bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Liek

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Liek

Newyorská súdna lekárka Laurie Montgomeryová sa vracia do práce na Úrade hlavného súdneho lekára, kde bola zamestnaná vyše dvadsať rokov. Jej malému synovi totiž celkom ustúpil zhubný nádor a môže teda ukončiť nezvyčajne dlhú materskú dovolenku. Trápi ju, či ešte zvládne svoju prácu, no hneď prvý prípad ju vrhne do stredu diania. Proti sebe má nebezpečných súperov – ide o organizovaný zločin a dve začínajúce biotechnologické spoločnosti, z ktorých jedna buď všetko získa, alebo, naopak, všetko stratí. Napriek radám kolegov a manžela Jacka Stapletona, ktorý takisto pracuje ako súdny lekár, je Laurie odhodlaná prípad vyriešiť.
Bývalý výskumník Kjótskej univerzity Satoši Mačita bude čoskoro vlastniť patent, ktorý mu umožní získať kontrolu nad komerčným využitím kmeňových buniek. Očakáva sa, že práve tieto bunky povedú k vzniku regeneračnej medicíny s hodnotou bilión dolárov. Keď na preplnenom nástupišti newyorského metra príde vedec o život, Laurie musí zistiť, či zomrel prirodzenou smrťou, alebo sa za jeho úmrtím skrýva niečo úplne iné. Ľudia v zákulisí by boli najradšej, keby sa Laurie Satošiho prípadu vôbec nevenovala. Napriek vyhrážkam nepoľavuje v úsilí, až kým neunesú človeka, ktorého ľúbi zo všetkých najväčšmi: jej syna Johna. Zrazu musí nielen vyriešiť prípad, ale aj zachrániť synovi život.

Z anglického originálu Cure (G. P. PUTNAM’S SONS. Published by the Penguin Group, New York 2010) preložil Róbert Hrebíček.

Detaily o knihe

Názov: Liek

Originálny názov: Cure

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Napínavá ako detektívka :) (Lia, 22.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Robin Cook je pán spisovateľ. Jeho knihy sú nielen o medicíne, o konkrétnom medicínskom probléme, ale aj napätí. Aj v lieku je na začiatku obeť, ktorá sa ocitne na pitevnom stole, čitateľom dobre známej, Dr. Laurie Montgomeryovej (od knihy Kríza - Stapletonovej). Nasleduje boj s časom, a to doslova). Ide nielen o objasnenie smrti, ale na tomto prípade je osobne zainteresovaná, keďže jej syna Johna unesú ... Záver je ako vždy strhujúci. Knihu nebudete chcieť pustiť z rúk, kým ju nedočítate ... priznávam, tak ako ja :)

Cook - vždy napínavé záhady a príhody z lekárskeho prostredia (Hana Kostolanská, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha, ako ostatne všetky knihy od Cooka, je FANTASTICKÁ. Upúta pozornosť už od prvej strany, bez zdĺhavých nudných úvodov. Odporúčam napríklad obdivovateľom seriálu House, keď vás priťahujú záhady a ich riešenie v medicíne. Aj v tejto knihe, ako vo väčšine Cookových kníh vystupujú Jack Stapleton a Laurie Montgomeryová, patológovia, teraz už manželia, ktorí majú už aj dieťa. Opäť sa zaoberajú prípadom úmrtia neznámej osoby, ktorej príčinu sa snažia objasniť, aj keď sa spočiatku javí ako prirodzené bez zapríčinenia inou osobou. V tejto knihe je aj opísané ako spolupracujú japonská jakuza a americká mafia a to nielen medzi sebou ale aj s vládou a to tak živo, že tomu človek uverí. Ale to si už preberte každý sám :)Ďalej ma tu tiež veľmi zaujalo, že sú aj iné možnosti ako získať späť unesné dieťa mafiánmi a nie len policajným vyjednávaním. Viac neprezradím, čítajte!!! Cook má každú knihu samostatnú, v každej vás zoznámi s postavami, tak sa dá táto kniha čítať, aj keď iné z jeho diel nepoznáte, aj ako séria po sebe nadväzujúcich kníh, kde spoznáte postupne aj súkromný život hlavných postáv. Takže vrelo odporúčam, ja sa vždy nemôžem dočkať kedy mi do zbierky pribudne ďalšia z jeho kníh.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Odstúpil od okraja nástupišťa a podozrievavo behal pohľadom po cestujúcich. Všetci sa vyhýbali očnému kontaktu. Nástupište sa rýchlo zaplnilo ľuďmi, čo išli do práce. Čítali noviny, telefonovali alebo tupo zízali pred seba. Čoskoro tu vznikla tlačenica. Do stanice hlučne prichádzali vlaky, zakaždým po inej trati.
Odrazu ho Satoši zbadal. Bol to ten istý muž, ktorý si ho prezeral z druhej strany Piatej avenue a v ruke držal jeho fotografiu. Teraz stál iba meter a pol od neho a prenikavými čiernymi očami sa doňho zabodával. Satošimu naskočili zimomriavky. Zľakol sa. Pokúsil sa ustúpiť, no nepodarilo sa mu to, lebo ustavične prichádzali noví cestujúci.
Prešiel niekoľko metrov a vtedy zbadal druhého muža. Tváril sa, že číta noviny, no v skutočnosti ho sledoval. Bol rovnako vzdialený ako prvý muž. Satoši sa ocitol medzi traťou a vykachličkovanou stenou.
Od strachu zmeravel. Vtom sa z konca tunela ozval ohlušujúci hukot a zjavil sa impozantný expres A. Na jeho nečakaný príchod Satošiho nič neupozornilo. V jednej chvíli panovalo relatívne ticho, v nasledujúcej Satoši pocítil silný vietor a vibrácie pripomínajúce zemetrasenie. Vo víre udalostí si stačil všimnúť, že obaja muži sa pretláčajú davom a približujú. Bol pripravený vykríknuť, keby sa ho dotkli, no nenapadli ho. Skôr cítil, ako počul nepríjemné syčanie. Všetky zvuky prehlušil prichádzajúci vlak. Pocítil ostrú, pálivú bolesť v zadku. Pohltila ho tma a ticho.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x