mne vyvolala táto kniha.Ani neviem ako ich mam všetky opísať...Autorka krásne opísala nielen ľudí ale aj prírodu.Dej bol krásny, len ma troška mrzí , že sa odohrali v minulosti toľko tragédie.No ale život je taký.Vidno, že si autorka dala veľmi zaležať na tejto knihe.Neskutočne dobre opísala dejíny ale pritom ich krasne sklbila s fantastickým pribehom.Veľmi ma potešili aj početné dialógy ,ak by neboli veľmi by mi v knihe chýbali.Pred čítaním som mala obavy , pretože to bol moj prvý historický román, ale od prvej strany ma chytil za srdce a miestami som naozaj ani nedýchala.Určite siahnem aj na ine knihy od autorky.A urobím jej miestočko vo svojej knižnici.Takže všetci, kt. mate rešpekt alebo strach pred historickým románom tak ako ja som mala, tak myslim, že s touto knihou by ste mali začať.Mňa nesklamala a som rada , že vďaka nej som si zamilovala historické romány, kt. su nielen krásne ale aj naučne :)))

Reakcia (Eva Šranková, 3.2.2012) Odpovedať

Milá M. K., nedalo mi nezareagovať na Váš komentár, pretože sa hlboko dotkol môjho srdca. Ďakujem Vám zaň. :-) Vedomie, že Izabela bola Vaším prvým historickým románom, ma napĺňa nesmiernou cťou. Cítim radosť a verím, že historický žáner bude mať aj vďaka Vám o jedného čitateľa navyše. :)) Milé dámy, ďakujem za Vaše slová - veľa pre mňa znamenajú. Dovolím si dodať: áno, čaká nás pokračovanie. :) So srdečným pozdravom autorka

:) (M.K., 3.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som veľmi rada, že som aj ja Vám urobila radosť ,ale určite nie takú veľkú ako Vy mne touto knihou :)a ďakujem, že vďaka Vám som si zamilovala historicke romány.Už sa tešim na pokračovanie :)))

Názor čitateľa (Zdenka, 2.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pekná kniha!!! Už teraz sa teším na novú knihu od autorky:)

Izabela (Vlasta Srnková, 6.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha, výborná práca s historickými faktami ale chýba mi koniec, čaká nás pokračovanie, škoda, že to nikde neviem nájsť...

krásna kniha (Monika Hrabková, 29.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
naozaj krásna kniha a to som ich z totoho žánru prečítala už desiatky.Zaujímalo by ma či bude mať pokračovanie.Veľmi by ma to potešilo.

klobúk dole aj pred vedomostami histórie Evy Avy (Bea Hric Svetlíkov, 22.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
V dnešnej dobe už len málo autorov napíše dobré historické dielo, ktoré sa zakladá na skutočných udalostiach,ktoré sa práve vtedy odohrávali. Tento román sa môže porovnávať s románmi ako Angelika,či Krásna Catherine , Gričská čarodejnica a podobné,ktoré som všetky prečítala. A tá podstatná je v tom romantika,láska,ktorá nepozná hraníc aj trápenie sa kôli láske,odvaha mladej Izabely.

Výnimočné a krásne dielo od prvej strany (Monika Drgová, 16.6.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dnes som tu knihu začala čítať a neverila som vlastným očiam....Ja už mám prečítané kadečo a od kadekoho, a vo svojej knižnici mám aj poklady, ale táto kniha je niečo fantastické....Skláňam sa pred autorkou ako dokázala opísať dejiny a zároveň ich skĺbiť s úžasným príbehom...Ja jednoducho len žasnem....Možno pre niekoho to bude stále len nejaký romantický gýč, poprípade brak, ale len tí, ktorí milujú históriu v spojení s romantikou, ocenia, že toto dielo je výnimočné od prvej strany...Hneď poznať, že je to prepracovaný a do detailov vyšperkovaný príbeh, čo chytí za srdce...Bude mi normálne ľúto, že ju dočítam...Zo slovenských autoriek čítam iba Janu Pronskú, lebo aj jej knihy sú krásne...Avšak medzi moje poklady odteraz patrí aj Izabela...Vrelo odporúčam, lebo je to úžasné dielo....Ja neľutujem jej kúpu a teším sa na budúce diela od tejto šikovnej autorky... Škoda len, že nie je v pevnej väzbe, lebo táto kniha by si to zaslúžila...:-)
Všetky komentáre (19)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Bentrand sa viac nemohol dívať na zlomenú mladú dievčinu, ktorá nariekala v prachu kolbišťa. Pristúpil k nej a ticho sa jej prihovoril: „Vstaňte, drahá priateľka.“ Mladý muž k nej vystrel ruku a pomohol jej vstať. „Poďte, odvediem vás odtiaľto.“
Izabela sa oprela o jeho rameno a pomaly vykročila.
„Odprevadím vás do paláca...“
„Nie, Bentrand. Chcem ísť domov. Teraz sa nechcem stretnúť s vojvodom!“
„Ale prikázal mi, aby som vás okamžite priviedol. Pozrite,“ kývol hlavou k tribúne, „díva sa na vás a je nahnevaný!“
Izabela pozrela na Reného Lotrinského. Stál tam a bol po celý čas svedkom hrôzy, ktorú prežila. Vedela, že jej nikdy neodpustí to, čo spravila, ale vôbec ju to netrápilo. Uprela naňho planúce zelené oči, ktoré ho súdili, a s hnevom povedala: „Nech sa len díva, Bentrand! Pramálo mi na tom záleží!“ Spupne odvrátila od vojvodu tvár. „Odveďte ma domov, priateľu,“ ticho poprosila a pridala do kroku, aby čo najrýchlejšie opustila bojové pole, ktoré dnes mnohým prinieslo iba utrpenie.
Horúčkovito premýšľala. Cítila, že si potrebuje naplánovať každučký krok, ktorý odteraz urobí.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x